اختلال ناگهانی در هوشیاری که فرد قادر به راست نگه داشتن بدن نمی باشد سرگیجه نام دارد که در آن حفظ تعادل بدن برای فرد مشکل خواهد بود، سرگیجه بنا به دلایل مختلفی در فرد ایجاد می شود در ادامه این بخش از مطلب شما عزیزان را با درمان خانگی سرگیجه و علت و علائم این پدیده آشنا خواهیم کرد.
آشنایی با درمان خانگی سرگیجه
از شایع ترین علت مراجعه بزرگسالان به پزشک داشتن سرگیجه می باشد که با راه کارهای خانگی می توان آن را درمان کرد اما در موارد شدید باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
چای زنجبیل
یکی از روش های موثر به منظور درمان سرگیجه استفاده زنجبیل می باشد بنابراین می توانید چای زنجبیل مصرف کنید یا آن را به شکل خام استفاده کنید زیرا، زنجبیل به بهبود گردش خون در بدن کمک می کند.
نوشیدن آب
ازدیگر روش های درمان خانگی سرگیجه نوشیدن آب می باشد زیرا، یکی از علت های اصلی سرگیجه از دست دادن آب بدن می باشد بنابراین مصرف آب فراوان به رفع سرگیجه کمک می کند.
ماست
ماست علاوه بر این به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند به عنوان یک روش موثر در درمان خانگی سرگیجه نیز محسوب می شود، بنابراین زمانی که احساس سرگیجه داشتید یک پیاله ماست مصرف کنید، همچنین می توانید به ماست تکه های میوه اضافه کنید تا تاثیر شگفت انگیزی داشته باشد.
سرکه سیب
از دیگر روش های رفع سرگیجه استفاده از سرکه سیب می باشد بنابراین دو قاشق چای خوری سرکه سیب را با دو قاشق چای خوری عسل با هم مخلوط کنید سپس به مخلوط به دست آمده آب اضافه کنید و هم بزنید و روزی دو بار محلول به دست آمده را مصرف کنید.
عسل و دارچین
قند طبیعی موجود در عسل علاوه بر اینکه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند به عنوان یک روش موثر در درمان خانگی سرگیجه نیز محسوب می شود بنابراین یک قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق چای خوری پودر دارچین ترکیب کنید سپس روزی یک بار صبح ها به مدت چند هفته این مخلوط را بنوشید.
سیر
اگر سرگیجه به دلیل مشکلات گوش داخلی باشد سیر یک روش مناسب برای رفع سرگیجه می باشد بنابراین دو تا سه حبه سیر را به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب تازه بجوشانید سپس محلول به دست آمده را بنوشید.
نمک و خردل
استفاده از این روش علاوه بر اینکه به تصفیه خون کمک می کند به منظور درمان خانگی سرگیجه روش موثری می باشد بنابراین به نسبت مساوی خردل، نمک، سرکه و فلفل را با هم مخلوط کنید سپس یک لیوان آب به آن اضافه کنید و مصرف کنید تا از شر سرگیجه خلاص شوید.
ماساژ با روغن اسطوخودوس
ماساژ علاوه بر اینکه به بهبود گردش خون در سراسر بدن کمک می کند سبب آرام شدن سیستم عصبی نیز می شود که همین امر سرگیجه را نیز را درمان می کند، بنابراین کمی روغن اسطوخودوس را گرم کنید و دو طرف سر را به مدت پنج تا ده دقیقه با آن ماساژ دهید.
آب کرفس
اگر به علت فشار خون پایین دچار سرگیجه شده اید نوشیدن آب کرفس برای درمان سرگیجه گزینه بسیار مناسبی می باشد بنابراین با نوشیدن آب کرفس این مشکل را درمان کنید.
بابونه
یکی دیگر از روش های درمان خانگی سرگیجه استفاده از چای بابونه می باشد بنابراین یک قاشق چای خوری بابونه را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید و بعد از زمان پانزده دقیقه آن را بنوشید استفاده از این چای به صورت روزانه به رفع سرگیجه کمک می کند.
عسل و لیمو
مخلوط عسل و لیمو نیز به درمان سرگیجه کمک زیادی می کند بنابراین یک قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق چای خوری آب لیمو و یک لیوان آب گرم مخلوط کنید سپس ترکیب به دست آمده را به منظور رفع سرگیجه بنوشید.
گل مینا
از دیگر روش های درمان خانگی سرگیجه استفاده از گل مینا می باشد که عناصر موجود در گل مینا به شکل قرص، کپسول و عصاره مایع موجود است که به بهبود گردش خون و رفع سرگیجه کمک می کند.
آب نارگیل
استفاده از آب نارگیل یک روش موثر به منظور رفع سرگیجه می باشد بنابراین استفاده روزانه از این نوشیدنی تاثیر شگفت انگیزی را به همراه دارد.
ریحان و شیر
ریحان یکی دیگر از روش های درمان خانگی سرگیجه می باشد بنابراین چند برگ ریحان را داخل آب جوش قرار دهید سپس برای مدتی داخل شیر بجوشانید به منظور خلاص شدن از شر سرگیجه این معجون را قبل از خوابیدن بنوشید.
پودر هل
هل گزینه مناسبی برای درمان سرگیجه می باشد دو قاشق چای خوری روغن کنجد را گرم کنید و به آن یک قاشق چای خوری پودر هل و پودر زرد چوبه اضافه کنید و از مخلوط به دست آمده برای ماساژ به مدت دو دقیقه استفاده کنید برای رسیدن به نتیجه مطلوب این روش را هر دو هفته یک بار انجام دهید.
علت سرگیجه
- کم خونی
- میگرن
- از دست دادن دید
- عفونت گوش
- کم آبی بدن
- خونریزی داخلی در بدن
- سکته مغزی
- آسیب سر
- اضطراب و کم خوابی
- تحریک سیستم عصبی به علت مصرف داروهای ضد انعقاد و آرام بخش
- خونرسانی نامناسب به مغز به علت افت شدید فشار خون
- مصرف برخی داروها که باعث افت شدید فشار می شود.
علائم سرگیجه
- حالت تهوع
- تغییرات بینایی
- استفراغ
- احساس ضعف
- عدم تعادل در بدن
- استفراغ
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- ضعف در اندام ها
- سختی در گردن
اقدامات لازم برای پیشگیری از سرگیجه
- بهبود بخشیدن به عادات غذایی
- نوشیدن مایعات به مقدار زیاد مانند : آب، آب پرتقال و…
- مصرف هر وعده غذایی در زمان خود
- مصرف رژیم غذایی سالم و کم کلسترول
- خودداری از کار و فعالیت زیاد
- داشتن خواب و استراحت کافی
- اجتناب از تغییر حالت دادن سریع بدن در زمان احساس سرگیجه
ضمن سپاس گزاری از همراهی شما عزیزان در این بخش از مطلب قصد داشتیم شما عزیزان را با درمان فوری سرگیجه آشنا کنیم تا با کمک مطلب گفته شده در صورت داشتن سرگیجه آن را برطرف کنید، اگر تمایل دارید در زمینه درمان خانگی و طب سنتی اطلاعات مفیدی کسب کنید می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.