*** چلوخورشت قیمه سیبزمینی؛ یکمیلیون و 170هزار تومان
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، برای تهیه قیمت نذری 100نفر، حدود 17کیلوگرم برنج لازم است که مقدار آن بسته به اندازه پرسهای نذری متغیر است. اصولا برای پخت غذا به تعداد بالا از برنج ایرانی استفاده نمیشود، برای همین قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی را هفتهزار تومان در نظر میگیریم که با این حساب هزینه برنج حدود 120هزار تومان خواهد شد.
مقدار لپه لازم برای 100نفر حدود چهارکیلوگرم است. لپه باز کیلویی 11هزار عرضه میشود. در نتیجه باید 44هزار تومان هم خرج لپه کنیم. برای قیمه نذری حدود هفتکیلوگرم سیبزمینی لازم است که با توجه به قیمت ششهزار تومانی هر کیلو، حدود 42هزار تومان تمام میشود.
حدود هفتکیلوگرم پیاز هم به قیمت سههزار تومان لازم است که 21هزار تومان دیگر به خرج نذری 100نفره ما اضافه میکند. گوشتی که برای پخت نذری در نظر میگیریم گوشت گوساله است که کیلویی حدود 80هزار تومان است. درنتیجه برای یک نذری باکیفیت باید حدود 560هزار تومان هزینه گوشت کنار بگذاریم.
رب مورد نیاز برای یک قیمه خوشرنگ 100نفره، سهکیلوگرم است و با توجه به قیمت 20هزار تومانی هر کیلوگرم رب گوجهفرنگی، 60هزار تومان هم برای رب کنار میگذاریم. لیموعمانی را اگر به صورت فلهای بخریم، کیلویی 52هزار تومان درمیآید و آشپزهایی که به ترشبودن غذا علاقه دارند، همان یککیلوگرم لیموعمانی را استفاده میکنند اما 500گرم لیموعمانی هم کفایت میکند. برای پخت قیمه نذری، حدود 10کیلوگرم روغن لازم است که 76هزار تومان خرج روی دست صاحب نذر میگذارد. دو مثقال زعفران برای تزئین برنج، 160هزار تومان خرج لازم دارد.
*** چلوخورشت قورمهسبزی؛ یکمیلیون و 250هزار تومان
قورمهسبزی مثل بقیه غذاهای خورشتی، 17کیلوگرم برنج برای هیات 100نفره لازم دارد که میشود 120هزار تومان . خرید 10کیلو سبزی قورمه پاکشده لازم برای نذری 100نفره، 57هزار تومان خرج برمیدارد. لوبیاقرمز کیلویی 12هزار تومان درمیآید و با توجه به اینکه نذری 100نفره ما تقریبا چهارکیلوگرم لوبیاقرمز لازم خواهد داشت، باید 48هزار تومان خرج لوبیا کنار بگذاریم.
قورمهسبزی 100 نفره ما هشتکیلوگرم گوشت خورشتی لازم دارد. برای هیات کوچک که توانایی قربانیکردن یک گوسفند زنده را ندارد، قیمت هر کیلو گوشت گوساله حدود 80هزار تومان تمام میشود. با این حساب هزینه گوشت برای قورمهسبزی 100نفره نهایتا 640هزار تومان است.
پیاز لازم برای قورمهسبزی، نسبت به بقیه خورشتها بیشتر است. به خاطر همین، برای یک نذری 100نفره، 10کیلوگرم پیاز لازم است که 60هزار تومان خرج دارد. یک کیلو لیموعمانی برای مزهدادن به قورمهسبزی 100نفره لازم است. برای همین 52هزار تومان هم باید برای لیموعمانی کنار بگذاریم.
10کیلوگرم روغن هم که برای همه غذاهای خورشتی لازم است و اگر بطریهای بزرگ بخریم، 76هزار تومان هزینه برمیدارد. زعفران لازم برای تزئین 100پرس برنج، دومثقال است که 160هزار تومان خرج برمیدارد. اگر 30تومان هزینه خرید 100ظرف یکبارمصرف را هم به مخارج پخت قورمهسبزی نذری اضافه کنیم، باید سرجمع در حدود یکمیلیون و 250هزار تومان برای یک وعده قورمهسبزی هیات 100نفرهمان در نظر بگیریم.
*** عدسپلو با گوشت؛ 850هزار تومان
عدسپلو مثل غذاهای خورشتی، 17کیلوگرم برنج لازم دارد که 120هزار تومان خرج برمیدارد. مقدار عدس لازم برای یک نذری 100نفره، پنجکیلوگرم است و اگر عدس را از میادین ترهبار شهرداری بخریم، 45هزار تومان تمام میشود. هزینه خرید گوشت چرخکرده برای عدسپلو کمتر و کیلویی حدود 60هزار تومان خواهد بود.
