ماهان شبکه ایرانیان

احراز هویت تراکنش‌های موبایلی هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است

معاون نظارت و توسعه شرکت شاپرک اعلام کرد بانک مرکزی در حال تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز طرح احراز هویت تراکنش‌های موبایلی بوده و این طرح هنوز عملیاتی نشده است.

احراز هویت تراکنش‌های موبایلی هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است

معاون نظارت و توسعه شرکت شاپرک اعلام کرد بانک مرکزی در حال تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز طرح احراز هویت تراکنش‌های موبایلی بوده و این طرح هنوز عملیاتی نشده است.

در روزهای اخیر اخباری در رسانه‌ها با عنوان محدود شدن تراکنش‌های موبایلی و ممنوعیت تراکنش موبایلی با کارت بانکی غیر هم‌نام با سیم کارت منتشر شده و پیگیری‌ها نشان می‌دهد این طرح در راستای افزایش امنیت تراکنش‌های بانکی مطرح شده و در حال پیگیری برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز است و هنوز این طرح در شبکه پرداخت و اپلیکیشن‌های پرداخت الکترونیک عملیاتی نشده است.

طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی؛ تراکنش‌های موبایلی باید به نحوی انجام شود که نام صاحب سیم کارت و کارت بانکی یکی باشد. «مهدی طوبایی»، معاون نظارت و توسعه شرکت شاپرک در همین خصوص به ایبنا گفت:

کلیک کنید

«در حالت جدید تراکنش‌های موبایلی با کنترل شماره سیم کارت موبایل و شماره کارت انجام می‌شود؛ در واقع افرادی که قصد تراکنش‌های موبایلی دارند باید سیم‌کارت شان به نام خودشان باشد و از کارت بانکی استفاده کنند که به نام خودشان در شبکه بانکی ثبت نام شده باشد تا احراز هویتی دقیق انجام شود و میزان کلاهبرداری‌ها کاهش پیدا کند.»

معاون نظارت و توسعه شرکت شاپرک توضیح می‌دهد زیرساخت‌های این طرح که مورد تاکید و الزام قوه قضاییه و پلیس فتا است در حال آماده سازی است و با هماهنگی شرکت‌های پرداخت الکترونیک به صورت آزمایشی اقداماتی انجام شده، است: «هنوز تا زمان فاز عملیاتی زمان باقی است؛ مردم به هیچ عنوان نباید نگران باشند چرا که هیچگونه محدودیتی در کار نیست و بعد از عملیاتی شدن طرح احراز هویت در تراکنش‌های موبایلی اطلاع رسانی‌های لازم انجام خواهد شد.»

به گفته طوبایی طرح مذکور طی نامه‌هایی به معاونت فناوری اطلاعات بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت اطلاع رسانی شده است. ضمن آنکه بانک مرکزی در حال تکمیل زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح است ولی هنوز هیچ کار عملیاتی انجام نشده و بخشنامه‌ای برای اجرای طرح در زمانی خاص وجود ندارد.

روز گذشته «حامد منصوری» مدیرعامل شرکت آسان پرداخت گفته بود بانک مرکزی هفته گذشته بخشنامه‌ای را به شاپرک و شرکت‌های PSP ابلاغ کرده که بر اساس آن، شاپرک از شرکت‌هایی که آمادگی اجرایی کردن فرآیند احراز هویت در تراکنش‌های موبایلی، بر اساس یکی بودن نام صاحب سیم‌کارت گوشی تلفن همراه با کارت بانکی را دارند، خواسته بود برای انجام تست به این شرکت مراجعه کنند. البته این بخشنامه هنوز در شبکه پرداخت الزامی نشده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان