شناسه : ۱۶۹۱۹۱۳ - چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۲:۰۱
چای خارجی چرا گران شد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اردیبهشت ماه امسال ارز دولتی 4200 تومانی واردات چای به همراه برخی دیگر از محصولات کشاورزی همچون حبوبات و کره حذف شد و همین مسئله سبب شد تا قیمت چای خارجی تا بیش از دو برابر گذشته افزایش یابد و به کیلویی حدود 70 هزار تومان تا 120 هزار تومان در انواع مختلف برسد.
در این رابطه حبیب جهانساز - رییس سازمان چای کشور - گفت: در اواسط اردیبهشت ماه نرخ ارز برای چای وارداتی از دلار 4200 تومانی دولتی به نرخ ارز نیمایی تغییر کرد که البته به همین دلیل قیمت چای خارجی نیز افزایش یافت اما این سیاستگذاری، در راستای حمایت از چایکاران داخلی و تقویت تولید داخلی بود، ضمن اینکه جلوگیری از واردات چای بیکیفیت خارجی از جمله اهداف بود.
وی افزود: البته در این میان نکته مهم این است که دستگاههای نظارتی باید بر فروش و قیمت چای خارجی نظارت کنند چرا که هماکنون قیمتهای بالایی هم در بازار وجود دارد و ناظران و متولیان امر میتوانند با محاسبه قیمت سه تا نهایتا چهار دلاری هر کیلوگرم چای خارجی وارداتی باکیفیت بالا و سود منطقی، قیمت درستی برای عرضه چای خارجی در نظر بگیرند.
رییس سازمان چای کشور ادامه داد: اگرچه چای مشمول قیمتگذاری نیست اما نباید مشمول رهاسازی هم بشود و باید با گرانفروشان و سودجویان در این زمینه برخورد کرد تا نتوانند بازار این کالای اساسی مورد نیاز مردم را با مشکل مواجه کنند.
در این رابطه بررسیها نشان میدهد که هر کیلوگرم چای خارجی با کیفیت بالا هماکنون در بازار مولوی و بورس چای تهران از حدود 70 هزار تومان تا 120 هزار تومان فروخته میشود.