برترین ها: برای خیلی از مردم دنیا همبرگر یکی از دلچسب ترین غذاهای آماده و فست فودی به حساب میاد. ترکیب یک لایه گوشتی ضخیم همراه با پنیر و سس می تونه اشتهای هر فردی رو تحریک کنه. با همه این تفاسیر خیلی بهتره که ما بتونیم این غذاها رو توی خونه و با مواد اولیه ای که از تهیه شون مطمئن هستیم اون رو تهیه کنیم. امروز طرز تهیه برگرهای متفاوتی رو با در دسترس ترین مواد اولیه می بینیم که می تونه در مهمونی ها و به عنوان پیش غذا یا فینگر فود که این روزها خیلی هم مد شده مورد استفاده قرار بگیره. با ما همراه باشید.
ماشروم برگر
مواد لازم:
- پنیر موزارلا: 1 ورقه
- پنیر چدار: 1 ورقه
- قارچ بزرگ، بدون ساقه: 2 عدد
- تخم مرغ همزده: 1 عدد
- آرد: نصف پیمانه
- روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
- سس مایونز: 2 قاشق غذاخوری
- کچاپ: 1 قاشق غذاخوری
- سس فلفلی: 1 قاشق چایخوری
- سس تند: یک چهارم قاشق غذاخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- سیر: 1 حبه
مواد لازم برای تزئین:
- کاهو
- گوجه فرنگی حلقه ای
- پیاز حلقه ای
- خیارشور
- نان همبرگر
طرز تهیه ماشروم برگر:
1. درون یک بشقاب مسطح، دو لایه دستمال کاغذی حوله ای بگذارید و قارچ ها را روی آنها قرار دهید. سپس روی قارچ ها دو لایه دیگر دستمال گذاشته و در آخر یک بشقاب دیگر بگذارید.
2. دریک کاسه کوچک، سس های مایونز، کچاپ، تند، فلفلی، نمک و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید
3. پنیر چدار را روی پنیر موزارلا بگذارید، آنها را تا کنید و سپس در قسمت درونی قارچ قرار دهید.
4. قارچ دوم را روی آن گذاشته و سپس یا لایه سلفون روی آن بکشید. پلاستیک را دور قارچ ها به طور کامل بپوشانید و آن را به مدت 15 دقیقه درون یخچال بگذارید
5. دراین فاصله، تخم مرغ، آرد و پودر سوخاری را در سه پیاله مجزا بریزید.
6. درون یک قابلمه کوچک، روغن گیاهی را داغ کنید. سلفون را باز کرده و ماشروم برگر را ابتدا در آرد، بعد در تخم مرغ و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید.
7. برگر قارچ را به مدت 1 تا 2 دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا سطح آن کاملا طلایی شود
8. سسی که قبلا آماده کرده اید را روی سطح داخلی نان ها بمالید و به ترتیب کاهو، ماشروم برگر، پیاز، گوجه فرنگی، خیارشور و دوباره نان بگذارید.
چیمی چوری برگر
مواد لازم:
- پیاز قرمز متوسط : 2 عدد
- جعفری تازه: 1 دسته ی بزرگ
- گشنیز تازه: 1 دسته بزرگ
- گوشت گاو چرخ کرده: 1 کیلوگرم
- برگه فلفل قرمز خشک شده: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
- تخم مرغ: 1 عدد
- گوجه رسیده: 4 عدد
- سیر: 2 حبه
- سرکه سرخ: 2 قاشق سوپخوری
- شکر دانه ریز: 1 قاشق چایخوری
- پونه کوهی خشک: 1 قاشق چایخوری
- سس مایونز: به میزان لازم
- روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری
- چند قطره تاباسکو: (اختیاری)
- نان همبرگر: جهت سرو
- کاهو یا هر سبزی دلخواه برای داخل ساندویچ
- نمک دریا و فلفل سیاه تازه ساییده شده
طرز تهیه چیمی چوری برگر:
1. یکی از پیازها و نیمی از جعفری و نیمی از گشنیز را کاملا خرد کنید. آنها را همراه با گوشت چرخ کرده ، 1 قاشق چایخوری برگه های فلفل، تخم مرغ و مقدار کافی نمک و فلفل را در کاسه ی بزرگی بریزید.
2. گوشت را با این مواد با دست ورز دهید تا زمانی که همه چیز با هم ترکیب شود. مواد را به شکل 8 کتلت گرد در آورید و مطمئن شوید که آنها یکنواخت و مسطح هستند. سپس آنها را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. برگر ها را می توانید از یک روز قبل آماده کنید.
