خبرگزاری فارس: «غسان سلامه» فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی امروز دوشنبه اعلام کرد که درخواست استعفای خود را تقدیم «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل کرده است.
او امروز در صفحه توئیتر خود نوشت: «به مدت دو سال و نیم به دنبال اتحاد لیبیاییها، مهار مداخله خارجی و صیانت از تمامیت لیبی بودم. تا به امروز کنفرانس برلین برگزار شد. قطعنامه 2510 صادر شد. روندهای سه گانه به رغم تردید داشتن برخی نسبت به آن، راه اندازی شد، اما وضعیت سلامت من اجازه ادامه این حجم کار را به من نمیدهد. از همین رو از دبیر کل خواستم مرا از این مأموریت معاف کنند و برای لیبی صلح و ثبات را آرزومندم».
به گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، درخواست استعفای غسان سلامه پس از موج انتقادهایی مطرح شده است که طرفهایی لیبیایی از او به دلیل مواضعش در قبال فرآیند گفتوگوی ملی و فرآیندهای سهگانهای پس از کنفرانس برلین داشتهاند.
فرستاده سازمان ملل در امور لیبی روز شنبه گفت که پس از حمله به فرودگاه معیتیقه در طرابلس، آتشبس در این کشور در آستانه فروپاشی کامل قرار گرفته است.
سلامه افزود که فرودگاه معیتیقه و تعدادی از مناطق دیگر روز جمعه پس از گذشت سه روز از مذاکرات سیاسی ژنو، هدف حمله قرار گرفت.
او همچنین اشاره کرد که نمایندگان دو طرف لیبیایی اعم از دولت وفاق ملی به رهبری «فایز السراج» و «ارتش ملی لیبی» به رهبری «خلیفه حفتر» نشست ژنو در روز چهارشنبه گذشته را ترک کردند.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 به و دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس(غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آنها برخوردار است.
این کشور از حدود یازده ماه پیش به صحنه درگیری بین نیروهای شرق به فرماندهی خلیفه حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست السراج تبدیل شده است، حفتر از حمایتهای مالی و تسلیحاتی امارات و مصر برخوردار است و نیروهای السراج نیز از حمایتهای قطر و ترکیه برخودارند.