باشگاه خبرنگاران: این گیاه از تیره نعناعیان است که بین ماههای تیر و مرداد گل میدهد، ساقههای آن راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک است.
از کنار برگهایش، گلهایی با کاسبرگهای بنفش میروید و به عبارتی میتوان گفت که این گیاه عطر لیمویی تندی از خودش ساطع میکند.
خواص درمانی
این گیاه مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلولهای مغز، لطیف کننده پوست، خواب آور، شادی آور، ضد وزوز گوش، ضد بوی بد دهان و ضد کابوس است.
دمنوش این گیاه برای افرادی که از نفخ معده رنج میبرند توصیه میشود و به هضم غذا کمک میکند.
همچنین این دمنوش باعث تقویت حافظه میشود و بر طرف کننده تنگی نفس است و میتواند به عنوان عاملی برای جلوگیری از سکته قلبی و مغزی مورد استفاده قرار بگیرد.
موارد منع مصرف
افراد دارای اختلالات هورمونهای تیروئیدی، افراد مبتلا به گلوکوم، زنان باردار و شیرده و افرادی که نسبت به مصرف آسپرین حساس هستند باید از مصرف این دمنوش جلوگیری کنند.
طرز تهیه
یک مشت کوچک این گیاه را با دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد و سپس بگذارید تا با شعله غیرمستقیم دم بکشد.