3. اکنون سس چیمی چوری را را تهیه کنیم. گوجه ها را نصف کرده و سپس توسط قاشق دانه های آن را درآورده و دور بریزید. گوشت آن را کاملا خرد کنید. سیر را له کرده و بقیه پیاز و سبزیجات را ریز خرد کنید. اگر ساقه ی سبزیجات نرم است آن را دور نریزید و استفاده کنید.
4. گوجه فرنگی ها را با سیر، پیاز و سبزیجات مخلوط کنید. بقیه برگه های فلفل قرمز، سرکه، شکر، اورگانو، روغن و تاباسکو را نیز مخلوط کنید. آن را با نمک و فلفل مزه دار کنید. با اینکه سالسا حاوی مقدار زیادی سبزی های تازه است، ماندگاری خوبی دارد و می توان آن را یک ساعت جلوتر تهیه کرد. آن را در یخچال بگذارید.
5. قبل از پخت، ابتدا ذغال را بررسی کنید تا گر گرفته باشد و یا دمای گریل به 200 درجه سانتیگراد رسیده باشد. هر طرف برگر ها را 2 دقیقه یا اگر میخواهید کاملا پخته شوند 3 تا 4 دقیقه بپزید. نان همبرگر را به دو نیم کنید. به اندازه دلخواه مایونز و کاهو در نیمه ی پایینی بریزید و برگر را به اضافه ی سالسای چیمی چوری جهت سرو روی آن اضافه کنید.
6. حسن تهیه برگر ها توسط خودتان این است که می توانید بخش کوچکی از آن را بپزید و مزه ی آن را امتحان کنید. کمی نمک روی آن ریخته و ماهیتابه را حرارت داده و چند دقیقه آن را سرخ کنید. بچشید و در صورت نیاز آن را بیشتر مزه دار کنید. من پی بردم که برگر ها مقدار زیادی نمک و فلفل می خواهند.
چیز برگر
مواد لازم:
- گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله 500 گرم
- پیاز رنده شده آب گرفته 1 عدد متوسط
- روغن زیتون یا کانولا 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا، پودر تخم گشنیز
- پنیر ورقه ای گودا یا چدار به مقدار لازم
- نان همبرگر کوچک به تعداد مورد نیاز
- برگ کاهو به مقدار لازم
- گوجه فرنگی حلقه ای شده به میزان لازم
- خیار شور به میزان لازم
طرز تهیه چیزبرگر:
1. برای شروع گوشت رو درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در تهیه همبرگر معمولاً از گوشت گوساله استفاده میشه به این دلیل که چربی کمتری داره و زمان پخت کمتر آب میشه. ولی من برای لذیذ شدن از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کردم. بنایراین شما با توجه به ذائقتون می تونین از گوشت مورد نظراستفاده کنین. پیاز رو رنده می کنیم و آب اضافی اون رو میگیریم و به گوشت اضافه می کنیم.
2. حالا دو قاشق روغنی رو که داشتیم رو اضافه می کنیم. اضافه کردن روغن بافت گوشت رو لطیف تر میکنه و نمیذاره تا گوشت موقع سرخ شدن خشک بشه. مخصوصاض اگر از گوشت گوساله استفاده بشه.
3. بعد نمک و ادویه ها رو اضافه میکنیم. میزان و نوع ادویه ها رو با توجه به ذائقه خودتون اضافه کنین. حتی میزان تند بودن رو.
4. حالا همه مواد رو با دست کاملاً ورز بدید تا مزه همه مواد به خورد هم بره. هرچی بیشتر گوشت رو ورز بدین میزان چسبندگیش به دست کمنر خواهد شد. وقتی مواد رو خوب با هم مخلوط کردیم روی ظرف رو با یک محافظ غذا می پوشونیم و برای 45 تا 60 دقیقه داخل یخچال قرار می دیم تا گوشت مزه دار بشه.
5. بعد از زمان داده شده، مقداری روغن رو در تابه میریزیم و بعد از اینکه حرارت روغن بالا رفت، به اندازه یک پرتقال از مواد جدا می کنیم و با دست اون رو به شکل یک دایره فرم می دیم. اگر احساس کردین گوشت هنوز چسبناکه، دستتوت رو با مقداری آب ولرم مرطوب کنین و بعد به اون شکل بدین.
