ماهان شبکه ایرانیان

سکه از قیمت اونس اثر نگرفت

برگشت دلار به کانال ۱۲

دنیای اقتصاد : در اولین روز هفته، دلار به کانال ۱۲ هزار تومانی بازگشت و سکه به مدد افزایش دلار راه خود را به سوی مرز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی هموارتر کرد. در این میان، روند بهای اونس در بازارهای جهانی که در انتهای هفته زیر محدوده هزار و ۴۲۰ دلار به کار خود پایان داد، توسط معامله‌گران بازار داخلی جدی گرفته نشد.

روز شنبه، معامله‌گران از همان ابتدای روز نشان دادند که تمایل دارند، خرید و فروش‌های ارزی خود را در کانال 12 هزار تومان صورت دهند؛ اولین معامله بازار روی عدد 12 هزار و 50 تومانی صورت گرفت که 130 تومان بیشتر از روز پنج‌شنبه بود. در ادامه روز قیمت این ارز 180 تومان دیگر نیز رشد کرد و حدود ساعت 4 بعدازظهر روی عدد 12 هزار و 230تومان قرار گرفت.  در بازار سکه، قیمت این فلز گرانبها همسو با افزایش بهای دلار رو به سوی قیمت‌های بالاتر گذاشت و توانست با حدود 85 هزار تومان افزایش به بهای 4 میلیون و 195 هزار تومان برسد. این اتفاق در حالی رخ داد که روز جمعه در بازارهای جهانی، اونس روی عدد هزار و 418 دلار به کار خود پایان داده بود که نشان از افت نیم درصدی آن طی هفته گذشته داشت. به‌رغم این کاهش، نگاه بیشتر معامله‌گران بازارهای جهانی، به روند هفته جاری طلای جهانی افزایشی است و شاید این عامل در نوع رفتار بازیگران بازار داخلی نیز موثر بوده است. البته ممکن است افزایش جزئی روز جمعه نیز رفتار معامله‌گران داخلی را متاثر کرده باشد.

  چرا دلار افزایشی شد؟

قیمت دلار که روز پنج‌شنبه 360 تومان از ارزش خود را از دست داده و به انتهای کانال 11 هزار تومانی وارد شده بود، روز شنبه توانست در مقطعی حتی به بالای محدوده 12 هزار و 250تومانی سرک بکشد. برای تغییر روند بازار و قدرت نمایی افزایشی‌ها سه دلیل عمده عنوان شده است.  گروهی باور داشتند، پس از برخورد دلار به کف 11هزار و 800 تومانی در ساعات انتهایی روز پنج‌شنبه، میزان خریدها در معاملات پشت‌خطی افزایش یافت و همین موضوع موجب شد که قیمت در ابتدای روز شنبه بالای مرز 12هزار تومانی معاملات خود را آغاز کند. در واقع، دلیل اول رشد، انتظار شماری از معامله‌گران بود که تصور می‌کردند، محدوده 11 هزار و 800 تا 11 هزار و 900 تومانی کف قیمت دلار است و می‌توانند با خرید کسب سود کنند.  عامل دومی که در رشد قیمتی شاخص ارزی اثر داشت، روند نرخ حواله درهم بود که از همان ابتدای روز رویه افزایشی از خود نشان داد و با خروج از کانال 3 هزار و 200 تومانی به کانال 3 هزار و 300 تومانی وارد شد. حدود ساعت 3 بعدازظهر قیمت درهم 3 هزار و 350 تومان بود.  نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین متغیرهایی است که به‌طور سنتی در بازار ارز داخلی به دقت رصد می‌شود و در تعیین موقعیت فروش یا خرید معامله‌گران بازار داخلی اثر دارد. سومین عاملی که از سوی فعالان به‌عنوان عامل محرک در رشد دلار معرفی می‌شد، نوع استراتژی معامله‌گران فنی بازار بود. به گفته فعالان، روز شنبه برخی تحلیلگران فنی در کانال‌های خود به معامله‌گران پیشنهاد می‌دادند که تاکتیک خود را به «خرید به فروش» تغییر دهند. این به معنای آن است که معامله‌گران اقدام به خرید کنند و هر زمان به سقفی خورد، وارد فاز فروش شوند. این تاکتیک می‌تواند چند‌بار در طول روز تکرار شود، ولی هدف اول بازیگران خرید است و هدف بعدی فروش.

