نان فطیر در واقع به نانی میگویند که به خمیر آن خمیر مایه نزنند و خمیر ور نیامده باشد. در نواحی مختلف کشورمان این نان را به نحوههای گوناگون میپزند و در بعضی از شهرها حتی به آن خمیر مایه هم میزنند.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر اراک
- 300میلی لیتر شیر
- 300 گرم شکر
- 100 گرم روغن مایع
- 750 گرم آرد گندم
- یک دوم قاشق چایی خوری مایه خمیر فوری
- یک دوم قاشق چایی خوری بیکینگ پودر
- زعفران، پودر هل و گلاب به میزان لازم
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- کنجد به میزان لازم
- سیاه دانه یا خرفه کمی برای روی نان
طرز تهیه نان فطیر اراک
شیر، شکر، روغن مایع، آرد گندم، خمیر مایه و بیکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و آنها را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. وقتی خمیر یکنواختی به دست آوردید آن را در نایلون قرار دهید تا استراحت کند. بعد از گذشت یک ساعت خمیر را به قطر 1 سانتی متر به صورت بیضی یا گرد پهن کنید. تخم مرغ، گلاب و زعفران ساییده شده را با هم مخلوط کنید و روی نانها بمالید.
کمی از دانههای کنجد و سیاه دانه روی آن بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر قرار دهید. برای پخت این نان لازم است حرارت فر روی 180 درجه سانتیگراد باشد و نان را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل فر بگذارید.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر همدان
- یک کیلو آرد سبوس دار
- دو پیمانه شیر
- نصف پیمانه شکر
- یک عدد زرده تخم مرغ
- چند حبه هل
- کنجد یا زیره مقداری برای تزیین
- گلاب به میزان لازم
طرز تهیه نان فطیر همدان
آرد را با شیر، شکر، هل و گلاب درون ظرفی بریزید و بعد از مخلوط کردن آنها را خوب با هم ورز دهید تا به صورت خمیر در آید. آرن را حدود دو تا سه ساعت کنار بگذارید تا خمیر آن عمل آید. سپس آن را پهن کنید.
زرده تخم مرغ را با همزن هم بزنید و به وسیله فرچه روی خمیر بمالید. کمی کنجد یا زیره روی آن بپاشید و آن را داخل فر قرار دهید. این نان سنتی اگر در تنور پخته شود بسیار خوشبو و معطر خواهد شد.