باقالی پلو با ماهیچه از غذاهای لذیذ و مجلسی ایرانی است. جالب است بدانید که این غذا از دوران صفویه رایج شده و در آن زمان خوراک محبوب پادشاهان و دربار بوده است. با طرز تهیه این غذای مجلسی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت ماهیچه
- 350 گرم ماهیچه گوسفندی
- 3 عدد پیاز
- زعفران دم کشیده به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- چوب دارچین
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو
- 300 گرم باقالی پاک شده
- 3 پیمانه برنج
- 3 قاشق غذاخوری شوید خشک
- 3 حبه سیر
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه ابتدا ماهیچهها را خوب بشویید و آبکش کنید تا آب آنها خشک شود.. پیازها را هم به صورت خلالی خرد کنید. یک تابه بردارید و پیازها را با مقداری کره تفت دهید. سپس ماهیچهها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن آنها را برگردانید. 2 حبه سیر را خرد کنید و همراه مقداری فلفل سیاه و کمی زردچوبه و چوب دارچین به گوشت اضافه کنید. به اندازهای که آب روی ماهیچهها را بپوشاند به قابلمه آب اضافه کنید و اجازه دهید، ماهیچهها آرام آرام بپزند. برای پخت ماهیچهها به زمانی حدود 3 ساعت احتیاج دارید.
حین پخت اگر لازم بود مقداری آب جوش مجددا به قابلمه اضافه کنید.
طرز تهیه دمپختک لپه باقالی
یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. در این فاصله برنجی که از قبل خیس کردید (حدود 4 ساعت برای خیس کردن برنج کافی است) را بشویید و با مقداری نمک و روغن داخل قابلمه بریزید. برای درست کردن پلوهای مخلوط بهتر است که برنج را از حد نرمال زندهتر بردارید. اما اجازه دهید برنج در مدت زمان بیشتری با حرارت ملایم بپزد. برنج را تا حدی بپزید که وقتی دانه برنج را بین دو انگشت فشار میدهید مغزش کمی خام و اطرافش نرم باشد.
کمی روغن ته قابلمه بریزید و هر ته دیگی که مایل هستید ته قابلمه بچینید. لایه لایه شروع به ریختن برنج، باقالی و شوید خشک و کمی ادویه پلویی و زعفران دمکرده کنید. اگر مایل باشید میتوانید چند قاشق از آب گوشت را هم لابهلای برنج بریزید. به کمک ته قاشق چندین سوراخ تا ته قابلمه اضافه کنید تا برنج راحتتر دم بکشد. حرارت را کم کنید و در قابلمه را دمکنی قرار دهید تا برنج خوب دم بکشد. بعد از چند دقیقه که بخار برنج بلند شد مقداری کره داخل قابلمه بریزید. برنج که دم کشید، در قابلمه را باز کنید و حرارت را خاموش کنید تا دمای آن پایین بیاید.
در آخر مقداری نمک به ماهیچه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.