  بازارساز به سرعت هماهنگ شد

در ابتدای روز شنبه، قیمت دلار بر تابلوی صرافی‌های بانکی 11هزار و 950 تومان بود؛ با این حال، پس از اینکه قیمت دلار در بازار آزاد به بالای 12 هزار و 100 تومان رفت، بازارساز به سرعت قیمت صرافی‌های بانکی را بالا کشید و قیمت 12 هزار تومانی برای دلار را به ثبت رساند. حتی در ادامه روز در مقطعی قیمت 12 هزار و 100 تومانی بر تابلوی صرافی‌های بانکی به‌ثبت رسید. این موضوع نشان می‌داد که بازارساز به دنبال آن است که از طریق کم‌کردن فاصله قیمت خود با بازار آزاد، مانع از ورود تقاضای کاذب به بازار شود؛ این موضوع نشان می‌داد بازارساز بیشتر از آنکه به دنبال کنترل سطح قیمتی باشد، مدیریت نوسان بازار در یک دامنه خاص را دنبال می‌کرد. هفته گذشته زمانی که قیمت دلار در بازار آزاد به کانال 12هزار تومانی رفته بود، صرافی‌های منتخب بازارساز دو روز پیاپی در کانال 11 هزار تومانی عرضه ارز را صورت داده بودند.

  کاهش نرخ بهره محرک افزایش اونس

روز شنبه در حالی قیمت سکه تمام بهار آزادی به آستانه 4میلیون و 200 هزار تومان رسید که بهای اونس در بازارهای جهانی رشد قابل‌توجهی را در انتهای هفته به ثبت نرسانده بود. روند بهای اونس نیز در هفته گذشته منفی بود، ولی بخشی از تحلیلگران و معامله‌گران خرد بازارهای جهانی باور دارند بهای اونس در هفته جاری افزایشی خواهد شد. دلیل آنها هم احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکاست.  قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات روز جمعه به  هزار و 418 دلار رسید. به گزارش اتحادیه طلا و جواهر تهران به نقل از رویترز، در حالی که انتشار آمارهای ضعیف از نرخ تورم آمریکا، تاثیر آمارهای مثبت رشد اقتصادی این کشور را خنثی کرد و همچنان احتمال کاهش نرخ بهره را زنده نگه داشت، قیمت طلا پس از کاهش قابل‌توجه روز پنج‌شنبه، روز جمعه با افزایش جزئی مواجه شد. آمارهای وزارت بازرگانی آمریکا نشان داد که رشد اقتصادی آمریکا کمتر از حد انتظار کند شده و رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماه دوم سال 1/ 2درصد بوده است. انتظار این بود که رشد روی عدد 8/ 1 درصد قرار بگیرد. این گزارش همچنین نشان داد که افزایش تورم در سه ماهه گذشته ضعیف بوده است. بر اساس محاسبه فدرال‌رزرو نرخ تورم اقتصاد آمریکا در سه ماهه اخیر 8/ 1 درصد بوده در حالی که بانک مرکزی آمریکا تورم 2 درصدی را هدف‌گذاری کرده بود. ادوارد میر تحلیلگر موسسه اف‌سی‌استون در این‌باره گفت: «آمارهای تولید ناخالص داخلی نشان می‌دهد که فدرال‌رزرو ممکن است نرخ بهره را به میزان قابل‌توجهی که قبلا پیش‌بینی می‌شد کاهش ندهد، اما در عین حال عدم‌افزایش نرخ تورم نگران‌کننده است.» به گفته تحلیلگران کومرزبانک: «اکنون تمام تمرکز بازار معطوف به نشست هفته آینده فدرال‌رزرو است که ببیند نرخ بهره کاهش می‌یابد یا خیر. با کاهش نرخ بهره ارزش دلار نیز کاهش خواهد یافت و این به رشد قیمت طلا کمک خواهد کرد.»

این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که دونالد ترامپ نیز اخیرا نسبت به عدم کاهش نرخ بهره در آمریکا واکنش نشان داد. رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه منتهی به ژوئن بالاتر از پیش‌بینی‌ها بود، ولی نسبت به فصل قبل کاهش را نشان می‌داد. به گزارش «ایسنا» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به این اتفاق سعی کرد بار دیگر تقصیر را به گردن بانک مرکزی آمریکا بیندازد. وی با بیان اینکه رشد 1/ 2 درصدی ثبت شده در سه ماه دوم سال چندان هم بد نیست، افزود: به این توجه کنید که فدرال‌رزرو یک وزنه بسیار سنگین به گردن ما آویزان کرده است! وزنه مورد اشاره ترامپ احتمالا مساله نرخ بهره است. ترامپ که از طرفداران سرسخت کاهش نرخ بهره محسوب می‌شود بارها و بارها از بانک مرکزی این کشور به‌دلیل کاهش ندادن نرخ بهره انتقاد کرده است. وی پیش‌تر گفته بود: اگر یک بانک مرکزی داشتیم که نرخ بهره را کاهش می‌داد الان با سرعت سفینه فضایی در حال رشد بودیم، اما به‌جای آن با بانکی طرفیم که خود مدیران آن هم نمی‌دانند دارند چه کاری انجام می‌دهند!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان