در شهرهای شمال ایران، خوراک غاز غذای ویژهای برای مهمانیهاست. خوراکی که برای تهیه کردنش بهتر است سراغ غاز ماده که اندازه کوچکتری دارد بروید و با روشی که در ادامه مطلب پیشنهاد کردهایم، آن را طعمدار و آماده کنید.
مواد لازم
- غاز: 1 عدد (متوسط)
- جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- آلو بخارا: 4 عدد
- هویج: 2 عدد
- پیاز: 2 عدد
- زعفران آب شده: 2 قاشق غذاخوری
- رب انار: 1 قاشق غذاخوری پر
- نمک و فلفل: مقداری
- کره: 100 گرم (خرید کره کاله از دیجیکالا)
طرز تهیه خوراک غاز
اگر قصد دارید غاز را درسته طبخ کنید، یک شکاف روی شکم آن ایجاد کنید و سعی کنید محتویات شکم را کامل خارج کنید. وقتی شکم غاز به خوبی تمیز شد، آن را بشویید و در یک کاسه یا دیس بزرگ بگذارید.
کره را به شیوه بنماری آب کنید، زعفران، نمک، جعفری ساطوری، فلفل و رب انار را در یک کاسه با کره مخلوط کنید. سپس با دست این مواد را خوب به دیوارههای داخلی شکم غاز بمالید و این کار را روی غاز تکرار کنید.
آلوها، هویج حلقه شده و پیاز ساطوری شده را در شکم غاز قرار دهید و با نخ و سوزن شکم را بدوزید تا در جریان پخت مواد از آن بیرون نریزند.
پاهای غاز را توی شکمش جمع کنید و با نخ ببندید. آن را در قابلمه بزرگ قرار دهید، روی قابلمه فویل بکشید و آن را در فر با 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا با آب خودش بپزد. اگر در میانه پخت آب غاز خشک شد، در قابلمه یک لیوان آب جوش بریزید و دوباره روی آن را با فویلی که سوراخ شده است بپوشانید.
خوراک غاز شما قبل از سرو شدن باید خوب برشته و طلایی شود. برای این کار میتوانید پس از تمام پخت فویل را بردارید و شعله گریل بالای فر را روشن کنید.
قبل از سرو نخها را باز کنید و غاز را به شکل سالم در ظرف دلخواهتان قرار دهید.
چند نکته ...
- یک غاز 3 تا 5 کیلوگرمی، معمولا غذای 6 تا 8 نفر را تامین میکند.
- اگر چربیهای چسبیده به دیواره داخلی بدن غاز را خوب جدا نکنید، غذایتان بیش از اندازه چرب میشود و در زمان پخت، روغن در قابلمه به راه میافتد. چربی زیاد طعم غذای شما را خراب خواهد کرد.
- میتوانید غاز را به جای زعفران، با ترکیب سیر تازه فراوان و رب آلوچه طعمدار کنید. اضافه کردن سیر به این غذا، بوی گوشت را محو میکند.
- میتوانید، قبل از شروع پخت گوشت غاز را چند ساعت در پیاز رنده شده فراوان بخوابانید تا بوی گوشت کمتر شود.