فلافل غذای سرخ کردنی آسیایی ساخته شده از خمیر نخود است. نخود در برخی مناطق به لوبیا گاربانزو نیز معروف است. فلافل معمولا همرا با سس ارده و سالاد گوجه خیار و کاهو میل می شود. این غذا معمولا همه چا یه یک روش خاص درست می شود اما در این جا می خواهیم پخت فلافل به شکلی متفاوت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم:
- 1 فنجان نخود (از شب قبل خیس خورده باشد)
- 1 فنجان جعفری خرد شده
- نصف فنجان گشنیزخرد شده
- 2 – 3 حبه سیر
- 1 قاشق چای خوری پودر گشنیز
- 1 قاشق چای خوری زیره
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
- نصف قاشق چای خوری فلفل قرمز
- نمک
- 1 قاشق چای خوری پوست لیمو رنده شده و آب نصف لیمو
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- مقداری کنجد برای پاشیدن روی مواد
- روغن سبزیجات برای سرخ کردن در روغن زیاد و یا 3 قاشق روغن زیتون برای سرخ کردن در روغن کم.
1 فنجان نخود را از شب در آب خیس کنید تا صبح بماند. آب باید 2 یا 3 برابر نخود باشد چون نخودها بعد از خیس خوردن پف می کنند.
آب نخود را آبکشی کنید و در غذاساز بریزید.
سیرها را پوست بگیرید و خرد کنید. جعفری را به اندازه یک پیمانه و گشنیز را به اندازه نصف پیمانه خرد کنید.
سیر، جعفری، گشنیز، ادویه ها (پودر گشنیز، فلفل قرمز، زیره) نمک، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، 1 قاشق چای خوری پوست لیمو و آب نصف لیمو و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی نخودها داخل غذاساز بریزید و آسیاب کنید.
مواد را در یک ظرف بزرگ بریزید و با دست در اندازه توپ های کوچک قلقلی درست کنید. باید کمی گلوله ها را فشرده کنید تا وارفته نشود.
فلافل های توپی را که با دست درست کرده اید روی ظرفی نچسب قرار دهید. روی آن ها کمی کنجد بو داده یا کنجد خام بپاشید. خیلی آرام روی آن ها با دست فشار دهید تا کمی تخت و نازک شود.
اکنون روغن را به مقدار زیاد کاملا داغ کنید و فلافل ها را فقط چند دقیقه در آن سرخ کنید تا کمی طلایی شود.
یا این که کمی روغن زیتون در تاوه بریزید شعله را کم کنید و فلافل ها را در آن سرخ کنید.
فلافل ها را گرم همراه با سالاد و سس ارده میل کنید.