شناسه : ۱۷۷۶۵۱۶ - سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۲
عرضه گوشتهای لاکچری به قیمت میلیونی
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، آنان که اکثرا بدون زحمتی خاص به سرمایهای هنگفت دست پیدا کردهاند، این روزها از هر راهی برای نشاندادن خود و رفاهی که در آن غلت میزنند استفاده میکنند. در گذشته که شبکههای اجتماعی به شکلی امروزی آن رواج نداشت، این نوکیسهها با زندگی در خانههای مجلل شمال شهر، خرید خودروهای وارداتی گرانقیمت و در دست گرفتن آخرین مدل گوشی تلفن همراه، سرمایه خود را به رخ میکشیدند، اما اکنون با رواج شبکههای اجتماعی و جاافتادن سبک جدیدی از زندگی، محدوده شوآف خود را تا بالاترین حد ممکن گستراندهاند و حتی از خوراک روزانه خود بهعنوان دستاویزی برای نمایشدادن خود استفاده میکنند. برخی از سودجویان بازار نیز با تکیه بر این سبک زندگی، برای هر کالایی نامی عجیب و غریب انتخاب میکنند و آن را تا 10 برابر قیمت میفروشند. در سالهای اخیر نیز در برخی از مراکز فروش شمال شهر، گوشتهایی با عنوان گوشت ماساژدیده و لاکچری با قیمت بیش از یک میلیون تومان عرضه میشود که در این روزها مشتریان پر و پاقرص خود را هم پیدا کرده است.
در حالی که بسیاری از اقشار جامعه نسبت به افزایش قیمت گوشت قرمز و عرضه آن در محدود قیمتی 70 هزار تا 90 هزار تومان اعتراض دارند، گروهی خاص برای خرید گوشتهای لاکچری و ماساژدیده یک میلیون تومانی سر و دست میشکنند. شاید برای گروهی که رفتهرفته شاهد حذف گوشت از سفرههای خود هستند باورش سخت باشد که در گوشه دیگری از شهر عدهای نوکیسههایی زندگی میکنند که میزهای نهارخوری خود را با گوشتهای ماساژدیده تزئین میکنند. اما این امر واقعیت دارد؛ چراکه برای این گروه بیش از آنکه کیفیت و کارآیی یک محصول یا کالا اهمیت داشته باشد، نام، قیمت و برند کالاست که نظرشان را برای خرید و مصرف جلب میکند. سودجویانی هم در بازار فعالیت دارند که بهخوبی رگ خواب این افراد را در دست گرفتهاند؛ آنها برای هر محصولی نامی لاکچریپسند که معمولا هم خارجی است انتخاب میکنند و آن را تا 10 برابر قیمت اصلی میفروشند. اتفاقی که طی چند سال اخیرا به بازار اقلام خوراکی هم سرایت کرده و اخیرا در مراکز فروش گوشت هم دیده میشود. این بار نوبت به قصابان رسیده است تا در کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی گوشت ماساژدیده را تبلیغ کنند و قافله سودجویان عقب نمانند.
جای خالی نهادهای ناظر
گوشت ماساژدیده یا لاکچری در واقع همان گوشت ویل (گوشتی که گوساله آن تنها منبع تغذیهاش شیر است) است که فروشندگان آن با ترفندهای مختلف قیمت آن را گاه بیش از یک میلیون تومان اعلام میکنند. آنها میگویند که در مرحله پرورش گوساله آنها را به محیطی ایزوله برده و برایشان موسیقی پخش میکنند و با ماساژ عضلانی دام در هر روز باعث لطیف شدن بافت و ساختار گوشت میشوند. حال اگر مبنا را بر راستگویی این افراد بگذاریم (که البته مجوزی در این زمینه ندارند)، از آنها باید پرسید که هزینه هر موسیقی و هر بار ماساژ را چند حساب میکنند که این گوشت را به قیمت میلیونی میفروشند. مگر مردم باید هزینه موسیقی گوشدادن گوسالهها را بپردازند؟ این در حالی است که فعالان این حوزه اعتقاد دارند که ماساژ دام زنده ممکن نیست و اگر گوساله در تمام دوره رشد از شیر تغذیه کند قیمت نهایی آن نباید در هر کیلو بالاتر از 150 هزار تومان شود. البته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی عرضه این گوشتها را رد و اعلام کرد که تاکنون مجوزی در این زمینه صادر نشده است. اما به هر حال از نهادهای ناظر انتظار میرود که با ورود به این حوزه در مقابل سودجوییها بایستند تا چنین روندی بار تورمی در گوشت قرمز معمولی ایجاد نکند و اقشار آسیبپذیر بهای زندگی لاکچری عدهای را نپردازند