کوفته تبریز را همه میشناسند و اغلب آدمها با نام بریانی آشنا هستند، اما بز قرمه، غذایی است که با وجود طعم خاص و خاصیت غذایی فراوانش، هنوز راهش را به سفره بسیاری از ایرانیها وارد نکرده است. بز قرمه کرمانی، غذایی کامل است که با ترکیب گوشت، نخود و کشک آماده میشود. در ادامه این مطلب، طرز تهیه بز قرمه را به شما آموزش میدهیم؛ غذایی که بعید است بعد از یکبار خوردنش، به طرفدار همیشگی آن تبدیل نشوید.
مواد لازم
- گوشت گردن گوسفند: نیم کیلو
- نخود: یک پیمانه
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
- سیر: 4 حبه
- کشک: یک فنجان (خرید کشک کاله از دیجیکالا)
- پیاز: 2 عدد درشت
- نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه بز قرمه کرمان
اگر از کشک خشک استفاده میکنید، صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشکها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسانتر است، میتوانید از کشک ساییده استفاده کنید.
نخود را از شب قبل خیس کنید و صبح آبش را عوض کنید. نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و در مقدار کمی روغن خوب سرخ کنید تا طلایی شود، در آخر کار سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع شود و رنگش تغییر کند.
به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود جوشانده و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید.
یک ساعت بعد (جمعا سه ساعت)، وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب مواد را خوب بکوبید.
بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند. سپس روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قرمه میتوانید از گردوی کوبیده شده استفاده کنید.
چند نکته درباره پخت و سرو بز قرمه
یکی از نکات مهم در طرز تهیه بز قرمه این است که برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
بز قرمه را میتوانید مثل کرمانیها با نان سنگک سرو کنید اما در صورت تمایل میتوانید آن را مثل یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
بز قرمه اصل را با گوشت بزقاله آماده میکنند اما یکی دیگر از گوشتهای مناسب برای تهیه این غذا، گوشت گردن گوسفند است، اما اگر مایل بودید میتوانید بز قرمه را با ماهیچه یا دیگر قسمتهای گوشت گوسفندی آماده کنید.