ستاره ؛ سرویس خانهداری - همانطور که میدانید بیش از یک هفته نمیتوان قارچ را در یخچال نگهداری کرد، چرا که پس از گذشت این زمان، قارچها کم کم سیاه میشوند. اگر مصرف قارچ شما بالاست و علاقمند به حفظ طعم و بافت آن در طولانی مدت هستید، توصیه میشود که با یادگیری روشهای اصولی، قارچها را به نحو صحیح نگهداری کنید. برای این کار سه راه وجود دارد، میتوانید آنها را خشک کنید، یا با آنها
ترشی قارچ درست کنید و یا اینکه آنها را فریز کنید.
البته باید توجه داشته باشید که هر یک از این
روشهای نگهداری قارچ مزایا و معایب خاص خود را دارند. مزیت فریز کردن قارچ آن است که اینکار خیلی راحت انجام میشود و قارچها طعم و بافت خود را حفظ میکنند. با ما همراه باشید تا بهترین روشهای فریز کردن قارچ خام و پخته را با هم مرور کنیم.
فریز کردن قارچ به صورت خام
قارچ را میتوان به دو صورت خام یا پخته، منجمد کرد، هر چند که مدت زمان نگهداری آن به صورت خام و فریز شده کوتاهتر است (چیزی حدود یک ماه در فریزر) و باید زودتر مصرف شود.
ابتدا قارچها را با آب سرد به خوبی بشوئید و تمیز کنید و بگذارید آب آنها خشک شود، سپس قارچهای تازه را درون کیسههای فریزر قرار داده و سعی کنید تا جایی که میتوانید هوای اضافه را از آن خارج کنید. یکی دیگر از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که تاریخ فریز کردن را روی بسته یادداشت کنید، این کار به شما یادآوری خواهد کرد که بیش از اندازه این بستهها را درون فریزر نگهداری نکنید.
روش های منجمد کردن قارچ به صورت پخته
1. روش بخارپز کردن
این روش بافت و طعم قارچ را برای مدت طولانیتری حفظ میکند. برای اینکار یک قاشق چایخوری آب لیمو را در دو فنجان آب ریخته و تکههای قارچ را با بخار حاصله، بخارپز کنید. بسته به اندازه تکههای قارچ این کار 3 تا 5 دقیقه زمان میبرد، پس از اطمینان از پخت کامل، اجازه دهید تکههای قارچ سرد شده و سپس آنها را درون ظروف محفوظ از هوا، بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
2. روش سرخ کردن
در تابهای کمی روغن یا کره بریزید. همچنین میتوانید به منظور طعم دادن به قارچها، مقداری نمک و سبزیهای معطر نیز به این ترکیب اضافه کنید. سپس قارچها را اضافه کرده و آنها را هم بزنید. حدود 3 تا 4 دقیقه زمان کافی است تا به طور کامل بپزند. سپس اجازه دهید تا خنک شوند و آنها را در ظروف محفوظ از هوا بسته بندی کنید.
3. روش جوشاندن در آب
در این روش، تکههای قارچ را درون یک پارچه توری ریخته و به مدت 5 تا 7 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید، پس ازاین مدت، قارچها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود و سپس در بسته بندی مناسب در فریزر قرار دهید.
نکته آخر
اگر چه طعم و مزه قارچ برای بسیاری از افراد مطلوب است، اما از آنجا که بخش زیادی از بافت نرم قارچ از آب و پروتئین تشکیل شده است، اگر این ماده غذایی به صورت ناقص، ذخیره یا پخته شود، میتواند برای سلامتی بسیار مضر باشد؛ بنابراین پیش از هر کار باید دقت کنید که قارچهای سالم و تازه را برای فریز کردن انتخاب کنید، از انتخاب قارچهایی که لک دارند و یا خشک شده اند، اجتناب کنید.
برای استفاده از قارچهای فریز شده در هنگام طبخ، کافیست تا چند دقیقه پیش از شروع کار، قارچها را از فریزر خارج کرده و به غذای در حال طبخ اضافه کنید.
بیشتر بدانید: 13 حقیقت شگفت انگیز درباره خواص قارچ خوراکی
شما نیز اگر تجربهای در زمینه فریز کردن قارچ دارید، آن را از طریق بخش "ارسال نظر" با سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذارید.