سرویس ترجمه فردا؛ فاطمه یختیاری دزفولی: در این مطلب به شما اطلاعاتی درباره یخ زدایی گوشت، روشهای یخ زدایی گوشت، یخ زدایی گوشت در مایکروفر، یخ زدایی گوشت بریزیلی، چگونه یخ گوشت را آب کنیم، یخ زدایی سریع ماهی، پختن مرغ یخ زده، دکمه یخ زدایی مایکروفر و پختن گوشت یخ زده میدهیم.
پخت گوشت یخ زده راحت و نگهداری آن ساده است. بااین حال، اگر گوشت را بهخوبی گرم نکنید، احتمال رشد باکتریهای خطرناک در غذایتان افزایش مییابد. اولا، غذا را به آرامی در یخچال گرم کنید. این روش به زمان زیادی نیاز دارد، ولی امنترین و سادهترین راه است. بهعنوان یک روش جایگزین میتوانید گوشت یخ زده را در یک کاسه آب سرد یخزدایی کنید. این روش سریعتر از استفاده از یخچال است ولی آرامتر از استفاده از مایکروفر است. در نهایت، برای گرم کردن سریع مواد خوراکی، از گزینهی "یخزدایی یا دیفراست" مایکروفر استفاده کنید. خوراکیتان را بهصورت دورهای بررسی کنید تا مطمئن شوید پخته نمیشود.
الف. یخ زدایی گوشت در یخچال
1. برای یخزدایی آرام گوشت از یخچال استفاده کنید
استفاده از یخچال روش آسان و امنی است، فقط مستلزم این است که زمان کافی در اختیار داشته باشید. بهعلاوه، نیازی نیست نگران پخته شدن اتفاقی غذا یا بیش از اندازه گرم شدن آن باشید. بااینحال، ممکن است زمان زیادی برای یخزدایی گوشت نیاز باشد، بهویژه برای قطعات بزرگ گوشت مانند بوقلمون.
- اگر برای یخزدایی از گوشت حداقل 24 ساعت زمان ندارید، یک روش سریعتر انتخاب کنید.
2. گوشت یه زده را در یک بشقاب بگذارید
یک بشقاب بزرگ و محکم بردارید که برای میزان گوشت مورد نظرتان اندازه باشد. بشقاب باعث میشود رطوبت ناشی از یخزدایی گوشت در یخچال نریزد. اگر تکه گوشت مورد نظرتان خیلی بزرگ است، از یک ماهیتابهی بزرگ استفاده کنید.
- اجازه دهید بستهبندی پلاستیکی گوشت روی آن بماند. این بستهبندی از گوشت در برابر ذرات غذای موجود در یخچال محافظت میکند.
3. گوشت یخ زده را در یخچال قرار دهید
ظرف گوشت یخزدهتان را حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید. برای تکههای بزرگتر گوشت، به ازای هر 2.3 کیلوگرم (5 پوند) گوشت 24 ساعت به زمان اولیه اضافه کنید. پس ازگذشت 24 ساعت اولیه، گوشت را بهصورت دورهای بررسی کنید و ببینید یخزدایی شده است یا نه.
- از روی بستهبندی به گوشت دست بزنید یا آن را برگردانید تا ببینید یخزدایی شده است یا نه.
- قبل و بعد از دست زدن به گوشت یخ زده دستانتاان را بشویید تا از آلوده کردن غذا اجتناب کنید.
4. گوشت را بپزید یا مجددا فریز کنید
از آن جاییکه یخزدایی به وسیلهی یخچال یک روش ملایم است، نیازی نیست بلافاصله آن را بپزید. درعوض، میتوانید برای استفادههای بعدی آن را فریز کنید یا در یخچال نگهداری کنید و مدتی بعد آن را بپزید.
- گوشت ماکیان، ماهی و گوشت چرخ کرده را میتوان 1-2 روز پس از یخزدایی در یخچال نگهداری کرد.
- گوشت گاو، گوساله و گوسفند را میتوان 3-5 روز دیگر نیز در یخچال نگهداری کرد.
ب. استفاده از آب سرد برای یخ زدایی گوشت
1. از روش آب سرد استفاده کنید
این روش یخزدایی از روش استفاده از یخچال سریعتر است. 2.3 کیلوگرم گوشت یا کمتر از آن را میتوان در مدت یک ساعت یخ زدایی کرد، در حالیکه تکههای بزرگتر به 2-3 ساعت زمان نیاز دارند. بهعلاوه، خطر پخته شدن گوشت (که در یخ زدایی با مایکروفر دیده شده است) نیز وجود ندارد. بااینحال، زمانیکه گوشت یخزدایی شد باید بلافاصله پخته شود.
