ماهان شبکه ایرانیان

۳ غذای محبوب ایرانی را به روش متفاوت بپزید!

غذا برای هر کجای دنیا که باشد و هر چه که باشد لذیذ است! غذاهای ایرانی و غیر ایرانی هم فرقی در محبوبیت ندارند.

غذا برای هر کجای دنیا که باشد و هر چه که باشد لذیذ است! غذاهای ایرانی و غیر ایرانی هم فرقی در محبوبیت ندارند. این یک اصل است که غذاهای هر جایی حداقل اگر برای ما خوشمزه و دلچسب نباشد اما برای مردم آن منطقه جذاب است. همواره در برخی از غذاها تغییراتی به وجود می آوریم که در هیچ کتاب و سند آشپزی ثبت نشده است. غذای ایرانی که گاهی جالب از آب در می آید اما گاهی حتی نزدیک به آن چیزی که می خواهیم هم از آب در نمی آید. امروز قصد داریم طرز پخت 3 غذای محبوب ایرانی را به صورت کاملا متفاوت به شما آموزش دهیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ته چین

طرز تهیه قیمه با مرغ!

همه ما خورشت قیمه (gheymeh) را معمولا با گوشت می خوریم امروز قصد داریمبه روشی کاملا متفاوت طرز تهیه این غذا را به شما آموزش دهیم. قیمه با مرغ!

  • گوشت مرغ 400 گرم
  • پیاز درشت 1 عدد
  • لپه 1 پیمانه
  • کره 25 گرم
  • روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه 1/2 پیمانه
  • دارچین 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
  • زعفران دم شده 1/2 قاشق مرباخوری
  • گرد لیمو عمانی 2 قاشق غذاخوری
  • آب غوره 2 قاشق غذا خوری

مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنید.

پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و با مقداری کره و روغن، سرخ کنید.

لپه را به مدت دوساعت قبل از تهیه خورش با آب ولرم خیس کنید.

لپه خیس خورده را در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید . نیمی از رب را به لپه اضافه کنید و تفت دهید و بعد روی مواد آب جوش بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم مواد اولیه خورش قیمه با مرغ بپزد.

تکه های مرغ را در تابه ای جداگانه همراه زردچوبه، فلفل، نیمی از دارچین و باقی مانده رب و روغن تفت دهید.

پس از نیم پز شدن لپه مرغ تفت داده شده را به خورش بیافزایید.

گرد لیمو عمانی و آب غوره را همراه نمک در نیم ساعت پایانی زمان پخت به خورش اضافه کنید.(می توان لیمو عمانی را به صورت درسته در خورش انداخت اما ریختن گرد لیمو طعم بهتری به خورش می دهد و از تلخ شدن خورش جلوگیری میکند. هسته لیمو عمانی گاهی باعث تلخ شدن خورش ها می شود)

پس از خاموش کردن خورش، زعفران دم شده و باقی پودر دارچین را به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو!

میرزاقاسمی (mirza ghasemi) یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. مواد مورد نیاز برای تهیه میرزاقاسمی عبارتند از: بادمجان، گوجه‌فرنگی، سیر، روغن، تخم‌مرغ، نمک و ادویه. امروز قصد داریم طرز تیه این غذا را با گردو آموزش دهیم.

  • بادنجان : 3عدد
  • تخم مرغ : 2 عدد
  • گردوی آسیاب شده :1 پیمانه
  • گوجه فرنگی : 400 گرم
  • کره : 100 گرم
  • سیر : 2 حبه
  • سیرداغ : 3قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل و نمک : به مقدار کافی

بادمجان ها را روی منقل یا کباب پز، کباب کنید و بعد از اینکه پوستش کاملا سوخت و جمع شد، پوستش را در بیاورید و به صورت ساطوری خرد کنید.

سپس آن را با دو حبه سیر و یک لیوان آب روی حرارت قراردهید تا خوب بپزد.

گردوهای آسیاب شده را هم جداگانه در مقداری روغن تفت دهید و به بادمجان ها ی در حال پخت اضافه کنید.بادمجان ها و گردو باید به روغن بیفتند.

گوجه فرنگی ها را هم پوست بکنید و ریز خرد کنید.بعد آنها را با کره و سیر داغ تفت دهید . بعد به همراه ادویه جات به بادمجان و گردوی در حال پخت اضافه کنید. حرارت را کاملا کم کنید تا مواد له شوند. در آخر تخم مرغ ها را جداگانه نیم رو کنید و روی میرزاقاسمی بگذارید.

طرز تهیه ته چین روی گاز

همه ما همیشه سعی می کنیم ته چین (tahchin) را دون پلو پز و یا فر تهیه کنیم. امروز قصد دارم روش تههی این غذا را بر روی گاز آموزش دهیم با ما همراه باشید.

  • 1 1/2 پیمانه برنج خام
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 5 قاشق غذاخوری ماست چکیده، غلیظ یا همزده
  • 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • 3 قاشق غذاخوری کره آب کرده
  • 1/2 قاشق غذاخوری گلاب اختیاری
  • دارچین به مقدار لازم
  • 1/4 قاشق غذاخوری نمک مقدار تقریبی است
  • 3 قاشق غذاخوری زرشک برای داخل ته چین و تزیین
  • 1/2 قاشق غذاخوری شکر برای تفت دادن با زرشک
  • خلال پسته به مقدار لازم برای تزیین
  • خلال بادام به مقدار لازم برای تزیین
  • 200 گرم سینه مرغ بدون استخوان
  • 1 عدد پیاز
  • 1 تکه چوب دارچین
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1/4 قاشق چایخوری فلفل
  • 1 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1 عدد برگ بو اختیاری

روغن را کف قابلمه میریزیم و با قلموی آشپزی دیواره ها را نیز چرب میکنیم.

میزان روغن کف قابلمه باید کمی بیشتر از سایر برنج ها باشد تا ته دیگ ته چین برشته ، طلایی و ترد شده و نسوزد.

بنابراین چرب کردن کف ظرف کافی نیست.

سپس یکبار دیگر مایه ته چین را هم زده و بخشی از آن را در کف قابلمه پخش میکنیم.

با پشت قاشق کمی مواد را فشرده کنید تا منافذ موجود از بین بروند. این کار در وا نرفتن غذا موثر است.

مرغ ریش ریش و یا تکه های مرغ را با فاصله از دیواره قابلمه، روی مخلوط می‌چینیم.

زرشک را نیز با فاصله از دیواره به همراه پودر دارچین اضافه میکنیم.

مقداری زرشک برای تزیین ته چین مرغ نگه دارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان