ماهان شبکه ایرانیان

خرید و نگهداری غذایی نوروز (۱)

در هنگام تهیه میوه بهتر است انواع تازه‌تر و فاقد هر نوع له‌شدگی یا لکه‌های نشانگر رسیدگی زیاده از حد را انتخاب کنید.

خرید و نگهداری غذایی نوروز (1)

دکتر محمد حضوری؛ استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم

 

 

عزیزان هموطن طی یک یا دو روز قبل از عید نسبت به خرید میوه و آجیل به میزان قابل توجه و در مقادیر زیاد اقدام می‌کنند و در برخی موارد میوه‌ها را به صورت جعبه‌ای تهیه می‌کنند.

البته روش نگهداری و ذخیره‌سازی این اقلام تا پایان تعطیلات از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا طی دوره زمانی دو هفته‌ای تعطیلات نوروز در ایران، بخشی از این میوه‌ها کیفیت خود را از دست داده و دور‌ریز خواهند شد، لذا توصیه می‌شود میوه را در تنوع مورد نظر برای دوره‌های زمانی کوتاه‌تر تهیه کنید.

به عنوان مثال، هر هفته میوه‌هایی تازه و مناسب تهیه نمایید. البته با به‌کارگیری برخی توصیه‌ها در هنگام خرید و نگهداری میوه‌ها می‌توان مدت نگهداری آنها را افزایش داد که در این مقاله به برخی از این نکات اشاره می‌شود.

نکاتی در هنگام خرید میوه

در هنگام تهیه میوه بهتر است انواع تازه‌تر و فاقد هر نوع له‌شدگی یا لکه‌های نشانگر رسیدگی زیاده از حد را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که میوه‌ها دو نوع هستند. برخی انواع میوه‌ها باید در زمان جدا شدن از درخت به طور کامل رسیده باشند و در طی دوره نگهداری فرآیندهای مربوط به رسیدگی در این میوه‌ها متوقف می‌شود (میوه‌های غیرکلایماکتریک).

در حالیکه برخی دیگر از میوه‌ها را می‌توان در شرایطی که هنوز نرسیده‌اند، از ساقه درخت جدا نمود و در طی دوره نگهداری فرآیندهای رسیدن در این میوه‌ها قابل انجام بوده و میوه به حد کامل رسیدگی خود می‌رسد (میوه‌های کلایماکتریک).

گیلاس، خیار، انگور، پرتقال و آناناس مهم‌ترین میوه‌های غیرکلایماکتریک و سیب، موز، هلو و گلابی مهم‌ترین میوه‌های کلایماکتریک هستند، بنابراین شما می‌توانید میوه‌های کلایماکتریک را در حالیکه هنوز رسیده کامل نیستند، خریداری کنید و با تنظیم عواملی نظیر دمای محیط، فرآیندهای رسیدگی آنها را در طی مدت نگهداری تنظیم نمایید.

بهتر است در هنگام خرید میوه‌ها علاوه بر نگهداری آسان آنها، به ارزش تغذیه‌ای میوه‌ها نیز توجه داشته باشید. دقت کنید که هر یک از میوه‌ها تامین کننده نیازهایی خاص بوده و مواد مغذی ویژه‌ای را برای بدن تامین می‌نمایند، به عنوان مثال پرتقال را می‌توان به عنوان یک منبع خوب از ویتامین C در نظر داشت، در حالیکه سیب تامین کننده فیبر و برخی مواد مغذی می‌باشد.

از طرف دیگر خیار یک منبع فیبر بوده و انرژی آن اندک است. بر این اساس سعی کنید تا در مهمانی‌ها پذیرایی هدفمند از میوه‌ها داشته باشید و تلاش کنید تا تنوع را در مصرف میوه‌ها رعایت نمایید.

خرید و نگهداری آجیلها

آجیل‌ها و مغزدانه‌ها از مغذی‌ترین مواد غذایی هستند و در صورتیکه میزان متعادلی از آنها در برنامه غذایی روزانه مصرف شود، می‌تواند نقش موثری در تامین برخی ویتامین‌ها، املاح و ترکیبات مغذی مهم نظیر اسیدهای چرب ضروری داشته باشد.

البته توجه داشته باشید که انواع نمک زده آنها ممکن است برای برخی افراد مبتلا به فشار خون با تشدید علائم همراه شود. همچنین مصرف زیاده از حد مغزها به دلیل چربی زیاد موجود در آنها توصیه نمی شود...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- خرید و نگهداری غذایی نوروز – اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان