به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، محمد مسیحی امروز در نشست صبحانه کاری فعالان اقتصادی با رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با اشاره به بررسی تراکنشهای بانکی گفت: آخرین رای در این خصوص، رای هیأت تخصصی دیوان عدالت اداری در مورخ 27 شهریور ماه است و بر اساس آن دستورالعمل 505 سازمان امور مالیاتی را در حیطه اختیارات سازمان اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه تراکنشهای بانکی یک منبع مالیاتی نیست و گلایههایی که فعالان اقتصادی از این منظر دارند، درست است،گفت: دستورالعمل بررسی تراکنشهای بانکی به دستور رئیس کل سازمان در حال بازنگری است و تا آخر این ماه به ادارات ابلاغ میشود.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به تاکید امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیات کشور که در جلسه حضور داشت و ابلاغ این دستورالعمل را طی هفته جاری اعلام کرد، گفت: بر اساس گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی این دستور العمل در هفته جاری ابلاغ میشود.
مسیحی اظهار داشت:این دستورالعمل با این نگاه است که حداقل معذوریتهایی برای فعالان اقتصادی به خصوص برای سالهای قبل از 95 ایجاد کند.
وی بیان داشت:ما مشکلات را در بحث تراکنشهای بانکی میدانیم و سعی میکنیم که در طول هفته جاری دستورالعمل بررسی تراکنشهای بانکی ابلاغ شود.
مسیحی در ادامه با اشاره به مراسم روز ملی صادرات گفت: در آن مراسم کریمی رئیس فراکسیون صادرات به نکتهای اشاره کرد مبنی اینکه حتی نمایندگان سازمان امور مالیاتی نیز بر مقید نمودن استرداد مالیات بر ارزش افزوده با رفع تعهد ارزی مخالف هستند که این مطالب کاملا درست است.
معاون سازمان امور مالیاتی افزود: رفع تعهد ارزی حتما باید مطابق بند ج تبصره 8 قانون بودجه از سوی بانک مرکزی اعلام میشود.
وی افزود: در بخشنامهای که که ما در راستای مقررات بانک مرکزی اعلام کردیم تا آنجایی که توانستیم شفاف و در جهت ایجاد کمترین محدودیت برای صادرکنندگان بوده است. حکم قانون بودجه سال 98 به سال 97 تسری یافته است و معمولا در فرآیندهای قانونگذاری این تسریها دیده نمیشود بنابراین وقتی این بخشنامه را ابلاغ کردیم حداقل در مورد پروندههای مالیات بر ارزش افزوده که تعیین تکلیف شده است این حکم را تسری ندادیم و این امر مختوم اعلام شد.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: قبول دارم که اعلام با تاخیر اسامی صادرکنندگان که رفع تعهد ارزی کردهاند مشکلات زیادی ایجاد میکند و اعلام آخرین مرحله برای سال 97 در دی ماه اعلام شده است و مشکلاتی برای اجرای ماده 141 قانون مالیاتهای مستقیم برای معافیتها بر صادرات ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه مودیان مالیاتی دائما به سازمان امور مالیاتی مراجعه میکنند و درخواست به تعویق انداختن رسیدگی به پروندههای خود را دارند تا رفع تعهد ارزی خود را به طور کامل از بانک مرکزی بگیرند، گفت: تا امروز حداقل 6 تا 7 مکاتبه از سوی سازمان امور مالیاتی با بانک مرکزی انجام شده و انتظار داریم تا این موضوع به صورت جدیتر از سوی اتاق بازرگانی هم از بانک مرکزی انجام شود.
مسیحی اظهار داشت: استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات نسبت به سال گذشته منفی است که این امر به دلیل محدویت استرداد مالیات بر ارزش افزوده براساس رفع تعهد ارزی است.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با دغدغههای فعالان اقتصادی در مورد افزایش درآمدهای مالیاتی گفت: ما موافق نیستیم که درآمدهای مالیاتی افزایش یابد اما مشکلات ناشی از تحریمها و فروش نفت وجود دارد.
مسیحی بیان داشت: در سال 99 در حوزه مالیات برآمد کمتر از 15 درصد رشد را در نظر گرفتهایم. در حوزه ارزش افزوده هم حدود 50 درصد افزایش درآمد داده شده که ما هم با این موضوع مخالف بودیم اما اگر مالیات بر ارزش افزوده در یک نظام صحیح اجرا شود نباشد باری به دوش تولیدکنندگان قرار دهد.
وی بیان داشت: سازمان امور مالیاتی کشور ورود مستقیم به موضوعات پولشویی ندارد، بلکه اطلاعات و یافتههای خود را به مراجع بالادستی گزارش میدهد.
مسیحی در رابطه با فرار مالیاتی بیان داشت: جلوگیری از این موضوع خواسته و مطالبه جدی فعالان اقتصادی است و در این مورد کوتاه نخواهیم آمد.