به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صدا و سیما، محمود حجتی در مراسم اختتامیه استارتاپ های کشاورزی، اظهار داشت: امیدواریم با اجرای شیوه های نو در بخشهای مختلف کشاورزی، هم در بخش تولید و هم خدمات پس از تولید این زنجیره را ساماندهی کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: فاصله ای که در زنجیره تولید تا مصرف وجود دارد نگرانی بسیار زیادی هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده ایجاد کرده است زیرا در بسیاری از مواقع در حق مصرف کننده اجحاف می شود و در بسیاری از موارد هم نگرانی زیادی برای تولید کننده به همراه دارد.
حجتی گفت: عدم شفافیت در مسیر زنجیره تولید تا مصرف، دلالی نهفته در این زنجیره و ارزش افزوده که در این مسیر وجود دارد باعث می شود این نگرانی ها برای تولید کننده ها و مصرف کننده ها به وجود بیاید.
وی افزود: باید این فاصله زنجیره تولید تا مصرف با اعمال شیوه های الکترونیکی شفاف کنیم تا بسیاری از هزینه ها در این راستا کاهش پیدا کند؛ ما اگر بتوانیم این مسیر را کوتاه کنیم بسیاری از هزینه های عمومی و زمان صرفه جویی زیادی می شود.
حجتی با اشاره به توانمندی جوانان در زمینه استارتاپ ها گفت: ما باید این توانمندی ها را رشد بدهیم تا شرکت های دانش بنیان بتوانند پیشرفت کنند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما در شرایط سخت جنگ اقتصادی هستیم و امیدواریم بتوانیم با توجه به این استارتاپ ها بستر خوبی را برای رسیدن به جایگاه واقعی مان فراهم کنیم.
حجتی گفت: امیدواریم ما نسلی باشیم که بتوانیم از فرصت ها استفاده کنیم و دستاورد خوبی برای آیندگان به جا بگذاریم.
وی با بیان اینکه یکی از زمینه هایی که باید در آن سرمایه گذاری شود بحث آب است، ادامه داد: در صورتی که بتوانیم آبیاری را مدرن کنیم می توانیم 30 درصد در این زمینه افزایش راندمان داشته باشیم.
وی افزود: باید بدانیم که گیاه به چه میزان آب نیاز دارد و از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.
استارت آپ ها اقتصاد را متحول کرده اند
در ادامه این مراسم علیرضا دلیری معاون توسعه و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: علم و دانش تحول آفرین است و استارت آپ ها اقتصاد ما را متحول کرده اند و اگر به آنها اعتماد کنیم از اقتصاد سنتی به مدرن می رسیم.
وی افزود: باید به جوانان اعتماد کنیم چون آنها با ایده های نو اقتصادمان را از سنتی به مدرن می رسانند.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از بخش های ویژه ای که در زمینه استارت آپ ها باید به آن توجه شود بخش کشاورزی است که می توان از این طریق در آنها تحول ایجاد کرد.
دلیری با بیان اینکه یکی از معضلات کشاورزی سیستم توزیع است گفت: این معضل باید از طریق استارت آپ ها حل شود. بعنوان مثال در زمینه توزیع میوه چند استارت آپ راه افتاد و بسیاری از معضلات توزیع میوه را حل کرد.
معاون توسعه و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه باید شرایطی را فراهم کنیم که صاحبان اندیشه بتوانند فعالیت کنند افزود: ما آمادگی داریم تا صندوق های سرمایه گذاری را برای آنها فراهم و همچنین شرایط معافیت مالیاتی و دریافت وام های بانکی را برای آنها مهیا کنیم.
دلیری گفت: باید در بازار سرمایه شرایط ویژه ای فراهم شود تا این افراد بتوانند از طریق بورس حمایت شوند و ما نیاز به تحول در بخش کشاورزی داریم و با اعتماد به ایده های نو می توانیم نتیجه گیری کنیم.
وی افزود: باید به جوان ها اعتماد کنیم چون آنها قدرت ریسک دارند.
دلیری اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان که در کشور فعالیت می کنند بعضاً سالیانه 30 درصد رشد دارند و برخی از آنها نیز ماهیانه 10 درصد رشدداشته اند.
معاون رئیس جمهور افزود: حضور این جوانان و استارت آپ ها در بخش کشاورزی بسیار کم است و باید نقش آنها را پررنگ کنیم.