روزنامه آرمان امروز: کدوتنبل یکی از آن غذاهای فصلی است که الان دقیقا در فصلش قرار داریم. اگر بهدنبال خوردن غذایی سالم هستید، کدو تنبل یکی از بهترینهای این فصل است. در ادامه با خواص کدو تنبل آشنا میشوید تا بهانهای برای مصرف بیشتر آن باشد.
احساس سیری کنید
هر 28 گرم تخم کدو تنبل، حاوی 1.7 فیبر است و هر فنجان پوره کدو تنبل حاوی 50 کالری و 3 گرم فیبر است. فیبر کمک میکند برای مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید؛ بنابراین جلوی اشتها گرفته میشود و در کل کمتر غذا میخورید.
تقویت بینایی
تنها مقداری کدو تنبل، دو برابر نیاز روزانهتان ویتامین A. دارد که بینایی را بهبود میبخشد. همچنین این ویتامین، اختلال در عملکرد شبکیه را در افراد مبتلا به رتینیت پیگمانتوزا کند میکند، این بیماری چشمی میتواند حتی باعث کوری شود. ویتامین A. همچنین به شکلگیری پوست، دندان و استخوانی سالم کمک میکند.
کاهش فشارخون
روغن تخم کدوتنبل سرشار از فیتواستروژنهاست که طبق تحقیقات، برای پیشگیری از فشارخون مناسب است. وقتی محققان، موشها را با مکمل خوراکی روغن کدو تنبل تغذیه کردند متوجه شدند طی تنها 12 هفته فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آنها کاهش یافته است.
خواب راحتتر
تخم کدو تنبل سرشار است از تریپتوفان، آمینو اسیدی که میتواند باعث احساس خواب آلودگی شود. تریپتوفان همچنین به بدن کمک میکند سروتونین تولید کند. انتقالدهنده عصبی که باعث میشود احساس آرامش و راحتی کنید. تخم کدوتنبل نه تنها به خوابی بهتر کمک میکند، بلکه سروتونین حاصل از آن نیز باعث بهتر شدن خلق و خو میشود.
پیشگیری از سرطان پروستات
کدو تنبل – مخصوصا تخم کدوتنبل – حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن و دیگر آنتیاکسیدانهاست که خواص ضدسرطانی دارند. تخم کدوتنبل میتواند مخصوصا برای آقایان مفید باشد. تحقیقات نشان داده روغن تخم کدوتنبل، باعث جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات در موشهای نر شده است. یک چهارم فنجان تخم کدو تنبل، همچنین حاوی 2.75 میلی گرم زینک است (حدود 17درصد نیاز روزانه برای افراد بالغ) که با سلامت جنسی آقایان در ارتباط است.
داشتن قلبی سالمتر
تحقیقات نشان داده فیبر موجود در کدوتنبل، میتواند از قلب نیز محافظت کند. در یک تحقیق که روی 40000 مرد ، مشخص شد آنهایی که برنامه غذایی سرشار از فیبر استفاده میکنند در مقایسه با کسانی که فیبر برنامه غذاییشان پایین است تا 40درصد کمتر در خطر بیماریهای قلبی قرار دارند.
در تحقیقی دیگر که روی خانمها انجام شده بود، محققان پیبردند خانمهایی که رژیم غذایی سرشار از فیبر دارند در مقایسه با آنهایی که کمتر فیبر مصرف میکنند تا 25درصد کمتر در خطر بیماریهای قلبی قرار دارند.