باشگاه خبرنگاران: اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که به رژیم سالم گیاهی رو آوردهاید، نکات زیر را به هیچ عنوان از دست ندهید. در این مطلب فوت و فنهای آشپزی گیاهی را به شما آموزش دادهایم که باعث افزایش مهارت آشپزی شما و خوش طعم شدن غذاهایتان میشود.
نکاتی که باید در آشپزی گیاهی رعایت کرد
1 – حبوباتی، چون عدس، ماش، لوبیا و نخود را در مخلوط کن هرگز خرد نکنید، زیرا خرد کردن زیاد این مواد غذایی باعث از بین رفتن آنزیم و خاصیت غذایی آنها میشود.
2 – پیاز را به دلیل اینکه تلخ میشود، هیچ گاه چرخ نکنید.
3 – از سبزیجات معطر مثل نعناع، مرزه، ترخون و… در غذا کم استفاده شود، چون غذا را تلخ میکند.
4 – سیب زمینی را تنها در موقع مصرف خرد یا رنده کنید و با غذا میل نمایید در غیر اینصورت تغییر رنگ میدهد.
5 – برای استفاده بهتر از زعفران باید قبلا مقدار لازم آن را در آب گرم یا ولم ریخته و برای رنگ گیری بیشتر مدتی صبر کنید.
6 – زردچوبه بیش از حد لازم سبب تلخی خوراک میشود.
7 – از آب لیمو ترش مانده استفاده نکنید، چون اسیدی میشود و طعم بدی به غذا میدهد.
8 – عسل را در یخچال نگه داری نکنید.
9 – از آب لیموترش تازه جهت ضد عفونی کردن آب استفاده نمایید.
10 – سبزیجات را برای ضد عفونی حدود 15 دقیقه در آب و نمک قرار دهید.
11 – در غذاها از آرد بیش از حد استفاده نکنید، چون غذا مزه آرد خام به خود میگرید.
12 – در درست کردن نوشیدنیها از آب میوه تازه استفاده کنید تا نوشیدنی شما خوشمزهتر شود.
12+1 – بهتر است میوهها و سبزیجات تازه کمتر خرد شوند، خصوصا در تهیه سالادها.
14 – پوست خشک شده لیمو ترش یا نارنج یا پرتقال را میتوانید به صورت خلال یا پودر در غذا هاو نوشیدنیها و مرباجات استفاده کنید.
15 – برای جلوگیری از تیره شدن رنگ آب سیب و آب به، از مقدار کمی لیموترش تازه استفاده کنید.
16 – بدانید که استفاده بیش از حد عطریات باعث تلخی غذا میشود.
17 – برای جلوگیری از تغییر رنگ قارچ در سالادها، بعد از خرد کردن آن را در کمی آب لیموترش تازه نگه دارید.
18 – به جای موسیر در ماست گیاهی از برگ سبز پیازچه هم میتوانید استفاده کنید.
19 – سبزیجات معطر (نعناع، ترخون، ریحان، مرزه و…) را در مخلوط کن نریزید، چون تلخ و آبدار میشود.
20 – برای رنگ کردن پودر نارگیل از آب چغندر، آب گوجه فرنگی، آب سبزیجات، آب هویج، آب پرتقال، آب زعفران و ... استفاده کنید.
21 – قسمت سفیدی پوست پرتقال یا لیموترش را خوب بگیرید، چون سبب تلخی غذاها و مرباجات و کیک میشود.
22 – به جای عسل از شیره خرما هم میتوانید استفاده کنید.
23 – در بریدن شیرینیها میتوانید از قالب مخصوص استفاده کنید.
24 – شلتوک یا سبوس برنج یا گندم را در آسیاب آرد کنید و سپس در غذا استفاده کنید.
25 – بهتر است از نمک دریا استفاده شود.