شفقنا زندگی: چای بعد از آب مصرفیترین نوشیدنی جهان است. با این حال، 78 درصد از چای مصرف شده در سراسر جهان چای سیاه است و فقط 20 درصد چای سبز است. انواع چای، به استثنای چای گیاهی، از برگهای خشک تهیه میشود. سطح اکسیداسیون برگها نوع چای را تعیین میکند.
چای سبز از برگهای غیر اکسید شده تهیه میشود و فرآوری کمتری نسبت به چایهای دیگر دارد. بنابراین، آنتی اکسیدانها و پلی فنولهای مفیدی را شامل میشود.
-به گفته موسسه ملی سرطان، پلی فنولهای چای باعث کاهش رشد تومور در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی شده و از آسیب ناشی از اشعه UVB ماوراء بنفش محافظت میکنند.
در کشورهایی که مصرف چای سبز بالا است، میزان سرطان معمولا پایینتر است، اما مطمئن نیست که آیا چای سبز از سرطان در این جمعیت خاص یا دیگر عوامل شیوه زندگی است یا خیر.
-مصرف چای سبز با کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی همراه است. چای سبز حاوی کاتیکین ها، ترکیبات پلیفنیک است که به نظر میرسد اثرات محافظتی متعددی را به ویژه در سیستم قلبی عروقی اعمال کنند.
-مصرف چای سبز، با کاهش کلسترول LDL و کلسترول “بد” همراه است.
-مصرف منظم چای سبز با کاهش خطر سکته مغزی همراه است.
-چای سبز ممکن است سبب کاهش وزن در بزرگسالان شود.
-چای سبز میتواند به عنوان یک درمان جدید برای اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و شوره به حساب آید.
-چای سبز میتواند حافظه کاری ما را افزایش دهد.
-چای سبز میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.
-چای سبز در جلوگیری از حفرههای دندانی، استرس، خستگی مزمن، درمان بیماری پوست و بهبود آرتروز با کاهش التهاب مفید خواهد بود.