خبرگزاری ایرنا: رئیس اتاق اصناف شهرستان ورامین از پلمب سه واحد نانوایی به دلیل استفاده از جوهر قند (بلانکیت) در این شهرستان خبر داد.
ابوطالب شیرکوند اظهارداشت: بر اساس دستورالعمل ارسالی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران مبنی بر ممنوعیت استفاده از ماده شیمیایی جوهر قند (بلانکیت) و مصوبه کارگروه تخصصی آرد و نان شهرستان ورامین، در صورت مشاهده و احراز تخلف استفاده از ماده جوهر قند در تهیه و عمل آوری خمیرنان، با متخلفین به شدت برخورد میشود.
وی افزود: ممنوعیت استفاده از جوهر قند توسط اتحادیه خبازیهای شهرستان به تمامی واحدهای نانوایی شهرستان ورامین ابلاغ شده است و تمامی واحدهای نانوایی از مضرات استفاده از این ماده به خوبی آگاهی دارند.
شیرکوند تصریح کرد: با واحدهای نانوایی که از جوهر قند در پخت نان استفاده میکنند به شدت برخورد شده و علاوه بر پلمب واحد نانوایی، سهمیه آرد آن واحد نیز به طور موقت قطع و در صورت تکرار تخلف، جواز نانوایی باطل میشود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان ورامین اظهار داشت: در بازرسیهای به عمل آمده از نانواییهای شهرستان و نمونه برداری خمیر از سوی کارشناسان شبکه بهداشت، استفاده سه واحد نانوایی ورامین از این ماده شیمیایی محرز شد که با توجه به تصمیم کارگروه آرد و نان و کمیسیون نظارت شهرستان، این واحدهای متخلف تا اطلاع ثانوی پلمب و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری شد.
جوهر قند (بلانکیت) یا «سدیم دی تیونیت» به شکل پودرکریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفید کننده قند کاربرد دارد.
پس از حرارت دادن این ماده، گاز SO2 تولید میشود که مقدار زیاد آن سرطان زا است به همین دلیل یکی از فاکتورهای کنترل کیفیت قند اندازه گیری میزان سولفور باقی مانده در آن است.