سس فلفل قرمز یا سس فلفل به هر نوع سس تند که از فلفل قرمز و دیگر ترکیبات ساخته شده باشد، گفته میشود. فلفل قرمز فواید بسیاری دارد که اغلب درمورد آن فکر نمیکنیم و فقط تند بودن این سسها به ذهنمان میآید. از جمله این فواید میتوان به مبارزه با سرطان اشاره کرد. در ادامه با طرز تهیه سه نوع سس تند آشنا خواهید شد.
+طرز تهیه سس کارامل
مواد لازم برای تهیه سس تند خانگی
- 6 عدد فلفل قرمز
- 1 لیوان آب
- 2 قاشق مربا خوری شکر
- 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب
- یک دوم قاشق چایی خوری نمک
- دو عدد گوجه فرنگی
طرز تهیه سس تند خانگی
بعد از اینکه فلفلها را شستید کلاهکهای آنها را جدا کنید و دانههای داخل فلفل را از آن خارج کنید سپس فلفلها را خرد کنید. آنها را به همراه یک لیوان آب داخل قابلمهای بریزید و در آن را بگذارید تا بپزد. در این مرحله فلفلها باید خوب نرم شوند. گوجهها را کاملا له کنید و بعد از پخته شدن فلفلها به آنها اضافهشان کنید.
به کمک یک مخلوط کن دستی بدون اینکه آب فلفلها را جدا کنید آنها را به حالت پوره در آورید سپس آن را از داخل یک صافی رد کنید و درون ظرفی بریزید. دقت کنید که فلفلتان در این مرحله نباید هیچگونه دانه یا پوستی داشته باشد.
نمک، شکر، سرکه سیب و فلفل قرمز را به فلفلتان اضافه کنید و آنها را خوب با هم، هم بزنید.
سس تهیه شده را داخل شیشههای کوچک بریزید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه سس چیلی
- 4 حبه سیر
- نصف قاشق مربا خوری فلفل
- 1 قاشق غذا خوری عسل
- 4 قاشق غذا خوری روغن زیتون
- 3 عدد چیلی تند
- نصف قاشق مربا خوری ادویه تند کاری
- یک عدد جوزهندی
- 2 عدد برگ بو
- نصف قاشق غذا خوری آویشن
- 4 عدد پیاز
طرز تهیه سس چیلی
پیازها را رنده کنید سپس آنها را در مخلوط کن بریزید و آویشن، برگ بو، سیر و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. جوز هندی را رنده کنید و به آن ادویه تند بزنید سپس آن را به بقیه مواد اضافه کنید. فلفلهای چیلی را برای یک تا دو دقیقه روی حرارت کبابی کنید سپس قسمتهای کبابی آن را جدا کنید و به همراه عسل به بقیه مواد در مخلوط کن اضافه کنید. حین ترکیب کردن آنها روغن زیتون را هم اضافه کنید. این سس را میتوانید به همراه انواع ساندویچها و پیتزاها سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه سس تاکو
- 250 گرم سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی
- یک سوم پیمانه آب
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر چیلی
- یک و نیم قاشق چای خوری زیره سبز
- یک و نیم قاشق چای خوری پیاز ریز رنده شده یا پودر پیاز
- نصف قاشق چای خوری پودر سیر
- نصف قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل پاپریکا
- یک چهارم قاشق چای خوری شکر
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل قرمز
طرز تهیه سس تاکو
برای تهیه این سس قابلمه کوچکی را روی حرارت قرار دهید سپس سس کچاپ، آب، زیره سبز، پودر چیلی، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، شکر، فلفل قرمز و پاپریکا را درون آن بریزید و آنها را با هم، هم بزنید.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که حرارت را کم نگه دارید و مواد را مدام به مدت 20 دقیقه هم بزنید تا آب آن بجوشد.
ابتدا لازم است این سس سرد شود سپس آن را داخل یخچال قرار دهید.
شما برای تهیه انواع سس تند از چه دستورالعملهایی استفاده میکنید؟