برترینها- الهام مظفری: فصل پاییز و لبوی داغ فرارسیده، اما آیا میدانستید که چه غذاهای متنوعی با لبو میتوان پخت و کاربرد لبو فقط همان لبوی پخته که به شکل سنتی که در کوچه و خیابان فروخته میشود، نیست؟
سوپ لبو
مواد لازم:
- 25 گرم کره
- 2 عدد پیاز بزرگ خردشده
- 2 شاخه کرفس خردشده
- 2 حبه سیر خردشده
- یک قاشق چایخوری آویشن
- 350 گرم سیب زمینی خردشده
- 400 گرم آب سبزیجات
- 750 گرم لبوی پخته خردشده
- 8 قاشق غذاخوری خامه ترش یا ماست یونانی
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه روی حرارت کم کره را ذوب کنید. پیاز و کرفس را اضافه کنید، در ظرف را بگذارید تا 12 دقیقه بپزد و نرم شود. سپس سیر و آویشن را اضافه کنید و یک دقیقه بپزید تا معطر شود.
2. سیب زمینیها و آب سبزیجات را اضافه کنید و بپزید تا جوش بیاید، سپس در ظرف را 25 دقیقه ببندید تا سیب زمینیها پخته و نرم شوند. از روی حرارت بردارید و لبوی پخته و آبش را اضافه کنید. مخلوط کنید تا پوره شوند. نمک و فلفل آن را تست کنید.
3. قابلمه را دوباره روی شعله بگذارید تا سوپ گرم شود. سپس سوپ را بین 8 کاسه تقسیم کرده و با خامه یا ماست و چیپس لبو تزئین کنید.
براونی لبو و زنجبیل
مواد لازم
- 100 گرم کره به اضافه مقداری برای چرب کردن
- 225 گرم شکلات تختهای خردشده (کاکائوی 70 درصد)
- 3 عدد تخم مرغ بزرگ
- 200 گرم شکر
- یک قاشق چایخوری وانیل
- 150 گرم آرد
- 50 گرم پودر کاکائو
- یک قاشق چایخوری جوش شیرین
- 250 گرم لبوی پخته رنده شده
- 50 گرم زنجبیل خردشده
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. یک قالب 20 سانتیمتر مربعی را چرب کنید و با کاغذ نسوز بپوشانید. شکلات و کره را با هم در یک تابه بزرگ روی حرارت کم ذوب کنید و گاهی هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی سرد شود.
2. در این حین، با استفاده از یک همزن دستی تخم مرغ و شکر و وانیل را در یک کاسه بزرگ هم بزنید تا روشن و پف کرده شود (حدود 5 دقیقه). پودر کاکائو و جوش شیرین را روی آرد الک کنید و سپس به مخلوط اضافه کنید. سپس همه مواد را با لبو، زنجبیل و مخلوط شکلات ذوب شده ترکیب کنید.
3. سپس خمیر را در قالب بریزید و 35 دقیقه در فر بگذارید یا تا وقتی بپزد.
سالاد لبو و هویج
مواد لازم
- 800 گرم لبوی خام
- 3 عدد هویج بزرگ رنده شده
- 2 عدد پرتقال
- 3 قاشق غذاخوری سرکه سیب
- 3 قاشق غذاخوری شربت افرا
- 40 گرم پسته خردشده
- یک جفت دستکش یکبار مصرف
طرز تهیه:
1. دستکش یکبارمصرف خود را بپوشید، سپس لبو را پوست کنده و رنده کنید. در یک کاسه بزرگ بریزید و با هویج رنده شده ترکیب کنید.
2. قسمت نارنجی رنگ و آب پرتقال را با سرکه سیب و شربت افرا ترکیب کنید و روی سبزیحات رنده شده بریزید.
3. با یک چاقوی تیر، پوست و همه قسمتهای سفید رنگ باقیمانده پرتفال را جدا کرده و با دقت گوشت آن را جدا کنید و به همراه پسته سالاد را تزئین و فورا میل کنید.
سالاد لبو و کلم قرمز پخته
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز متوسط خردشده
- یک حبه سیر له شده
- 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
- یک عدد کلم قرمز متوسط خردشده
- یک عدد لبوی متوسط خردشده
- برگ یا پودر آویشن
- 2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- یک قاشق غذاخوری جعفری تازه خردشده
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 160 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. روغن را در یک قابلمه گرم کنید و پیازها را 10 دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. سیر و شکر را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر سرخ کنید.
2. مواد سرخ شده را با کلم، لبو، آویشن، سرکه بالزامیک و 100 میلی لیتر آب را ترکیب کنید. در ظرف را بگذارید و به مدت 2 ساعت در فر بپزید تا نرم شوند، در این حین گاهی آنها را هم بزنید.
3. با جعفری تزئین کرده و میل کنید.