خاچاپوری غذای سنتی گرجستانیهاست. نوعی نان خانگی که با پنیر و تخممرغ پر میشود و ترکیبی کامل از پروتئین و کربوهیدرات را میسازد. در ادامه این مطلب، طرز تهیه این غذای محبوب گرجی را به شما آموزش میدهیم.
گرجستانیها معمولا وقت خوردن خاچاپوری یک تکه از نانهای اطرافش را میکنند، در تخممرغ عسلیشده داخل آن میزنند و بعد نان را میل میکنند.
مواد لازم
- پنیر فتا: 100 گرم
- پنیر موزارلا رشتهای: 100 گرم
- تخم مرغ: 4 عدد
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- روغن: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
- پنیر خامهای: 100 گرم
- آرد: 3 پیمانه
- مایه خمیر: 1 قاشق غذاخوری
- شیر: نصف فنجان
- آب: یک لیوان
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان مارگاریتا با پنیر موزارلا
طرز تهیه خاچاپوری
آرد، نمک، شکر و مایه خمیر را در ظرف بریزید و آب و شیر را هم به مواد اضافه کنید.
مواد را با هم ترکیب کنید و سپس روغن را به آنها اضافه کرده و دوباره به مخلوط کردن ادامه دهید.
کف یک ظرف را با برس چرب کنید؛ سپس خمیر را برای یک ساعت در آن قرار دهید و در جایی نسبتا گرم بگذارید.
پنیر فتا، پنیر موزارلا و پنیر خامهای را در یک ظرف بریزید و با همزن، به خوبی مخلوط کنید.
روی یک سطح را آرد پاشی کنید، خمیر را به دو بخش تقسیم کنید و به نوبت هر قسمت از خمیر را روی آن قرار داده و با وردنه باز کنید.
خمیر را از سمت پایین تا یک سوم ارتفاع لوله کنید. از بالا هم به اندازه یک سوم از خمیر را لوله کنید. خمیر شما به شک یک چشم در میآید.
روی آن را با تخممرغ همزده برسکشی کنید و ماده پنیری را هم در قسمت داخلی آن قرار دهید.
فر را روی 200 درجه گرم کنید و سینی را برای 15 دقیقه در فر قرار دهید تا روی نانها طلایی شود.
وسط ماده پنیری را کمی باز کنید و یک تخم مرغ را روی آن بشکنید. سپس سینی را به فر برگردانید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا تخممرغ خودش را بگیرد.
خاچاپوری شما آماده است.