برترینها - الهام مظفری: گل کلم فقط برای تهیه ترشی و شور نیست، غذاهای خوشمزهای هم میتوان با آن پخت که در این مطلب تعدادی از آنها را یاد میگیرید.
کاسرول گل کلم پنیری
مواد لازم:
- یک عدد گل کلم تکه تکه شده
- یک پیمانه خامه ترش
- یک پیمانه پنیر چدار رنده شده
- نصف پیمانه ذرت پولکی شده
- یک چهارم پیمانه فلفل دلمه سبز خردشده
- یک چهارم پیمانه فلفل دلمه قرمز خردشده
- یک قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان
- پاپریکا (اختیاری)
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 165 درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید و ظرفتان را چرب کنید.
2. یک آبکش فلزی را داخل قابلمه آب بگذارید و در آن را ببندید تا جوش بیاید. گل کلم را داخل آن بگذارید و بخارپز کنید تا نرم شود (حدود 5 دقیقه) سپس آب بکشید و کنار بگذارید.
3. خامه ترش، پنیر چدار، پولکی ذرت، فلفل دلمهای و نمک را در یک کاسه متوسط ترکیب کنید. گل کلم را اضافه کنید و سپس به ظرفتان منتقل کنید. پنیر پارمیزان و پاپریکا را روی آن بپاشید.
4. به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر بپزید.
نان بروکلی و گل کلم
مواد لازم:
- 170 گرم گل کلم
- 170 گرم بروکلی
- 2 قاشق غذاخوری کره
- دو و نیم قاشق غذاخوری آرد ساده
- دو و نیم پیمانه شیر
- یک قاشق چایخوری خردل
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 220 درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید.
2. در یک ماهیتابه متوسط، گل کلم و بروکلی را بجوشانید تا نرم شود (حدود 10 دقیقه) سپس آب بکشید و به ظرف پخت انتقال دهید.
3. در یک ماهیتابه دیگر روی حرارت کم، کره را ذوب کنید و آرد را کم کم با آن ترکیب کنید. به تدریج شیر را اضافه کنید و حرارت را تا متوسط افزایش دهید. وقتی مخلوط کمی غلیظ شد، خردل، فلفل و نمک را اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظی ایجاد شود. فقط مراقب باشید نجوشد. دو سوم پنیر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود.
4. سس را روی بروکلی و گل کلم بریزید. به مدت 30 دقیقه در فر بپزید تا قهوهای روشن و حبابی شود. باقیمانده پنیر را در 10 دقیقه آخر پخت روی آن بپاشید.
گل کلم کبابی
مواد لازم:
- یک چهارم پیمانه کره نرم شده
- یک قاشق غذاخوری شوید تازه خردشده
- یک حبه سیر له شده
- یک قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده
- نصف قاشق چایخوری زیره
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک عدد گل کلم بزرگ
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید.
2. کره را با شوید، سیر، پوست لیمو، زیره، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید.
3. پایین ساقه گل کلم را ببرید تا داخل ظرف بایستد. مخلوط کره را روی گل کلم پخش کنید و آن را با فویل بپوشانید.
4. گل کلم را در فر بپزید تا نرم و پخته شود (حدود یک ساعت و ربع) سپس با همه مایعات اطراف آن، داخل بشقاب ریخته و میل کنید.
پای پنیری گل کلم
مواد لازم:
- 2 پیمانه سیب زمینی رنده شده
- یک چهارم پیمانه پیاز رنده شده
- یک عدد تخم مرغ
- یک قاشق چایخوری نمک
- یک قاشق غذاخوری آرد ساده
- یک و نیم قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- یک عدد پیاز خردشده
- 2 حبه سیر رنده شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نصف قاشق چایخوری ریحان خشک
- نصف قاشق چایخوری آویشن
- یک عدد گل کلم درشت خرد شده
- یک و نیم پیمانه پنیر چدار رنده شده
- 2 عدد تخم مرغ
- یک چهارم پیمانه شیر
- یک چهارم قاشق چایخوری پاپریکا
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. یک ظرف کم عمق را چرب کنید.
2. برای تهیه پوسته: آب اضافی سیب زمینی را بگیرید. در یک کاسه متوسط سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ، نمک و آرد را ترکیب کنید. مخلوط را به ظرفی که چرب کردید انتقال دهید و با انگشت کاملا کف ظرف پخش کنید. به مدت 30 دقیقه در فر بپزید. سپس روی آن روغن مالیده و 10 دقیقه دیگر بپزید. از فر درآورید و دمای فر را به 175 درجه سانتیگراد کاهش دهید.
3. برای تهیه مواد داخل پای: در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت زیاد، روغن را گرم کنید. سپس شعله را کمتر کرده و پیاز، سیر، ریحان، آویشن، فلفل، نمک و پاپریکا را در روغن داغ تفت دهید. به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید. گل کلمها را اضافه کرده و 15 دقیقه دیگر بپزید.
4. نصف پنیر را روی پوسته سیب زمینی پخش کنید. سبزیجات را روی پنیر بریزید. باقیمانده پنیر را روی سبزیجات تفت داده بریزید. شیر و تخم مرغها را در یک کاسه کوچک هم بزنید و روی سبزیجات و پنیر بریزید. حالا پاپریکا را روی مخلوط بپاشید.
5. 35 تا 40 دقیقه بپزید تا زمانی که روی پای کاملا سرخ شود.
گل کلم هندی
مواد لازم:
- یک عدد گل کلم بزرگ
- 4 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- یک عدد پیاز خردشده
- دو عدد گوجه پوره شده
- یک قاشق چایخوری پودر سیر
- 3 قاشق چایخوری ادویه ماسالا (اختیاری)
- نمک به مقدار لازم
- نصف کاهو پیچ
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. ساقه گل کلم را جدا کرده و به صورت کامل در ظرفی که میخواهید در آن بپزید، قرار دهید.
2. دو قاشق غذاخوری روغن را به همراه زردچوبه در یک ماهیتابه داغ کنید و سپس روی گل کلم بمالید.
3. گل کلم را به مدت 30 دقیقه بپزید.
4. در این حین دو قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه داغ کنید، پیاز را در آن تفت دهید تا نیمه سرخ شود. پوره گوجه، سیر، ماسالا و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند.
5. برگهای کاهو پیچ را در یک بشقاب بچینید. گل کلم را روی آنها قرار دهید. سس گوجه را روی گل کلم ریخته و میل کنید.