ماهان شبکه ایرانیان

انتشار «دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی»

«دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی» (جلد۱و ۲) منتشر شد.

انتشار «دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی»

به گزارش ایسنا، دوره دوجلدی «دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی» در 2000 صفحه با قیمت 200 هزار تومان از سوی انتشارات بنیاد دانشنامه‌نگاری ایران منتشر شده است.

جواد فرهودی دبیر و مسوول ترجمه «دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی» در مقدمه کتاب توضیح داده است: توسعه و طراحی فرایندها و تجهیزات مورد استفاده در فراوری فراورده‌های کشاورزی، زمینه فعالیت مهندسی کشاورزی را تشکیل می‌دهد. با گذشت زمان، گستره مواد خام کشاورزی توسعه‌ یافته و به فراورده‌های جنگلی، آبزیان و نیز زیست‌توده‌ها، در تولید انرژی تجدیدشونده، تعمیم یافته است. در طول 50 سال گذشته، مهندسی غذایی پیشرفت چشمگیری داشته و به کانون توسعه و طراحی فرایندها و تجهیزات مورد نیاز برای تبدیل مواد خام کشاورزی به فراورده‌های قابل مصرف، توسعه یافته است. در سال‌های اخیر، مهندسی زیستی در مهندسی فرایندهای زیستی غذا، نقش‌آفرینی چشمگیری داشته است. این دانشنامه بازتابی از این سه رشته علمی است و توجه خواننده را به ارتباط موجود میان انواع فرایندهای مهندسی جلب می‌کند.

«دانشنامه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی» بیشتر بر محور فرایندهای مورد استفاده در فراوری مواد خام کشاورزی و تبدیل مواد خام به فراورده‌های قابل مصرف تدوین و نگارش یافته است.

بیشتر مصرف‌کنندگان فراورده‌های غذایی با منشأ کشاورزی، آگاهی نسبتا محدودی از فرایندهای تولید و فراوری دارند. حتی ممکن است از اهمیت فرایندهای تبدیل مواد خام به غذاهای سالم، مناسب و با ارزش غذایی بالا، درک کاملی نداشته باشند. هدف اصلی دانشنامه حاضر، ارائه فهم صحیحی از فرایندهای تولید و ساخت مواد مصرفی با منشأ کشاورزی است. از این رو، مصرف‌کنندگان مواد غذایی با منشأ کشاورزی می‌توانند از خوانندگان عمده این دانشنامه باشند. در فراوری فراورده‌های حاصل از مواد خام کشاورزی، انواع مختلفی از فرایندهای مهندسی دخالت دارند که فهم و درک آن‌ها، مصرف‌کنندگان مواد غذایی با منشأ کشاورزی را از پیچیدگی و چگونگی آن‌ها آگاه می‌سازد.

مفاهیم و فرایندهای بیان‌شده در این دانشنامه، دربرگیرنده مولفه‌های جدی یک سامانه با ظرفیت تولید غذا و سایر فراورده‌های قابل استفاده در جهان با جمعیت فزاینده است. سلامت و ارزش غذایی منابع غذایی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و سایر فراورده‌های قابل استفاده، از نظر کیفی، در حال بهبودبخشی هستند.

در تدوین این دانشنامه جمعی از مهندسان و دانشمندان و فرهیختگان مشهور جهان یاری‌رسان بوده‌اند. مطالب طوری تهیه و ارائه شده است تا خواننده با کمترین سطح آگاهی فنی، بتواند از مفاهیم آن بهره‌مند شده و همزمان با آن توضیح فنی کاملی از مطالب، در هر مدخل، دریافت کند. علاوه بر این، هر یک از مدخل‌ها حاوی مراجع علمی غنی برای ارجاع خوانندگان جهت دریافت اطلاعات بیشتر است.

در این دانشنامه تعدادی از مدخل‌ها به مهندسی فراوری مورد استفاده در تولید مواد خام کشاورزی اختصاص دارند. مدخل‌های دیگر، فرایندهای مهندسی تبدیل مواد خام به مواد غذایی قابل مصرف را بیان می‌کنند. در بخش دیگری از مدخل‌ها، فرایندهای مهندسی تبدیل مواد خام به تعدادی از مواد غیرغذایی را بیان می‌کنند. در تدوین دانشنامه سعی شده است که مبانی علمی و فناوری‌های مورد استفاده در فرایندهای مورد استفاده در تولید و نگهداری مواد غذایی کشاورزی مبنا و ارائه آن به مصرف‌کننده‌ها مورد بحث قرار گیرد.

محتوای بسیار ارزنده و مفید دانشنامه «مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی»، که در سال 2010 از سوی انتشارات سی‌آرپی در دو جلد و حجم حدود 1800 صفحه به چاپ رسیده است، بنیاد دانشنامه‌نگاری ایران را بر آن داشت تا با بهره‌گیری از تخصص تعدادی از اساتید دانشگاه تهران نسبت به ترجمه و انتشار آن اقدام کند تا گامی موثر در اطلاع‌رسانی در زمینه مهندسی کشاورزی، غذا و زیستی به طالبان علم بردارد.

لازم به توضیح است برای حفظ ارتباط موضوعی، مدخل‌های دانشنامه بر مبنای نسخه لاتین فهرست‌گذاری شده‌اند. برای سهولت دستیابی به فهرست عناوین فارسی، علاوه بر فهرستگان لاتین، فهرستگان فارسی نیز تدوین شده است تا خوانندگان را در مراجعه به مدخل‌های مورد نظر یاری دهد. همچنین برای حفظ اصالت و گویایی مدخل‌ها، شکل‌ها و جداول دانشنامه به صورت اصلی آن در متن لاتین بازیافت و ارائه شده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان