آماده کردن سس مخصوص برای یک غذا، آنقدرها هم که تصور میکنید سخت نیست. اگر میخواهید مرغتان را اینبار به جای زعفران، با یک سس مخصوص و متفاوت طعمدار کنید، این مطلب را بخوانید. ما طرز تهیه سس تریاکی و روش پخت مرغ تریاکی شکمپر در فر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- مرغ سالم: 1 عدد کوچک با پوست
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- روغن کنجد: 1 قاشق غذاخوری
- سویا سس: یک چهارم پیمانه
- آب: یک چهارم پیمانه
- عسل: 2 قاشق غذاخوری
- شکر قهوهای: یک و نیم قاشق غذاخوری
- سرکه: 1 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده: 2 قاشق چایخوری
- سیر تازه رنده شده: 1 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 2 قاشق چایخوری
- پیازچه: یک دسته
- کنجد: یک قاشق غذاخوری
- کلم بروکلی: یک عدد کوچک (از ساقه جدا شده)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ تند با سس سالسا
طرز تهیه مرغ تریاکی شکمپر با سس خانگی
شکم مرغ را باز کنید و داخل آن را خوب تمیز کنید و بشویید. سپس با برس یک قاشق روغن زیتون را داخل شکم تمیز شده مرغ بمالید. برای تهیه این غذا نیازی به استفاده از نمک ندارید و نمک موجود در سویا سس برای طعمدار کردن مرغ کافی است.
در یک ظرف دیگر، سویا سس، آب، عسل، شکر قهوهای، سرکه، زنجبیل، سیر و نشاسته ذرت را مخلوط کنید. سپس نیمی از این سس را داخل شکم مرغ بمالید و نیمه دیگر را روی آن بریزید و خوب با برس به همه قسمتهای مرغ بکشید.
روغن کنجد را در یک تابه بریزید، کنجدهای خام را کمی در آن تفت دهید، سپس روی حرارت بالا بروکلیهای خرد شده (بدون ساقه درشت) و در آخر پیازچههای خرد شده را کمی تفت دهید. روی آنها دو قاشق از سس آماده شده را بریزید و داخل شکم مرغ را با این مواد پر کنید.
شکم مرغ را با یک نخ چند کوک بزنید تا در جریان پخت مواد بیرون نریزند. پاهای مرغ را هم با نخ به هم ببندید.
مرغ را در یک ظرف گود بگذارید و در فر با دمای 190 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از گذشته یک ساعت، مرغ را بیرون بیاورید، زیر و رو کنید و دوباره به فر برگردانید. بعد از گذشته یک ساعت، مرغ تریاکی را دوباره زیر و رو کنید و تا زمان برشته شدن، در فر بگذارید.
نیازی نیست که برای تمام شدن آب زیر مرغ تلاش کنید. سس تریاکی که آماده کردهاید، در جریان پخت با آب مرغ ترکیب شده و میتوانید غذا را با همین سس خوشطعم تازه سرو کنید.