اگر از طرفداران غذاهای شمالی هستید حتما اسم خورشت اناربیج (انار آویج یا انارویج) را شنیدهاید. غذاهای شمالی در کشور ما طرفداران زیادی دارد و از محبوبیت زیادی برخوردار است. خورشت اناربیج هم مانند بقیه غذاهای شمالی عطر، طعم و رنگ خوبی دارد و در مهمانیها میتوانید با تهیه این خورشت به سفره خودتان زیبایی بیشتری بدهید. در دستور تهیه این غذای خوشمزه از سبزی محلی شمالی به نام خالواش استفاده میشود. آب انار ترش هم از مواد اولیه ضروری آن است. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را یاد بگیرید و آن را درست کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج شمالی
300 گرم گوشت چرخکرده
1 عدد پیاز
250 گرم گردو
1 لیوان آب انار ترش
سبزی خرد شده (100 گرم تره، 80 گرم جعفری، 50 گرم خالواش، چند برگ نعنا)
رب انار به مقدار لازم
1 قاشق مرباخوری گلپر
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
در صورتی که به سبزی خالواش دسترسی ندارید میتوانید از تعداد بیشتری نعنا استفاده کنید.
طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی
آب انار را با کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بگذارید کمی بجوشد. گردوها را خوب آسیاب کنید و مقداری آب به آن اضافه کنید، حالا آن را به آب انار اضافه کنید. اجازه دهید گردوها به مدت 2-3 ساعت بپزند و به خوبی روغن پس بدهند (برای آنکه بهتر روغن پس بدهد میتوانید در این مدت 2 یا 3 بار کمی آب سرد اضافه کنید).
حدود 200 گرم از مخلوط سبزیهای خرد شده را با روغن تفت دهید و بعد به خورشت اضافه کنید و حدود 1 ساعت با هم بپزید. پیاز را پوست کنده و رنده کنید (آب اضافه آن را بگیرید) و به گوشت اضافه کنید و 50 گرم باقی مانده از سبزیهای خرد شده و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و با دست خوب آنها را مخلوط کرده و ورز بدهید. گوشتها را به شکل گلولههایی به اندازه گردو درآورید. رب انار و گلپر را به خورشت اضافه کنید و بعد گوشتهای قلقلی آماده شده را کمی داخل روغن تفت داده و بعد به خورشت اضافه کنید. بعد از یک ساعت خورشت شما کاملا جا افتاده و آماده است.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خورشت مسما بادمجان