6. شعله رو ملایم می کنیم تا همبرگر ها سریع سرخ نشن و کاملاً مغز پخت بشن. وقتی یک طرف همبرگر سرخ شد برش می گردونیم تا طرف دیگه هم به همین ترتیب سرخ بشه. موقع سرخ کردن ممکنه به دلیل وجود چربی، مقداری از این چربی آب بشه و گوشت آب بندازه، این مقدار آب هنگام فرآیند پخت و سرخ شدن مجدداً جذب خواهد شد. 7-8 دقیقه قبل از اینکه پخت همبرگر به اتمام برسه، پنیر های ورقه ای رو روی همبرگر ها قرار می دیم تا پنیر ها روی گوشت آب بشن.
7. وقتی پنیر ها حالت چسبندگی به گوشت رو پیدا کردند، چیزبرگرهامون آماده هستند. حالا برای سرو کردن نان ها رو به دو نیم تقسیم کرده و با مقداری سس کچاپ اون ها رو آغشته می کنیم و بعد یک لایه کاهو و خیار شورمیگذاریم و سپس روی اون می چینیم. بعد چیزبرگر رو قرار می دیم و لایه آخر رو گوجه فرنگی قرار می دیم. تکه دوم نان رو روی لایه ها قرار می دیم و با یک خلال مخصوص همبرگر اون ها رو به هم فیکس و سرو می کنیم.
چیکن برگر
مواد لازم:
- سینه مرغ : 6 عدد
- پنیر پارمسان : نصف پیمانه
- آرد سوخاری : 1 و نیم پیمانه
- آرد ساده (همه منظوره) : 1 پیمانه
- تخم مرغ : 2 عدد
- روغن، برای سرخ کردن
- روغن زیتون : 2 قاشق غذاخوری
- پیاز ریز خرد شده : 1 عدد
- سیر خرد شده : 2 حبه
- سس گوجه فرنگی : 2 پیمانه
- شکر : نیم قاشق چایخوری
- نمک : نیم قاشق چایخوری
- سس تند : 1 پیمانه
- کره : نصف پیمانه
- نان ساندویچ کوچک : 12 عدد
- پنیر موزارلا رنده شده : 2 پیمانه
- تره ریز خرد شده : 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه چیکن برگر:
1. پنیر پارمسان را با آرد سوخاری مخلوط می کنیم.
2. هر سینه مرغ را به ترتیب به آرد، تخم مرغ و مخلوط آرد سوخاری و پارمسان آغشته می کنیم. سپس آن را سرخ می کنیم تا هر 2 طرف آن طلایی رنگ شود.
3. پیاز را حدود 10 دقیقه در روغن سرخ می کنیم. سیر اضافه کرده و سرخ می کنیم تا بوی آن در بیاید.
4. سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم و نمک و شکر را می ریزیم. روی شعله کم به مدت 10 دقیقه می پزیم.
5. سس تند و کره را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس از روی حرارت بر می داریم.
6. نان ها را تُست می کنیم و روی یک سینی پخت قرار می دهیم.
7. تکه های مرغ را روی آن قرار می دهیم. مخلوط سس آماده شده را روی آنها می ریزیم.
8. پنیر موزارلا را رو آن ها می ریزیم سپس مجدد نان را با مواد داخل ماهیتابه یا فر میگذاریم تا زمانی که پنیر ها ذوب شوند.
9. تره می ریزیم و نان ساندویچ روی آنها می گذاریم. غذای شما آماده سرو هست.
رویال برگر
مواد لازم:
- گوشت: نیم کیلو (چرخ کرده با دنبه)
- تخم مرغ: 1عدد
- پیاز: 4عدد
- سیر: 2حبه
- آرد سوخاری: به میزان لازم
- پودر سیر: 2قاشق مربا خوری
- پودر موسیر: 1قاشق مربا خوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- نان همبرگر: به میزان لازم
- پنیر چدار: به میزان لازم
- قارچ: 2لیوان (خرد شده)
- ژامبون مرغ: به میزان لازم
طرز تهیه رویال برگر:
1. جهت تهیه ساندویچ رویال برگر ابتدا سیر و 1عدد پیاز را رنده کرده و با هم مخلوط کنید و به آنها مقداری نمک اضافه کرده و آب اضافی آنها را بگیرید و به همراه تخم مرغ ،پودر سیر،پودر موسیر و فلفل به گوشت اضافه کرده و خیلی خوب ورز دهید.
2. بعد از ورز دادن گوشت شروع به اضافه کردن آرد سوخاری کنید. آرد را کم کم به گوشت اضافه کرده و هربار آن را به خوبی ورز دهید .
3. اضافه کردن آرد را تا زمانی که بتوانید به گوشت شکل دهید ادامه دهید. اما مراقب باشید که زیاد آرد نریزید تا گوشت پس از طبخ خشک نشود.
4. گوشت آماده شده را به قسمت های دلخواه تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل یک دایره در آورید ، دایره های آماده همبرگر را روی کاغذ روغنی یا کیسه فریزر قرار داده و برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
5. پیازهای باقی مانده را به صورت حلقه های نازک خرد کنید و در مقداری کره تفت دهید تا نرم شود سپس قارچ های خرد شده را اضافه کنید ، مقداری نمک و فلفل بزنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
6. مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید ، همبرگر را داخل ماهیتابه قرار دهید تا سرخ شود .وقتی دو طرف همبرگر سرخ شد1تا2 ورقه پنیر را روی همبرگر قرار دهید تا با حرارت همبرگر پنیر آب شود ، همبرگر پنیری را داخل نان بگذارید و روی آن 2 ورقه ژامبون قرار دهید.
7.روی ژامبون مقداری قارچ بریزید و با کاهو ، گوجه ، خیار شور و … ساندویچ را پر کنید و در انتها با سس ساندویچ یا هر سس دیگری که دوست دارید ساندویچ را سرو کنید.
ترکِی برگر
مواد لازم:
- گوشت بوقلمون (چرخ کرده، کم چرب) : 570 گرم
- فلفل دلمه ای قرمز (کباب شده و پوست و دانه های آن جدا گردد و ریز خرد شود) : یک عدد
- آویشن : 2 قاشق چاخوری
- پنیر فتا(خرد شده ) : نصف فنجان
- سیر (له شود یا نصف قاشق چایخوری پودر سیر ) : 2 حبه
- ارگانو خشک (یا2 قاشق چایخوری ارگانو تازه ) : یک قاشق چایخوری
- پودر پیاز : یک قاشق چایخوری
- فلفل قرمز تند(اختیاری) : یک چهارم قاشق چایخوری
- نان همبرگر : به تعداد لازم
طرز تهیه ترکی برگر:
1. در یک کاسه ی بزرگ گوشت چرخ کرده را با فلفل کباب شده ،پنیر فتا،سیر، ارگانو، پودر پیاز و فلفل قرمز مخلوط کنید.
2. برای طعم دار نمودن برگر مقداری فلفل سیاه به این مواد بیافزاید.
3. مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید
4. از هر قسمت یک کلوچه یا برگر بسازید.
5. برگرها را در تابه ای که با مقداری روغن اسپری شده است و بروی حرارت متوسط گرم شده سرخ کنید.
6. شما می توانید سینی گریل را اندکی چرب کنید و برگرها را گریل کنید(گریل زغالی یا گازی ).
7. هر طرف برگرها را 5 دقیقه بپزید طوریکه وسط آنها صورتی رنگ نباشد.(اجازه دهید خوب سرخ شوند).
8. در نهایت برگرهای سرخ شده را داخل نان همبرگر گذاشته و با گوجه و خیار شور و کاهو تزئین کرده و سپس سرو کنید.
فرنچ برگر
مواد لازم:
- آب پیاز: 50 گرم
- سس کچاپ: 50 گرم
- خردل: یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- سیر ساطوری کرده: یک حبه
- راسته و فیله گوساله: (چرخ کرده) 500 گرم
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
- نان همبرگر: 4 عدد
- کاهو و گوجه فرنگی: به میزان لازم
- پنیر گودا: 4 ورق
- پیاز حلقه ای تفت داده: 1 عدد کوچک
- ریحان: یک دسته کوچک
- سیب زمینی سرخ کرده: به میزان لازم
طرز تهیه برگر فرانسوی:
1. آب پیاز، سسها، نمک، فلفل و سیر را با یکدیگر مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید و ورز دهید.
2. آن گاه بار دیگر گوشت را با دنده ریزتر چرخ کنید تا کاملاً یکدست شود.
3. حالا گوشت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. سپس هر بار قدری از گوشت را برداشته، در دست فرم دهید و در تابه مناسبی با روغن سرخ کنید.
4. سپس نان ها را باز کنید و به ترتیب کاهو، گوجه، برگر سرخ کرده، پنیر گودا، پیاز و ریحان را بچینید و در صورت تمایل با سیبزمینی و ریحان بیارائید.
منبع: ایران کوک، عصر ایران، دونفره