اگر به کرمان سفر کرده باشید، بعید است که طعم این شیرینی خرمایی، هنوز در خاطرتان نمانده باشد. کلمپه یکی از محبوبترین شیرینیهای کرمانی است که در سراسر ایران طرفدارانی را پیدا کرده. در ادامه مطلب طرز تهیه کلمپه خانگی را خواهید خواند.
مواد لازم برای خمیر کلمپه
- آرد: 1 کیلو
- روغن جامد: 500 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 200 گرم
- شیر: نصف لیوان
- هل و وانیل: 1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای وسط کلمپه
- خرمای بدون هسته: 400 گرم
- مغز گردوی خورد شده: 200 گرم
- هل، قلمفور و جوزهندی: جمعا 1 قاشق مرباخوری
- بادیان و زنجبیل: جمعا 1 قاشق مرباخوری
- پودر پسته برای تزیین: به میزان دلخواه
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی مشهدی
طرز تهیه کلمپه
ابتدا تخم مرغها را همراه با هل و وانیل خوب بزنید و سپس شکر را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. سپس آرد را اضافه کنید و با قاشق یا دست به خوبی مواد را مخلوط کنید.
شیر را اضافه کنید تا خمیر یکدست و لطیفی به دست بیاید. سپس روی خمیر را بپوشانید و کنار بگذارید.
مغز گردو را ریز (نه له) کنید و مواد مورد نیاز برای وسط کلمپه را مخلوط کنید.
خمیر را با وردنه روی یک سطح صاف باز کنید و با یک لیوان، دایرههای هماندازهای را از خمیر جدا کنید.
مواد میانی را به شکل گلولههای کوچک در بیاورید و گلوله را با دست فشار دهید تا یک دایره صاف شود. سپس آن را روی خمیر بگذارید.
لایه دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید، مثل قطاب دور آن را بپیچید و با قالب مخصوص کلمپه، روی آن را حالت دهید. سپس کمی پودر پسته را روی آن بپاشید. میتوانید روی کلمپهها را با برس زعفران آب شده بکشید تا خوشرنگتر شوند.
بعد از آماده شدن شیرینیها با کمک طرز تهیه کلمپه که با شما در میان گذاشتیم، آنها را در سینی فر بچینید و در فری که با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده بگذارید. کلمپه شما بعد از 15 دقیقه آماده خواهد بود.