پایگاه خبری فردا: سیاه دانه به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند. سیاه دانه دارای خواص آنتی اکسیدان است که از این جهت میتواند جایگزین بسیاری از مواد و درمانهای شیمیایی شود. در ادامه درباره خواص و فواید سیاه دانه بیشتر بخوانید.
فواید سیاه دانه به عنوان یک خوراکی
سیاه دانه سرشار از پروتئین، اسید آمینه و فیبر است. استفاده از روغن سیاه دانه باعث رسیدن مواد مغذی بسیار زیادی به بدن میشود. پس نباید در مصرف روغن سیاه دانه به کم اکتفا کرد. همچنین سیاه دانه را میتوان مثل ادویه، کپسول خوراکی و یا مکمل در غذا به کار برد. جالب است بدانید که سیاه دانه دارای روغن فرار است که منبع خوبی برای تامین امگا3 در بدن است. پس برای تامین امگا3 بدن فقط به ماهی فکر نکنید و سیاه دانه را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهید.
کم کردن کلسترول بد خون با سیاه دانه
کلسترول بد در خون باعث بیماریهای قلبی عروقی میشود. شما میتوانید برای کاهش کلسترول بد خون از روغن سیاه دانه استفاده کنید. به یاد داشته باشید که روغن سیاه دانه از پودر سیاه دانه بهتر عمل میکند.
آنتی اکسیدانهای سیاه دانه دشمن سرطان
شما میتوانید با مصرف سیاه دانه به جنگ سرطان بروید. آنتی اکسیدانهای موجود در سیاه دانه روی رادیکالهای آزاد تاثیر میگذارد و همین باعث پیشگیری از بیماری سرطان میشود. زنانی که در معرض سرطان پستان قرار دارند حتما از مصرف سیاه دانه غافل نشوند. همچنین سیاه دانه برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ، سرطان پانکرانس، سرطان دهانه رحم و سرطان ریه بسیار موثر است.
سیاه دانه نابود کننده باکتریهای عفونت زا در بدن
سیاه دانه باعث نابود کردن باکتریهای عفونت زا که عامل به وجود آمدن گوش درد و سینه پهلو هستند، میشود. شما میتوانید برای نوزادانی که به عفونت پوست دچار شدهاند نیز از سیاه دانه استفاده کنید، البته با نظر پزشک. برای کسانی که بدنشان به مصرف آنتی بیوتیک نیز مقاوم است مصرف سیاه دانه بسیار توصیه میشود.
سیاه دانه از بین برنده التهابات
معمولا بدن در هنگام بیماری و عفونت دچار التهاب میشود و از طرفی التهابات اگر زمان بیشتری طول بکشند میتوانند باعث بیماریهایی همچون بیماری قلبی عروقی، دیابت و سرطان شوند. شما میتوانید از سیاه دانه برای رفع التهابات بدن در هنگام بیماری استفاده کنید. همچنین سیاه دانه در درمان زخم معده و محافظت از معده برای کسانی که در معرض بیماری زخم معده هستند، بسیار موثر است.
سیاه دانه دوست کبد شما
سیاه دانه محافظ خوبی در برابر آسیبها و سموم مضر است که کبد میتواند به آن مبتلا شود. سیاه دانه نه تنها باعث سلامت کبد بلکه به سلامت کلیهها نیز کمک میکند. در تحقیقات جدیدی که بر روی موشها انجام شد سیاه دانه توانست از کبد و کلیه آنها در برابر مواد شیمیایی حفاظت کند.
دیابتیها از مصرف سیاه دانه غافل نشوند
سیاه دانه باعث میشود که قند خون کاهش پیدا کند. اگر به دیابت مبتلا هستید و میخواهید که سریعا قند خون خود را کاهش دهید حتما از سیاه دانه استفاده کنید. با مصرف هر روزه نشاسته میتوانید قند خون ناشتا را کاهش دهید و به تنظیم شدن قند خون بدنتان کمک کنید. همچنین دیابتیهایی که بدنشان در برابر انسولین مقاومت میکند حتما از سیاه دانه استفاده کنند.
عوارض مصرف سیاه
سیاه دانه در کنار خواص بیشماری که دارد میتواند باعث عوارضی هم در بدن بشود. به همین دلیل توصیه میشود که اگر میخواهید برای از سیاه دانه برای درمان بیماریهای خود بهره ببرید حتما زیر نظر پزشک این کار را کنید. از عوارض مصرف سیاه دانه میتوان به درماتیت تماسی اشاره کرد. درماتیت تماسی دقیقا به نوعی آلرژی گفته میشود که فقط با تماس سیاه دانه به وجود میاید و جوش قرمز و خارش در پوست ظاهر میشود. از طرف دیگر سیاه دانه میتواند فشارخونتان را تا حد زیادی کاهش دهد. خستگی مفرط، تار شدن دید، سرگیجه و کم شدن هوشیاری از دیگر عوارض سیاه دانه است. مادران باردار از مصرف سیاه دانه باید جدا خودداری کنند چرا که سیاه دانه باعث انقباض رحم میشود. افرادی که در حال درمان سرطان هستند و در مراحل شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند نیز باید از مصرف سیاه دانه خودداری کنند. سیاه دانه میتواند باعث استفراغ، کهیر، درد شکم و بیحسی دهان در برخی افراد شود. افرادی که داروهای انعقاد خون مصرف میکنند هم باید از مصرف سیاه دانه جدا خودداری کنند. مصرف سیاه دانه در طول روز فقط باید به اندازه یک تا 2 قاشق مرباخوری یا به اندازه دو عدد از کپسول آن باشد. همچنین مصرف زیاد سیاه دانه میتواند به عملکرد کبد و کلیهها آسیب بزند.
منبع: چطور