وبسایت دونفره - نسترن کوهی: اسپاناکوپیتا یک غذای یونانی هست که با اسفناج و پنیر فتا تهیه میشه و کراست اون خمیر فیلو هست. یک غذای خوشمزه و خیلی شیک که برای مهمونی هم عالیه. رمز خوشمزه شدن این غذا اینه که از اسفناجهای تازه و کوچیک یا همون بیبی اسفناج استفاده کنید و دوم اینکه حتما از یک پنیر فتا خوشمزه استفاده کنید نه پنیر دیگه ای. بهتون توصیه میکنم در فصل اسفناج این غذای خوشمزه رو تهیه و از درست کردن اون لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه اسپاناکوپیتا
- روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- سیر: 6 حبه
- پوست و آب لیموی تازه: یک عدد
- اسفناج: یک کیلو
- شوید: 4 تا 6 ساقه
- آویشن: 2 قاشق چایی خوری
- پنیر فتا: 340 گرم
- تخم مرغ: 7 عدد
مواد لازم برای کراست
- کر:ه 220 گرم
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- برگ بو: 3 تا 6 عدد
- خمیر فیلو: یک بسته 200 گرمی
مراحل تهیه اسپاناکوپیتا
1. داخل یک ماهیتابه بزرگ روغن ریخته و اون رو روی حرارت زیاد قرار بدید. روغن که داغ شد، پیازهای خورد شده رو داخل ماهیتابه بریزید اونها رو هر چند دقیقه هم بزنید تا پخته شده و نرم بشن. بعد سیر رنده شده رو اضافه کرده و هم بزنید. در آخر هم آبلیموترش و رنده پوست لیمو رو اضافه کرده و حرارت رو کم کنید.
2. برگهای اسفناج رو به خوبی شسته و کمی خرد کنید، همه رو داخل ماهیتابه بریزید نگران زیاد بودنشون نباشید، اسفناج خیلی زود آب میشه. خوب هم بزنید تا مخلوط پیاز و سیر با اسفناجها ترکیب بشن. باید در حدود 5 دقیقه تا زمانی که رنگ اسفناجها سبز تیره بشه و آبشون جمع بشه اونها رو بپزید.
3. اگه اسفناجها داخل ماهیتابه شما جا نمیشدن میتونید اونها رو کم کم اضافه کنید. یعنی تا جایی که میشه داخل ماهیتابه اسفناج بریزید، بعد که آب شدن و حجمشون کاهش یافت، باقی اسفناجها رو بریزید. وقتی که اسفناجها پختن اونها رو از روی حرارت بردارید.
4. شوید تازه خرد شده، آویش و پنیر فتا رو اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط بشن.
5. تخم مرغها رو داخل یک کاسه جداگانه شکسته و با همزن دستی اونها رو هم بزنید. وقتی که مخلوط اسفناجها کمی خنک شد و خیلی داغ نبود، تخم مرغها رو بهشون اضافه کنید و هم بزنید. مواد میانی رو کنار بذارید بعد برید سراغ آماده کردن کراست.
6. کره، روغن و برگ بو رو داخل یک ماهیتابه کوچک ریخته و روی حرارت متوسط قرار بدید تا کره ذوب بشه. به محض ذوب شدن کره، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید 5 دقیقه روی حرارت باشه تا برگ بو عطر خودش رو به کره وروغن بده. بعد از روی حرارت برداشته و کنار بذارید. برگ بو رو از عطاریها تهیه کنید.
7. خمیر فیلو یا همون خمیر یوفکا رو از فریزر خارج کرده و اون رو از داخل بسته بندیش بیرون بیارید. روی سطح خمیرها رو با یک دستمال آشپزخانه نم دار بپوشونید که خمیرها خشک نشن.
8. یک ظرف مستطیلی مناسب، با ابعاد تقریبی 22 در 33 انتخاب کرده، لایه اول خمیر رو به صورتی که یک لبهی اون وسط ظرف قرار بگیره و لبهی دیگه از ظرف آویزون باشه، قرار بدید. لایه دوم رو هم کنار لایه اول قرار بدید، به صورتی که لبهی خمیر از طرف دیگه ظرف آویزون بشه. 6 ورق از خمیر رو به همین صورت روی هم قرار بدید، بعد با برس خمیرها رو با مخلوط کره و روغن حسابی چرب کنید. 6 روق بعدی رو هم به همین صورت، ولی از دو طرف دیگهی ظرف قرار بدید، یعنی ما نهایتا باید از هر 4 طرف ظرفمون خمیر فیلو به صورت آویزون شده داشته باشیم. مجددا روی لایهها رو با کره چرب کنید. حواستون باشه که بعد از هر دفعه برداشتن خمیر روی لایههای دیگه رو با دستمال مرطوب بپوشونید که خشک نشن.
9. فیلینگ اسفناج آماده شده رو روی خمیرها بریزید و با قاشق اونها رو روی تمام سطح ظرف پخش کنید.
10. حالا با لبههای خمیری که از ظرف آویزان هستن، روی فیلینگ رو بپوشونید. اول از ضلعهای بزرگتر ظرف شروع کنید و بعد برید سراغ دو ضلع کوچک تر. ممکنه در این مرحله قسمتهایی از خمیر خرد بشه و بشکنه هیچ اشکالی نداره.
11. حالا یک خمیر فیلو دیگه برداشته و اون رو روی ظرف قرار بدید جوری که همهی لایههای زیری رو بپوشونه.
12. با احتیاط گوشههای خمیر رو جمع کرده و در گوشههای ظرف فرو کنید.
13. روی خمیر رو با برس کاملا چرب کنید. دوباره یک خمیر دیگه روی ظرف قرار داده، گوشههای اون رو جمع کرده و اون رو چرب کنید. این کار رو تکرار کنید تا تعداد لایههای قرار داده شده روی ظرف 8 تا بشن.
14. ظرف رو داخل فر قرار داده و اسپاناکوپیتا رو به مدت 40 تا 50 دقیقه و یا تا زمانی که خمیرهای روی اون کاملا برشته و کرانچی بشن، اونها رو بپزید. بعد از پخته شدن از فر خارج کرده، برش بزنید و همون موقع نوش جان کنید.