ماهان شبکه ایرانیان

برخورد شهرداری با پیمانکاران به جای جمع‌آوری کودکان زباله‌گرد

نشست هم‌اندیشی و هماهنگی بخش‌های مختلف شهرداری تهران برای حذف کودکان از چرخه جمع‌آوری و تفکیک پسماند به همت سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی برگزار شد.

برخورد شهرداری با پیمانکاران به جای جمع‌آوری کودکان زباله‌گرد

به گزارش ایسنا، با حساسیت مدیریت شهری به موضوع کودکان زباله‌گرد و ابلاغ و پی‌گیری شهردار تهران که منجر به برگزاری نشستی ویژه این موضوع با حضور معاونان و مدیران مرتبط با این حوزه در دفتر شهردار تهران شد و پس از پیگیری‌های متعدد سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و دیگر اجزای معاونت‌های امور اجتماعی و فرهنگی و خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، دومین نشست سراسری این موضوع با حضور محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، سیدمالک حسینی مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، شهرداران مناطق 3، 4، 13 و 18، صدرالدین علی پور مدیرعامل سازمان پسماند، مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مدیرکل آموزش شهروندی، روسای ادارات بازیافت مناطق 22گانه و چندین نفر از پیمانکاران حوزه پسماند در سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی برگزار شد.

جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ابتدای این نشست گفت: موضوع تفکیک زباله اهمیت بسیار بالایی دارد و شهرداری تهران نیز در این زمینه طرح جامعی دارد که مسئولیت اجرایی آن با مناطق است و البته در کنار مناطق حوزه‌های دیگری از جمله آموزش شهروندی، سازمان بازرسی و سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی نیز مسوولیت‌ها و ماموریت‌های مهمی دارند.


وی با اشاره به اینکه شهرداری به این موضوع نگاه انتفاعی ندارد افزود: باید در این باره به شهروندان آموزش‌های لازم ارایه شود تا شروع فرآیند تفکیک زباله به درستی انجام گیرد.


جوادی یگانه با تاکید بر اینکه بیشتر کودکان زباله گرد، اتباع خارجی هستند؛ اظهار کرد: بخشی از موضوع زباله‌گردی کودکان به شهرداری و سیاست‌ها و تصمیماتش بازمی‌گردد؛ از این رو از پیمان‌کاران شهرداری‌های مناطق به جد خواستاریم که از کودکان در این امر استفاده نشود. موضوع آموزش شهروندی و تبلیغ در این حوزه را در تیزرهایی با موضوع‌های، تفکیک زباله، شیرابه، زباله دیجیتال‌ و ساعت خروج زباله‌ها از منزل که برای سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر پخش می‌شود؛ آغاز کرده‌ایم.

در ادامه این نشست صدرالدین علی پور مدیرعامل سازمان پسماند درباره تفکیک زباله و حضور کودکان زباله‌گرد در سطح شهر گفت: پیمان‌کاران پسماند در شهر تهران، کار بسیار مهم پردازش و بازیافت زباله را بر عهده دارند. اما باید به نکاتی در این زمینه توجه ویژه شود.


وی افزود: حضور کودکان در این چرخه حذف شود و نباید اجازه دهیم از این عزیزان سوءاستفاده شود.


علیپور در ادامه طرح کاپ (کاهش پسماند) را نقطه عطف عملکرد این سازمان در شهر تهران برشمرد و گفت: این طرح دارای برنامه اجرایی و لگوی مشخص است که برای رسیدن به نتایج مطلوب و مثبت ضروری است شهرداران مناطق 22 گانه به طور جدی آن را پیگیری و حمایت کنند.

مصطفی سلیمی شهردار منطقه 3 نیز خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم در کاهش پدیده‌ی کودکان‌کار به خصوص کودکان زباله‌گرد کمک کنیم. این مهم تنها با یاری تمام همکارانم در نواحی و مناطق و اجرای سیاست‌های سخت‌گیرانه میسر.


سلیمی گفت: باید مسیر مکانیزاسیون خدمات شهری، تفکیک زباله از مبدا را به صورت کامل و جامع در سطح شهر پیاده کنیم. در این زمینه نه تنها باید تفکیک زباله تر از خشک صورت بگیرد بلکه باید برنامه‌هایی را اجرایی کرد تا تماس انسان با زباله به صورت کامل از بین برود.

آرش نصراصفهانی مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی حوزه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره بحث حذف کودکان زباله‌گرد از این چرخه گفت: موضوع کودکان زباله‌گرد بسیار حساس و مهم است و باید برای ساماندهی و کاهش این آسیب مواردی را مورد توجه قرار داد. باید مداخله‌هایمان به گونه‌ای باشد که این کودکان در معرض آسیب‌های دیگری قرار نگیرند.


وی افزود: ما نیازمند برای حمایت از کودکان کار هستیم. شهرداری تهران در بحث زباله گردها، به جای جمع آوری کودکان، با پیمانکاران برخورد خواهد کرد.

سید مالک حسینی مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در پایان این نشست تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف برنامه و استراتژی‌های معینی را در پیش داریم؛ در واقع برای این موضوع سه‌ حوزه‌ی همراه‌سازی، هماهنگی و اقدام را پیش‌بینی کرده‌ایم.


وی با اشاره به همکاری حضور موثر سازمان‌های مردم نهاد و ارگان‌های غیر دولتی و غیر انتفاعی در حوزه‌های فعالیت و ماموریتی سازمان افزود: همواره یکی از سیاست‌های سازمان استفاده از سازمان‌های مردم نهاد که نقش پررنگی در شناسایی و حل مشکلات شهری دارند، بوده است.


حسینی گفت: NGOها را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین سازمان‌های غیردولتی می‌شناسیم و با کمک آنها می‌توانیم بسیاری از مسایل و مشکلات از جمله بحث کودکان زباله‌گرد را مرتفع کنیم.


مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در پایان با تاکید بر اهمیت ایجاد زیرساخت‌های نظارتی تصریح کرد: نظارت و بازدارندگی دو بال جدی هر موضوعی است که در کنار فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی صحیح ما در مسائل مختلف یاری می دهند.


بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، پس از این نشست نیز مدیرعامل و مدیران سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در نشستی با مدیرعامل و مدیران سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرداری تهران ایجاد زیرساخت فنی مناسب و استفاده از درگاه‌های ارتباطی شهرداری تهران برای بهره مندی از نظارت مردمی در موضوع کودکان زباله گرد را پی‌گیری کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان