آش گوشواره یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه می باشد که بیشتر در شمال خراسان و نیز آذربایجانی و تبریزی ها از این آش پرطرفدار استفاده می کنند دلیل نامگذاری این آش این است که خمیرهای فراوانی در آن قرار دارد. همچنین زمان پخت این آش محلی و خوش مزه طولانی می باشد. پخت انواع آش از جمله آش رشته، آش انار، آش گوشواره و آش پتله در نقاط مختلف ایران رواج دارد. پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه آش گوشواره همراه باشید و از درست کردن این آش خوش مزه و مقوی نهایت لذت را ببرید.
طرز تهیه آش گوشواره
برای درست کردن آش گوشواره خوش مزه و محلی سری به خراسان شمالی می زنیم. و طرز تهیه این آش متفاوت و خوش مزه و مقوی را برای شما همراهان قرار می دهیم تا با خوردن آن در کنار خانواده تان لذت ببرید نام دیگر آش گوشواره، دیشوره می باشد که بسیاری از خراسانی ها با این کلمه آشنایت دارند البته این آش در مناطق آذربایجان هم پخت می شود و به جوشواره معروف می باشد.
مواد لازم برای خمیر
- تخم مرغ 1 عدد
- نمک نصف قاشق چای خوری
- آب یک دوم پیمانه
- آرد 3 پیمانه
مواد لازم برای مواد میانی (کوفته سرگنجشکی)
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز رنده شده 1 عدد
- زردچوبه مقداری
- نمک و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای آش
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- آب 4 لیوان
- نخود 1 پیمانه
- جعفری و گشنیز برای تزئین
- نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
- سرکه یک چهارم پیمانه
- پیاز نگینی 1 عدد
طرز تهیه آش گوشواره
ابتدا برای طرز تهیه خمیر، تخم مرغ و آب را مخلوط کنید و آرد را کمکم به آن اضافه کنید آرد را تا حدی بریزید که به دستتان نچسبد و کمی خمیر خود را استراحت دهید بعد برای مواد داخل آش ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کنید و کمی ورز دهید از این گوشت کوفته هایی ریز و کوچک در بیاورید و در روغن تفت دهید در صورت تمایل می توانید زردچوبه به موادتان اضافه کنید. برای طرز تهیه گوشواره خمیرتان را به چهار قسمت تقسیم کنید با کمک وردنه آن را به قطر 2 میلی متر باز کنید و با چاقو مربع هایی 2 در 2 در بیاورید و مواد خود را به اندازه یک نخود در داخل آن قرار دهید و هر مربع را جدا جدا ببندید. سپس رب گوجه فرنگی، پیاز، کره، نعنا خشک را تفت داده و کمی آب به آن اضافه کنید تا جوش بیاید بعد گوشواره ها رو درون آن ریخته و هم بزنید و نخود های پخته شده خود راهم درون آن اضافه کنید بعد چند جوش که خورد می توانید برای تزئین گوشواره خود از جعفری و گشنیز استفاده کنید مدت زمان پخت این غذا نیم ساعت می باشد.
نکات مهم در پخت آش گوشواره
آش گوشواره جزء غذاهای محلی آذربایجان و همچنین خراسان شمالی می باشد زمان آماده سازی مواد اولیه آن 1ساعت نیم می باشد و زمان پخت آش گوشواره نیز 30 دقیقه می باشد این آش را می توانید به عنوان ناهار، شام یا پیش غذا استفاده کنید همچنین بعضی افراد آن را در ماه مبارک رمضان در سفره افطار خود قرار می دهند.
امیدوار هستیم از طرز تهیه آش گوشواره لذت برده باشید و بتوانید آن را در سفره خود جای دهید.