برخی افراد بنا به دلایلی ازجمله حساسیت به لاکتوز بهجای شیر لبنی از جایگزینهایی مثل شیر بادام یا شیر سویا استفاده میکنند. هر دوی این فرآوردهها فاقد گلوتن بهشمار میروند، اما ممکن است برای بعضی از افراد آلرژیزا باشند. اما شاید بپرسید که شیر بادام بهتر است یا شیر سویا؟
به گزارش به نقل از جام جم، بادام خام سرشار از پروتئین، ویتامینها، فیبر و آنتیاکسیدانهاست. شیر بادام همچنین حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع تکگانه که برای کمک به کاهش وزن و کلسترول بد خون مفید است.
اما اگر شیر بادام کارخانهای میل میکنید باید حواستان به افزودنیها باشد. برخی تولیدکنندگان برای افزایش غلظت فرآوردههای غیرچرب و جایگزین لبنیات از افزودنیهایی مثل کاراژینان استفاده میکنند. این قبیل افزودنیها ممکن است با عوارضی همچون اختلالات گوارشی و التهاب همراه باشد.
شیر سویا تنها فرآورده جایگزین لبنیات است که میتواند تقریبا به اندازه شیر گاو حاوی پروتئین باشد. شیر سویا همچنین حاوی مقادیر زیادی چربیهای غیراشباع تکگانه و چندگانه است. از آنتیاکسیدانهایی همچون ایزوفلووِن هم برخوردار است که باعث کاهش التهاب و مبارزه با برخی انواع سرطان میشود.
البته شیر سویا در بعضی برندها فاقد مِتیونین است که اسیدآمینهای ضروری بهشمار میرود. ضمنا شیر سویا حاوی ترکیباتی به اسم ضدمغذی است که میتواند روی جذب مواد مغذی و گوارش پروتئینها و کربوهیدراتها در بدن اثر بگذارد.
میبینید که شیر بادام و شیر سویا هرکدام فواید و مضرات احتمالی خاص خودشان را دارند، اما اگر دارای حساسیتهای غذایی هستید، باید در مصرف فرآوردههایی از این قبیل محتاطتر باشید.
منبع: medicaldaily