2. گوشت را در کیسه زیپ کیپ قرار دهید
کیسههای زیپ کیپ از گوششت در برابر باکتریهای هوا یا آب محافظت میکنند. ابتدا، یک کیسهی بزرگ بردارید. سپس، گوشت را درون آن بگذارید و با فشار، هوای آن را بگیرید.
- مجبور نیستید قبل از قرار دادن گوشت در زیپ کیپ، بستهبندی قبلی آن را درآورید.
3. کیسه را در کاسه آب سرد فرو ببرید
یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و در سینک ظرفشویی قرار دهید. کاسه را با آب سرد پر کنید. سپس، کیسه گوشت را در آب بگذارید و کاملا در آب فرو ببرید. اجازه دهید گوشت تا زمانیکه یخزدایی شود در کاسه آب بماند. هر سی دقیقه، آب را خالی کنید و دوباره با آب تازه و خنک پر کنید.
- نیم کیلوگرم گوشت به 15-30 دقیقه زمان نیاز دارد.
- قطعات بزرگتر گوشت 2-3 ساعت زمان میخواهد.
4. گوشت یخزدایی شده را بلافاصله بپزید
اگرچه کوشت در آب سرد فروبرده شده است، ولی در معرض دمای گرمتر قرار گرفته است. بنابریان، گوشت باید بلافاصله پس از یخزدایی پخته شود. اگر میخواهید گوشت را مجددا فریز کنید، باید ابتدا آن را بپزید.
ج. یخ زدایی گوشت در مایکروفر
1. از مایکروفر برای یخزدایی سریع استفاده کنید
این روش سریع برای تکههای کوچک و یک اندازه خرد شده بهتر جواب میدهد. مایکروفر در مدت چند دقیقه گوشت را یخزدایی میکند. بااینحال، ممکن است این روش باعث پخته شدن یا سفت شدن گوشت شود و بر کیفیت آن اثر بگذارد.
- گوشت یخزدایی شده باید بلافاصله پخته شود. اگر نمیخواهید گوشت را بلافاصله طبخ کنید، تا زمان طبخ صبر کنید.
2. بسته بندی گوشت را جدا کنید و در یک بشقاب قرار دهید
ابتدا، بستهبندی پلاستیکی را از گوشت جدا کنید. این بستهبندی باعث حفظ رطوبت شده و باعث پخته شدن سطح بیرونی گوشت میشود. سپس، گوشت را در یک بشقاب مخصوص مایکروفر قرار دهید. اگر قصد دارید قطعات نازک گوشت را یخزدایی کنید، آنها را در وسط بشقاب کنار هم بچینید تا از پخته شدنشان در مایکروفر جلوگیری کنید.
3. گوشت را حرارت دهید
برندها مایکروفر اندکی با هم تفاوت دارند. با اینحال، اکثر برندهای دارای دکمه "یخ زدایی یا دیفراست" هستند. برای یخ زدایی گوشت، بشقاب را در مایکروفر قرار دهید و دکمهی دیفراست را بزنید. سپس مایکروفر، وزن گوشت را از شما میپرسد. این اندازهگیری برای تعیین زمان لازم برای یخزدایی استفاده میشود.
4. گوشت را مرتب بررسی کنید
هر دقیقه، مایکروفر را متوقف کنید و گوشتتان را بررسی کنید. به آرامی به اطراف گوشت دست بزنید و ببینید گرم شده است یا نه. اگر گرم شده است، بگذارید یک دقیقه خنک شود و سپس به فرآیند یخزدایی گوشت ادامه دهید. زمانیکه مایکروفر، یخزدایی گوشت را متوقف کرد، آن را از میکروفر خارج کنید.
- برای خارج کردن بشقاب از یک دستگیره استفاده کنید تا دستتان نسوزد.
- دستتان را قبل و بعد از دست زدن به گوشت خام بشویید تا از آلودگی غذایی جلوگیری کنید.
5. بلافاصله گوشت را بپزید
وقتی از مایکروفر برای یخزدایی گوشت استفاده میکنید، گوشت را در معرض حرارت داغ قرار میدهید که ممکن است به رشد باکتری در آن بیانجامد. بنابراین، گوشت را بلافاصله بپزید تا از آلودگی غذایی اجتناب کنید. اگر میخواهید گوشت را مجددا فریز کنید، باید ابتدا آن را بپزید.