ماهان شبکه ایرانیان

آموزش فریز کردن اسفناج به صورت خام، پخته یا پوره

یکی از روش‌های نگهداری اسفناج، فریز کردن اسفناج است، این کار به صورت‌های مختلفی از جمله بلانچ کردن، فریز کردن به صورت خام و درست کردن پوره یخ زده اسفناج قابل انجام است.

فریز کردن اسفناج
 
ستاره ؛ سرویس خانه‌داری - اسفناج سرشار از آهن، ویتامین کا (Vitamin K)، کلسیم و مواد غذایی حیاتی و ضروری برای بدن است. هر چند فریز کردن اسفناج معمولا باعث می‌شود که اسفناج حالت خمیری و نرم پیدا کند، اما از آنجا که بخش زیادی از مواد مغذی آن پس از یخ زدن هم حفظ می‌شود، می‌توان از آن به صورت فریز شده هم استفاده کرد. برای فریز کردن اسفناج روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

در صورتی که مطالعه روش خاصی مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  1. فریز کردن اسفناج به صورت خام
  2. بلانچ کردن اسفناج
  3. فریز کردن پوره اسفناج

فریز کردن اسفناج به صورت خام

برای شروع، برگ‌های تازه و سبز اسفناج را در یک کاسه بزرگ آب سرد خیس کرده و به خوبی آبکشی کنید. سپس یک پارچه‌ی نخی یا حوله‌ای را پهن کرده و برگ‌های اسفناج را روی آن پخش کنید. اجازه دهید برگ‌ها کاملا خشک شوند. اگر قصد دارید که اسفناج‌ها را به صورت خام فریز کنید، این مرحله بسیار مهم است و نباید اسفناج‌ها هنگام قرار گرفتن در کیسه فریزر، آب داشته باشند.
برگ اسفناج‌ها را بدون خرد کردن و به صورت درسته داخل کیسه‌های مخصوص فریزر قرار داده و با فشار، هوای اضافی کیسه را خارج کرده و داخل فریزر قرار دهید.
به این صورت می‌توان چیزی حدود 6 ماه اسفناج‌ها را داخل فریزر نگهداری کرد. هنگام مصرف، کافی است که چند ساعت قبل، آن‌ها را به یخچال منتقل کرده و سپس استفاده کنید.
 
فریز کردن اسفناج خام

 

بلانچ کردن اسفناج برای نگهداری در فریزر

برای این منظور، در یک قابلمه متناسب، مقداری آب ریخته و اجازه دهید آب به جوش آید. توجه داشته باشید که اگر چه بلانچینگ، طعم و رنگ اسفناج را حفظ می‌کند، اما ممکن است برخی مواد مغذی اسفناج نیز از بین بروند، به همین دلیل و در جهت کاهش از دست رفتن مواد مغذی، می‌توانید از بخار بلانچینگ استفاده کنید.
  • اگر از آب جوش استفاده می‌کنید، باید به مدت 2 دقیقه اسفناج‌ها را داخل آب جوش ریخته و به سرعت خارج کنید ولی اگر می‌خواهید از بخار آب جوش استفاده کنید، یک سبد مناسب در دهانه قابلمه قرار دهید و وقتی آب به جوش آمد، اسفناج‌ها را داخل سبد ریخته و بلافاصله بعد از ریختن اسفناج‌ها داخل سبد گفته شده، یک درب را طوری روی سبد قرار دهید که بخار حاصل از آب جوش کاملا درون قابلمه باقی مانده و بیرون نرود. بگذارید چند دقیقه اسفناج ها در این حالت بمانند.
  • در ادامه بلافاصله اسفناج‌ها را درون کاسه‌ای بزرگ پر از آب یخ بریزید و 2 دقیقه صبر کنید. این انتقال سریع فرایند پخت و پز را متوقف کرده و رنگ و طعم اسفناج را حفظ خواهد کرد.
  • در این مرحله لازم است برای گرفتن رطوبت بیش از اندازه اسفناج‌ها آن‌ها را روی یک پارچه‌ی کاغذی پهن کنید و حدود 20 دقیقه‌ دیگر صبر کنید.
  • حالا می‌توانید اسفناج‌ها را با خارج کردن هوای اضافه، درون کیسه‌های فریزر قرار دهید.

این روش به شما اجازه می‌دهد که مدت طولانی‌تری اسفناج را داخل فریزر نگهداری کنید.

 
بلانچ کردن اسفناج


فریز کردن پوره اسفناج

در این روش می‌توانید ترکیب شش قسمت اسفناج و یک قسمت آب را در مخلوط کن ریخته و پوره حاصل را در قالب‌های مربعی مناسب درون فریزر قرار دهید. حدود 4 ساعت زمان لازم است تا اسفناج‌ها کاملا فریز شوند. سپس مکعب‌های منجمد را از قالب‌ها خارج کرده و در کیسه‌های مخصوص فریزر قرار دهید. دقت کنید که باز هم لازم است تا هوای اضافی درون کیسه‌ها خارج شود. از این ترکیب می‌توان در پخت غذاهایی نظیر کاپ کیک اسفناج استفاده کرد.
 

فریز کردن پوره اسفناج


نکته آخر

هرچند گفته می‌شود می‌توان سبزی‌های مختلف از جمله اسفناج را 6 تا 12 ماه داخل فریزر نگهداشت، اما هرچه فاصله فریز کردن سبزی‌ها تا زمان مصرفشان کمتر باشد، عطر و طعم بهتری خواهند داشت، ویتامین‌هایشان بیشتر حفظ خواهند شد و مفیدتر خواهند بود. همچنین در ستاره بخوانید که آیا ارزش غذایی اسفناج خام بیشتر است یا اسفناج پخته؟
شما هم اگر تجربیات متفاوتی در مورد فریز کردن اسفناج دارید، می‌توانید در قسمت ارسال نظر با خوانندگان ستاره در میان بگذارید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان