جغور بغور یکی از خوراکهای سنتی و فوقالعاده مقوی است که در شهرهای مختلف از جمله خوزستان آن را با نامهای حمیسه و در گیلان به نام واویشکا میشناسند. مقوی بودن این خوراک به خاطر مقادیر ویتامین A و آهن موجود در جگر است که برای افراد کم خون و کسانی که در دوران نقاهت به سر میبرند، بسیار مناسب است. نکته طبخ این خوراک استفاده در ادویه و چاشنیهای مختلف است؛ بنابراین اگر خودتان یا فرزندتان از کسانی هستید که علاقهای به این خوراک ندارید، پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه این دستورالعمل پخت جغور بغور با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه جغور بغور
- 400 گرم جگر
- 600 گرم دل و قلوه
- 2 عدد پیاز نگینی
- فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
- 100 گرم تمر هندی
- 400 گرم گوجه فرنگی (بدون پوست و خرد شده)
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- 3 گرم پودر دارچین
- 300 گرم پنیر کبابی کاله (خرید از دیجی کالا)
طرز تهیه جغور بغور
ابتدا تمر هندی را به مدت یک ساعت در آب جوش قرار دهید. سپس داخل یک آبکش یا صافی بریزید و به وسیله ته قاشق هستههای تمر هندی را فشار دهید تا مایه صاف و یکدستی از تمر به دست بیاید.
جگر و دل و قلوه را در اندازههای متوسط خرد کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و داخل تابه با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به تابه اضافه کنید و کمی دیگر پیاز را با زردچوبه تفت دهید. ابتدا قلوه و دل را اضافه کنید چون نسبت به جگر دیرتر میپزند. بعد از کمی تفت دادن جگر را اضافه کنید.
گوجه را نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید. حالا نوبت به اضافه کردن تمر هندی است. تمر هندی را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، فلفل سیاه و پودر دارچین و مقداری نمک اضافه کنید.
پنیر کبابی را در در تکههای متوسط برش دهید و روی سینی گریل بچینید. دو طرف پنیر را گریل کنید تا طلاییرنگ شود. حالا پنیر کبابیهای گریل شده را به جغور بغور اضافه کنید. در قابلمه یا تابه را ببندید تا مزهها به خورد هم روند. بعد از چند دقیقه جغور بغور آماده است. در ظرفی مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.