پخت آش به ظاهر آسان و بیدردسر است. اما دانستن یک سری نکات در پخت آشتان موثر و طعم آن را منحصربه فردتر میکند. در این مقاله میخواهیم طرز تهیه آشی سنتی و قدیمی به نام آش جو که احتمالا طرز تهیه آن را بلد هستید با تمام ریزهکاریها و نکاتش را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش جو
- نیم کیلوگرم سبزی آش
- 4 قاشق غذاخوری نعنا
- 1 پیمانه جو پوست کنده
- یکچهارم پیمانه بلغور گندم
- سهچهارم پیمانه نخود
- سهچهارم پیمانه لوبیا چیتی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- استاک گوشت
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پیازداغ، سیرداغ و کشک به میزان لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش جو
همانطور که میدانید برای تهیه آش باید تمام حبوبات را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چندبار آب آن را عوض کنید تا نفاخ نباشد. جو و گندم را هم خیس کنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید. اگر از آب گوشت استفاده میکنید، آن را به پیاز اضافه کرده و اگرنه حدود 8 پیمانه آب را با عصاره گوشت ترکیب کرده و به پیاز اضافه کنید. آب گوشت طعم خورش را خوشمزهتر میکند.
طرز تهیه چند مدل آش محلی
حرارت را کمی بالا ببرید تا آب به جوش آید سپس گندم و جو را اضافه کنید. در فاصلهای که گندم و جو میپزند، حبوبات را به صورت جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بپزید. بعد از حدود یک ساعت و نیم حبوبات را به آش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه سبزی آش را اضافه کنید. توجه کنید که سبزی آش را نباید مثل سبزی خورشتی ریز و ساطوری خرد کنید. اش را خوب هم بزنید و اجازه دهید سبزی هم بپزد.
داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و نعنا خشک را به مدت یک دقیقه با حرارت کم تفت دهید. در اواخر پخت نعنا را اضافه کنید.
آش را بچشید و بر حسب سلیقهتان به آن نمک و فلفل اضافه کنید.
آش جو آماده است آن را با نعنا داغ و پیازداغ و کشک تزیین کرده و نوش جان کنید.