به گزارش ایسنا، در منطقه "کابوکیچو"ی توکیو که پیش از شیوع کرونا زیست شبانه در آن برقرار بود، اکنون با تعطیلی رستورانها و کافهها و متروکه شدن خیابانها، موشهایی که آزادانه در سطح خیابانها تردد میکنند به چشم میخورند.
تلویزیون ملی ژاپن نیز اخیرا تصاویری از دهها موشی منتشر کرده که در یک منطقه تفریحی در جنوب غربی شهر "کیتاکیوشو" به خیابانهای متروکه هجوم آورده، بین ساختمانها به سرعت حرکت کرده و از کیسههای زباله تغذیه میکنند.
یک مقام مسوول انجمن نابودی موشها در ژاپن اعلام کرده با توجه به تعطیلی رستورانها، میزان زبالهها که منبع غذای موشها بوده کاهش یافته و به همین دلیل شاهد هجوم موشها به خیابانها و در جستوجوی غذا هستیم.
وی همچنین با بیان این که این مشکل تنها به ژاپن مختص نشده و در سراسر جهان اتفاق میافتد، اظهار داشته است: اعمال محدودیتهای تردد و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها شمار افراد را در خیابانها کاهش داده و از آنجایی که موشها هنگام گرسنگی کمتر نسبت به حضور انسانها احتیاط دارند، راحتتر به خیابانها آمده و تردد میکنند.
ژاپن مانند بسیاری از کشورها قرنطینه اجباری اعمال نکرده است اما شینزو آبه، نخست وزیر این کشور در تاریخ هفتم آوریل وضعیت اضطراری اعلام کرد و به فرمانداران این اختیار را داد تا از مردم بخواهند در خانه مانده و کسب و کارها را تعطیل کنند. این اقدام اکنون در سراسر کشور گسترش یافته است.
مقامات بهداشتی ژاپنی با بیان این موضوع که تاکنون هیچ شکایتی از سوی مردم مبنی بر هجوم موشها به خیابانها دریافت نشده، تاکید کردند که برای درک شرایط باید بیشتر به این موضوع توجه کرد.
موشها ناقل انواع مختلفی از بیماریها هستند اما مرکز کنترل و پیشگیری از امراض ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که هیچ مدرکی مبنی بر نقش حیوانات در شیوع کروناویروس جدید وجود ندارد.
بنا بر گزارش رویترز، نگرانیها نسبت به هجوم موشها در ژاپن در پی تعطیل شدن بازار "تسوکیجی" توکیو در اکتبر سال 2018 میلادی، قدیمیترین بازار ماهی در جهان و یک جاذبه مهم گردشگری جلب شده بود. این تعطیلی پیشبینیهایی مبنی بر فرار انبوهی از موشها از مناطق مختلف از جمله منطقه بازار "گینزا" را به دنبال داشت. در پاسخ به این موضوع بازرگانان و مقامات، عملیاتی را با هدف دفع عظیم موشها انجام دادند که به گفته مقامات این کشور تا حد زیادی موفقیتآمیز بوده است.