با توجه به اینکه 100پرس عدسپلو، پنجکیلوگرم گوشت لازم دارد، باید 350هزار تومان برای گوشت کنار بگذاریم. ما بهطور میانگین میزان رب مورد نیاز برای نذریمان را یککیلوگرم در نظر گرفتیم که 20هزار تومان قیمت دارد. دوکیلوگرم کشمش یا زرشک لازم داریم. زرشک گرانتر است و کیلویی 12هزار تومان خرج روی دستمان میگذارد.
ما برای اینکه در نذری امام حسین کم نگذاشته باشیم، زرشک را برای عدسپلو انتخاب کردیم که 24هزار تومان هزینه برمیدارد. هفتکیلوگرم پیاز، تقریبا برای هر نوع غذای ایرانی لازم است و حدود 21هزار تومان خرج روی دست صاحب نذر میگذارد. 10کیلوگرم روغن پایه ثابت غذاهای نذری 100 نفره است که 76هزار تومان هزینه دارد. اگر بخواهیم برنجمان را با زعفران تزئین کنیم، باید 160هزار تومان هم برای دومثقال زعفران کنار بگذاریم.
*** زرشکپلو با مرغ؛ یکمیلیون تومان
برنج لازم برای نذریدادن به 100نفر عزادار، 17کیلوگرم است که اگر از انواع خارجی ارزانقیمت باشد 120هزار تومان خرج دارد. اگر میانگین قیمت مرغ را 15هزار تومان در نظر بگیریم، خرید 40کیلوگرم مرغ برای نذری ما، 600هزار تومان هزینه بر میدارد. همچنین باید برای خریدن دوکیلوگرم زرشک 24هزار تومان کنار بگذاریم والا اصلا نمیشود اسم نذری را زرشکپلو با مرغ گذاشت.
رنگکردن 40کیلوگرم مرغ آبپزشده، تقریبا دوکیلو رب گوجهفرنگی لازم دارد که 40هزار تومان خرج برمیدارد.برنج زعفرانی در زرشکپلو با مرغ اهمیت بیشتری پیدا میکند و دو و نیم مثقال زعفران لازم دارد. با توجه به اینکه قیمت هر مثقال زعفران 80هزار تومان است، باید 200هزار تومان هم برای تزئین برنج کنار بگذاریم.
*** چلوخورشت فسنجان؛ یکمیلیون و 150هزار تومان
مغز گردو کیلویی 130هزار تومان قیمت دارد. با توجه به اینکه برای نذری 100نفره حدود پنجکیلوگرم مغز گردو لازم است، باید 650هزار تومان برای خرید گردو کنار بگذاریم. 120هزار تومان خرج برای 17کیلوگرم برنج هم که پای ثابت تمام غذاهای نذری است. اگر برای پخت فسنجان به گوشت مرغ اکتفا کنیم، خرید 15کیلوگرم مرغ 15هزار تومانی، به طور میانگین 225هزار تومان خرج روی دستمان میگذارد. رب انار لازم برای نذری 100نفره تقریبا سهکیلوگرم است که 66هزار تومان هزینه دارد. مقدار پیاز مورد نیاز برای نذری فسنجان، چهارکیلوگرم است. نهایتا 12هزار تومان خرج برمیدارد.
*** شلهزرد؛ 480هزار تومان
100کاسه شلهزرد نهایتا 480هزار تومان خرج برمیدارد. چراکه کل برنج مورد نیاز برای پخت شلهزرد پنجکیلوگرم است. مقدار شکر و نبات لازم برای آماده کردن 100کاسه شلهزرد، هر کدام پنجکیلوگرم است. اصل خرج شلهزرد هزینه بالای مغز بادام است که این روزها همراه بقیه خشکبار افزایش قیمت پیدا کرده. با توجه به اینکه این نذری 100 نفره یککیلوگرم بادام لازم دارد، باید حدود 150هزار تومان هزینه برای مغز بادام کنار بگذاریم.
برای آماده کردن این نذری، دومثقال زعفران لازم است که 160هزار تومان خرج برمیدارد. یک بطری پنجلیتری گلاب نهایتا 45هزار تومان قیمت داشته باشد. شکر را اگر به صورت فلهای از میادین تنظیم بازار تهیه کنیم، کیلویی ششهزار تومان خرج دارد و اختصاصدادن 30هزار تومان به شکر کفایت میکند. پنجکیلوگرم نبات خرج بیشتری لازم دارد و برای خرید آن باید 40هزار تومان کنار بگذاریم. شلهزرد 100نفره پنجکیلوگرم برنج لازم دارد که نهایتا 35هزار تومان برایمان خرج میتراشد.