برترینها: پلو افغانی یا کابلی پلو یکی از غذاهای اصیل و مشهور کشور افغانستان هستش که به دلیل طعم لذیذش در کشورهای همسایه هم شناخته شده. پلو افغانی جز خانوادهی شیرین پلو به حساب میاد و از قضا با ذائقهی ما ایرانیها هم خیلی جوره. در صورتی که طعم شیرین رو برای غذا میپسندین پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنین و از طعمش لذت ببرین.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634470965p.jpeg)
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: 300 گرم
- برنج: 2 و 1/2 پیمانه
- هویج: 3 الی 4 عدد
- پیاز داغ: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام: 1/2 پیمانه
- کشمش پلویی: 1/2 پیمانه
- خلال پوست پرتقال: 1/4 پیمانه
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- کره: 30 گرم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- دارچین: 1/3 قاشق چایخوری
- زیره: 1/4 قاشق چایخوری
- هل: 4 الی 5 عدد
- پودر میخک و جوز هندی: 1/8 قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634470996x.jpeg)
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480012b.jpeg)
طرز تهیه:
1. برای تهیه پلو افغانی ابتدا باید گوشتمون رو بپزیم پس گوشتهایی که خرد کردیم رو با نصفی از کل مقدار پیاز داغ، فلفل و زرچوبه تفت میدیم تا رنگشون برگرده.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480028s.jpeg)
2. بعد بهشون آب جوش اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا بپزن. برای پخت گوشت از آب زیاد استفاده نکنین، چون گوشت باید بعد پخت تنگ آب باشه تا از آبش موقع دم گذاشتن برنج استفاده کنیم.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480059n.jpeg)
3. تا گوشت میپزه بقیه مواد رو حاضر میکنیم، پس هویجهایی که خلالی خرد کردیم رو با کره، مابقی پیاز داغ، شکر، دارچین، زیره، میخک و جوز هندی کمی تفت میدیم.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480074d.jpeg)
4. همین که شکر حل بشه کافیه.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480106y.jpeg)
5. حالا حدود نصف لیوان ٖآب به مخلوط اضافه میکنیم وهل هارو هم میریزیم و اجازه میدیم تا هم هویجها بپزن و هم هل مزه بده.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480121p.jpeg)
6. وقتی آب هویجها تقریبا کشیده شد هل هارو درمیاریم و بعد کشمش، خلال بادوم، پسته و پرتقال رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480153k.jpeg)
7. وقتی گوشت کاملا پخت بهش نمک میزنیم و اجازه میدیم تا کاملا تنگ آب بشه.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480168o.jpeg)
8. حالا گوشت و آب گوشت رو هم به مخلوط هویجمون اضافه میکنیم و به مقدار لازم زعفرون هم میریزیم.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480184f.jpeg)
9. مواد رو تفت میدیم تا آبشون تقریبا کشیده بشه. حالا مایه پلو افغانی حاضره.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480215a.jpeg)
10. فقط میمونه دم گذاشتن پلو پس لایه لایه برنج آبکش شده و مخلوط گوشتمون رو روی هم میچینیم و برنج رو دم میذاریم تا برای نیم ساعت الی سه ربع خوب بپزه.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480231q.jpeg)
11. حالا پلو افغانی خوشمزه ما حاضره.
![دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان](/Upload/Public/Content/Images/1398/08/18/1634480246h.jpeg)