مهندسان ژاپنی‌ با ماهواره لیزری به جنگ زباله‌های فضایی می‌روند

مهندسان در شرکت ماهواره‌ای ژاپنی «JSAT» اخیرا از برنامه‌ای پرده برداشته‌اند که طی آن، یک ماهواره مجهز به لیزر به نابودی زباله‌های فضایی اطراف زمین کمک می‌کند.

مهندسان ژاپنی‌ با ماهواره لیزری به جنگ زباله‌های فضایی می‌روند

مهندسان در شرکت ماهواره‌ای ژاپنی «JSAT» اخیرا از برنامه‌ای پرده برداشته‌اند که طی آن، یک ماهواره مجهز به لیزر به نابودی زباله‌های فضایی اطراف زمین کمک می‌کند.

به گزارش Asahi، این ماهواره برای شلیک به زباله‌های فضایی مختلف از ماهواره‌های رها شده تا باقی‌مانده‌های راکت‌ها در فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس بیانیه منتشر شده، این شرکت برای توسعه ماهواره جدید خود با موسسه تحقیقاتی «Riken» و سایر شرکت‌ها همکاری می‌کند.

این ماهواره جدید برای کاهش زباله‌ها اطراف زمین، آن‌ها را با لیزر مجبور به ورود به اتمسفر زمین می‌کند که با این کار، زباله‌ها آتش می‌گیرند. از سال 2024 اسلحه لیزری این ماهواره وارد فاز آزمایشی می‌شود تا ماهواره در سال 2026 ماموریت خود را آغاز کند.

«تادانوری فوکوشیما»، مدیر برنامه حذف باقی‌مانده‌های فضایی در این زمینه اعلام کرده:

«زباله‌های فضایی تبدیل به یک مشکل بزرگ شده‌اند و می‌خواهم به هر قیمتی که شده، این پروژه مهم اجتماعی را به مرحله اجرا برسانم.»

وزن این ماهواره کوچک چند صد کیلوگرم خواهد بود و از لیزر آن برای ذوب کردن سطح زباله‌های فضایی استفاده می‌شود. این موضوع انتشار کافی گاز را در پی دارد که باعث ایجاد نیرو برای خروج زباله‌ها از مدار و ورود آن‌ها به اتمسفر خواهد شد.

زباله‌های فضایی

دستگاه‌های لیزر کم بازده روی زمین حتی قادر به بلند کردن یک سکه هم نیستند، با این حال با پالس‌های لیزر می‌توان زباله‌های فضایی را به سمت زمین هدایت کرد. گفته می‌شود بیش از 100 میلیون زباله فضایی در اطراف زمین وجود دارد که ابعاد آن‌ها 1 میلی‌متر و بیشتر است. اکثر آن‌ها در ارتفاع 600 تا 1000 کیلومتری زمین قرار دارند.

در حالی که شاید تصویر کنید زباله‌های فضایی با ابعاد کوچک خطری برای ما ندارند، باید بدانید که آن‌ها با سرعت نزدیک به 7.5 کیلومتر بر ثانیه در مدار زمین در حال حرکت هستند و برخورد آن‌ها با ماهواره‌ها نه تنها می‌تواند آسیب جدی به آن‌ها‌ بزند، بلکه می‌تواند باعث سقوط آن‌ها نیز شود. عدم نیاز به سوخت برای شلیک به هدف، هزینه راهکار مهندسان ژاپنی را نیز کاهش می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان