قهوه را می توان به روش های مختلفی همچون قهوه ترک، قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو و… آماده کرد، قهوه عربی از روش های سنتی تهیه قهوه می باشد، که بیشتر در کشورهای عربی و همچنین در جنوب ایران مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه می توانید، با طرز تهیه قهوه عربی آشنا شوید.
طرز تهیه قهوه عربی
برای دم کردن قهوه عربی در ابتدا باید دانه های قهوه را با حرارت زغال برشته نمایید و بعد آن ها را درون هاون خوب بکوبید.
سپس داخل ظرفی شبیه دله به نام «قم قم یا گم گم» آب بریزید و بر روی حرارت زغال قرار دهید، تا به نقطه جوش برسد. بعد پودر قهوه را به آن اضافه کنید، البته نباید آن را به هم بزنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه قهوه عربی باید، پس از گذشت 20 دقیقه، زمانی که آب به جوش آمد، آن را کاملا به هم بزنید و از روی حرارت بردارید و قهوه را داخل داله بریزید و پس از مدت 10 دقیقه، زمانی که خنک شد، براساس آداب سرو قهوه عربی در مراسم پذیرایی اعراب، آن را میل نمایید.
معمولا در تهیه این نوع قهوه از شکر یا شیر استفاده نمی کنند و به صورت تلخ سرو می شود، البته برخی برای ایجاد طعم در قهوه عربی، در فرآیند تهیه آن، مقداری دارچین، هل و … به آن اضافه می کنند.
در ادامه طرز تهیه قهوه عربی در صورتی که تمایل دارید، آن را بر روی اجاق گاز تهیه کنید. باید در ازای هر نفر یک لیوان آب(350 میلی لیتر آب) داخل دله بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از رسیدن آب به نقطه جوش، دله را برای چند ثانیه از از روی حرارت بردارید و بعد مقداری قهوه آسیاب شده یعنی برای هر لیوان یک قاشق غذا خوری به آن اضافه نمایید و دوباره روی حرارت بسیار کم بگذارید. زمانی که قهوه شروع به کف کردن کرد و کمی قبل از جوشیدن قهوه، آن را از روی حرارت بردارید، پس از گذشت 30 ثانیه، دوباره آن را به مدت 1 دقیقه روی شعله قرار دهید و زمانی که قهوه در حال بالا آمدن بود، دله را از روی حرارت بردارید. حال قهوه عربی آماده سرو کردن می باشد.
قهوه، نوشیدنی نشاط آور و آرام بخش می باشد، که برای تسکین سردرد و کمک به سوخت و ساز قند موجود در بدن مفید می باشد، خاصیت ضد افسردگی دارد و از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کند، همچنین درمان بسیاری از بیماری ها از خواص قهوه به شمار می آید.