ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه

کلوچه خرمایی از خمیری لطیف متشکل از آرد سفید، آرد ذرت و آرد برنج تهیه می‌شود و مواد میانی آن را نیز خرما، دارچین و گردو تشکیل می‌دهند. در ادامه طرز تهیه این کلوچه و نحوه پیچیدن آن شرح داده خواهد شد.

کلوچه خرمایی

 

ستاره ؛ سرویس آشپزی - کلوچه خرمایی به شیوه‌های متفاوتی در گوشه و کنار کشورمان طبخ می‌شود و هر کدام طعم خاص خود را دارد. در این مطلب طرز تهیه این کلوچه به شیوه‌ای که متداول‌تر است و تقریبا به ذائقه همه ما ایرانیان خوش طعم می‌آید. برای این منظور به کمی صبر و حوصله نیاز دارید، زیرا پخت شیرینی اغلب به دقت و زمان نسبتا زیادی نیاز دارد.


مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی

به منظور تهیه این کلوچه، به سه الی سه و نیم ساعت زمان و موادی که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز است.

مواد لازم
آرد سفید 500 گرم
آرد ذرت 50 گرم
آرد برنج 50 گرم
کره 250 گرم
شکر آسیاب شده 150 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
خامه صبحانه نصف لیوان
وانیل مایع یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
خرما 180 گرم
گردو آسیاب شده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق چایخوری

چند نکته:

  • علاوه بر مواد اولیه فوق، به یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق سوپخوری خامه نیز برای رویه کلوچه‌ها نیاز است.
  • هسته و پوست خرما را بگیرید. توجه داشته باشید که خرما نباید از نوع شهددار باشد.
  • پودر شکر را حتما قبل از استفاده الک کنید.
  • هر یک از آرد‌هایی که در این شیرینی استفاده می‌شود را باید ابتدا سه مرتبه الک کنید.
  • هر یک قاشق غذاخوری آرد معادل 25 گرم است.

 

کلوچه خرمایی


طرز تهیه کلوچه خرمایی

  1. ابتدا کره و پودر شکر را مخلوط کنید تا یک دست شود.
  2. سه عدد زرده را یکی یکی اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام حدود دو دقیقه مایه را بهم بزنید.
  3. سپس وانیل را اضافه کنید.
  4. در ادامه خامه را نیز اضافه کرده و بهم بزنید.
  5. آرد سفید، آرد برنج، آرد ذرت و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. سپس تمام مواد خشکی که در مرحله قبل مخلوط کرده بودید را به یکباره به مایه اضافه کنید و تمام مواد را بهم بزنید تا خمیر به دست آید. پس از مخلوط شدن نیازی نیست خمیر را ورز دهید.
  7. خمیر را در یک کیسه فریزر قرار دهید یا درون یک ظرف گذاشته و درب آن را با سلفون بپوشانید. سپس یک پارچه دورتادور آن بپیچید تا گرم بماند و برای دو ساعت در کابینت قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
  8. زمانی که خمیر استراحت می‌کند، مایه میانی را آماده کنید. برای این منظور خرمایی که هسته و پوست گرفته بودید را له کنید و پودر دارچین و گردوی آسیاب شده را به آن بیفزایید.
  9. پس از آنکه خمیر استراحت کرد، چونه‌های 50 گرمی (حدودا به اندازه دو عدد گردو) را از خمیر جدا کنید.
  10. چونه‌ها را به حالت توپ دربیاورید. سپس آن‌ها را باز کرده و مقداری از مایه میانه را درون آن قرار داده، خمیر را ببندید و گرد کنید. اکنون خمیر را به حالت دلخواه شکل دهید.

    طرز تهیه کلوچه خرمایی

  11. سپس یک سینی فر را چرب کنید و کلوچه‌ها را در آن بچینید. سپس روی  سینی را با سلفون بپوشانید و کلوچه‌ها را به مدت 20 دقیقه استراحت دهید.
  12. مواد لازم برای رویه کلوچه‌ها که شامل یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق سوپخوری خامه بود را با یکدیگر مخلوط کنید. با برس روی تمام کلوچه‌ها مقداری از این مخلوط بزنید.
  13. فر را از قبل با حرارت 180 درجه گرم کنید و کلوچه‌ها را به 20 الی 25 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
به همین سادگی می‌توانید این کلوچه‌های لذیذ و خوشمزه را تهیه کنید.

 

چند نکته:

  • در صورت تمایل به جای سفیده تخم مرغی که برای مواد رویه کلوچه استفاده شد، می‌توانید از شیر نیز استفاده کنید، اما سفیده تخم مرغ باعث براق شدن کلوچه‌ها می‌شود.
  • از آنجا که از خرمای بدون شهد برای مغز کلوچه خرمایی استفاده می‌شود، ممکن است مواد میانی چسبندگی کافی را نداشته باشند، در صورت یک دوم الی یک قاشق غذاخوری روغن مایع به مواد میانی اضافه کنید تا منسجم شوند.
  • برای فرم دادن کلوچه‌ها اگر دسترسی به ابزار شیرینی پزی ندارید، درب یک آبمیوه گیری دستی را با سلفون بپوشانید و از قسمت فرورفته آن به عنوان قالب استفاده کنید.
 
کلوچه خرمایی
 
کلوچه خرمایی را می‌توانید به عنوان میان وعده‌ای لذیذ و مقوی سرو کنید. همانطور که می‌دانید که خواص خرما بسیار است، بنابراین با تهیه این کلوچه در واقع با یک تیر دو نشان می‌زنید، هم از خواص خرما و هم گردو بهره مند می‌شوید و یک میان وعده لذیذ را میل می‌کنید. کلوچه با مغز خرما و گردو را با چایی و شیر نیز می‌توانید سرو کنید. این خوراکی حتی می‌توانید تغذیه خوبی برای مدرسه کودکان باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان