وبسایت مجله کوروش: هندیها نخستین قومی بودند که 2030 سال قبل از میلاد مسیح یعنی حدود 4 هزار سال پیش با گذاشتن خیار در آب نمک، ترشی و شور درست کردند. به همین دلیل یاد گرفتن یکی از مشهورترین و خوشمزهترین ترشیهای هندی یعنی ترشی گوجهفرنگی هندی خالی از لطف نیست.
مواد لازم برای ترشی گوجهفرنگی هندی
- گوجهفرنگی: شسته، قاچ شده و خشک شده 500 گرم
- پودر فلفل قرمز تند: 2 قاشق غذاخوری
- پودر خردل: 1 قاشق مرباخوری
- پودر تخم شنبلیله: 1 قاشق مرباخوری
- نمک دریا پودر شده: 1 قاشق غذاخوری
- روغن کنجد: 150 میلیلیتر
- آنقوزه پودر شده: 1 قاشق مرباخوری (از عطاری یا ادویه فروشی تهیه کنید)
- عصاره تمبر هندی: ¾ فنجان (تمبر هندی را در مقداری آب گرم حل کنید و هستههای آن را جدا کنید و محلول فوق را از صافی رد کنید)
طرز تهیه ترشی گوجهفرنگی هندی
1. برای تهیه ترشی گوجهفرنگی هندی ابتدا باید روغن کنجد را در یک ماهیتابه کمی گرم کنید. سپس پودر آنقوزه را اضافه کنید و به مدت 10 ثانیه هم بزنید.
2. حالا گوجهفرنگیهای ریز خرد شده را اضافه کنید.
3. در مرحله بعد عصاره تمبر هندی، نمک و فلفل قرمز تند را اضافه کنید.
4. مخلوط فوق را روی حرارت ملایم گاز نگه دارید تا آب گوجهفرنگی به طور کامل کشیده شود و رنگ گوجهفرنگی تغییر کند. زمانی که مخلوط ادویهجات و گوجهفرنگی شروع به جوش آمد و به قل قل کردن افتاد پودر خردل را اضافه کنید و هم بزنید.
5. یک دقیقه بعد از اضافه کردن پودر خردل شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید ترشی سرد شود و سپس آن را در یک شیشه تمیز بریزید.