به گزارش خبرنگار مهر، در این مطالعه محققان موسسه تحقیقاتی وستمید استرالیا به بررسی بیش از 200 فرد بزرگسال استرالیایی در یک دوره 15 ساله پرداختند. نتایج مطالعات آنها نشان داد نیترات موجود در سبزیجات دارای برگ های سبز تیره و همچنین چغندر می تواند به کاهش ریسک ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا کمک کند.
«بامینی گوپیناث»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «برای اولین بار تاثیرات نیترات موجود در رژیم غذایی بر دژنراسیون ماکولا ارزیابی شده است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم افرادی که روزانه 100 تا 142 میلیگرم نیترات سبزیجات مصرف می کنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از این میزان نیترات مصرف می کنند، با ریسک کمتر ابتلا به علائم اولیه دژنراسیون ماکولا روبرو هستند.»
به گفته محققان، اسفناج به ازای هر 100 گرم 20 میلیگرم نیترات دارد، درحالیکه چغندر به ازای هر 100 گرم، 15 میلیگرم نیترات دارد.
بیماری دژنراسیون ماکولا به گروهی از بیماری های تخریب کننده شبکیه چشم اشاره دارد که موجب از بین رفتن پیشرونده بینایی مرکزی می شود.
سن قوی ترین فاکتور پرخطر ابتلا به این بیماری است و معمولا بعد از 50 سالگی روی می دهد.