آش پشت پا معمولاً سه روز پس از رفتن شخص مسافر یا غایب از خانه، خانواده آن را تهیه می کنند و به نیازمندان اهدا می کنند و طبق اعتقادی که وجود دارد برای مسافر شگون دارد و نمادی از همبستگی و ارتباط اجتماعی نیز است، که جزو یکی از آش های محبوب است. از این رو، اگر شما نیز تمایل به تهیه این آش دارید بهتر است تا پایان مطلب طرز تهیه آش پشت پا همراه ما باشید.

طرز تهیه آش پشت پا با طعم بی نظیر
آش پشت پا، یک غذای معروف و پرطرفدار است که با ترکیب منحصر به فردی از حبوبات، سبزیجات و ادویه های متنوع مناسب مصرف خانوادگی و مهمانی ها است و مانند آش گندم شیر و آش آذربایجانی طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. در ادامه مطلب، طرز تهیه آن را به شما عزیزان آموزش می دهیم تا بتوانید این آش خوش طعم را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم برای چهار نفر
- رشته آش : به مقدار دلخواه یا نصف پیمانه
- نخود : یک پیمانه
- عدس : یک پیمانه
- لوبیا چیتی: یک پیمانه
- سبزی مخصوص آش : یک کیلوگرم
- پیاز سرخ شده : سه عدد
- سیر : به مقدار دلخواه
- کشک : به مقدار دلخواه
- نعنا خشک : سه قاشق غذاخوری
- ادویه ها، زردچوبه، نمک و فلفل : به مقدار دلخواه
- روغن مایع : به مقدار لازم
دستور تهیه
ابتدا نخود و لوبیا را داخل قابلمه با آب ریخته و اجازه دهید به مدت سه تا چهار ساعت بجوشد. سپس داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و بعد از گرم شدن، پیاز خلالی را سرخ کرده و کمی از پیاز های سرخ شده را برای تزیین آش کنار بگذارید.
حالا داخل پیاز های سرخ شده سیر تفت دهید و همراه عدس به نخود و لوبیا بیفرایید و اجازه دهید یک ساعت بپزد تا عدس ها کاملاً پخته شود.
در مرحله بعدی سبزی آش را خرد کرده و به قابلمه بیفرایید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بپزد سپس به آش، رشته آش بیفزایید و کمی آب به آش بیفرایید تا ملایم تر شود.
در مرحله پایانی از طرز تهیه آش پشت پا نمک آن را تست کنید سپس نعنا داغ و کشک را به آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آش را داخل ظرف سرو بریزید و با پیاز سرخ شده، نعنا داغ و کشک تزیین نمایید. نوش جان.

نکات تکمیلی
1. از میزان مناسبی رشته آش استفاده کنید. زیرا، بعد از پخت و سرد شدن آش رشته امکان دارد سفت شود.
2. اگر لعاب آش کم است یک قاشق غذاخوری آرد در آب حل کرده و به آن بیفزایید
3. به منظور تهیه آش از قابلمه ای با حجم بزرگتر نسبت به حجم آش استفاده نمایید تا رشته آش در زمان پخت له نشود.
4. برای افزایش مقوی کنندگی آش می توانید از عصاره گوشت یا آب قلم در آش استفاده کنید.
5. به منظور پیگیری از نفخ حبوبات در آب گرم آن ها را خیس نمایید.
6. در تهیه آش از نمک کمتری استفاده کنید. زیرا، برخی از رشته آش و کشک ها امکان دارد دارای مقادیر زیادی نمک باشند.