ماهان شبکه ایرانیان

آنچه درباره نگهداری مواد غذایی در یخچال باید بدانیم

یخچال فریزر، یکی از وسایل بسیار مهم در هر خانه است که به نگهداری و مراقبت ویژه ای نیاز دارد. به همین خاطر در ادامه این مطلب، اصول مراقبت از این وسیله برقی را برایتان بر شمرده ایم.

آنچه درباره نگهداری مواد غذایی در یخچال باید بدانیم

یخچال فریزر، یکی از وسایل بسیار مهم در هر خانه است که به نگهداری و مراقبت ویژه ای نیاز دارد. به همین خاطر در ادامه این مطلب، اصول مراقبت از این وسیله برقی را برایتان بر شمرده ایم.

البته خرید یخچال هم اصولی دارد که ویدیوی زیر به شما نکاتی را آموزش می دهد.

به هر حال، اینکه چه مواد غذایی را باید درون یخچال قرار دهیم و چه موادی را نباید در یخچال بگذاریم، مواردی است که گفتار امروز سرویس سبک زندگی روزیاتو، شما را با آن آشنا می کند.

با ما همراه باشید.

15 ماده غذایی که به یخچال نیاز ندارد

به نظر می رسد، برخی از مواد غذایی، به نگهداری در یخچال نیاز ندارند و می توان راهکارهای دیگری برای نگهداری آن ها در نظر داشت. البته این به آن معنا نیست که قرار دادن این موارد در یخچال، سبب فاسد شدن و عدم امکان مصرف آن در بلند مدت خواهد بود، بلکه به نظر می رسد که ضرورتی برای نگهداری از آن ها در این وسیله سرما زا نیست.

  • میوه های هسته دار

میوه های هسته دار مانند زردآلو، انبه، آلو و هلو، در صورت نگهداری در یخچال کال می مانند و مواد غذایی آنها از بین می رود. بنابراین می توان آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کرد. مخصوصا که در تابستان، مراجعه به یخچال و باز کردن درب آن برای مصرف این میوه ها افزایش می یابد، برای بهینه سازی مصرف انرژی، می توان از قرار گیری بلند مدت آنها در یخچال خودداری کرد و در جای خنک مانند تراس و ایوان، از آن ها نگهداری کرد.

البته در طول روز که نور خورشید، گرمای بالای 35 درجه را سبب می شود، می بایست از قرار گیری این میوه های هسته دار در زیر تابش آفتاب خودداری کنید.

  • گوجه فرنگی

توجه داشته باشید که گوجه فرنگی، یکی از مواد غذایی مهم و پر مصرف در سبد غذایی خانوار بوده و استفاده مکرر آن به خصوص برای آقایان برای کاهش ابتلا به بیماری پروستات توصیه شده است. اما قرار گیری طولانی مدت گوجه فرنگی در یخچال، سبب می شود که مزه گوجه فرنگی خراب شده و سرمای یخچال نیز مانع از رسیدن و خوشمزگی آن می شود. بهتر است، گوجه فرنگی را در یک سبد در آشپزخانه نگهداری کنید.

  • نگهداری انواع نان

یکی از اقلام غذایی پر مصرف دیگر در سبد غذایی خانوار، نان است که انواع مختلف آن، معمولا نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. باید توجه داشته باشید که نان در یخچال رطوبت خود را از دست می دهد و جویدن آن مشکل می شود، پس بهتر است که در خارج از یخچال نگهداری شود.

  • سیب زمینی

از جمله دیگر مواد غذایی پر مصرف در خانه ها، سیب زمینی بوده که بعضی ها عادت دارند تا آن را در یخچال نگهداری کنند. در حالی که سیب زمینی را باید در جای خنک، خشک و تاریک نگهداری کرد، زیرا در یخچال نشاسته آن خیلی زود به قند تبدیل می شود. سیب زمینی را در کیسه پلاستیکی نگهداری نکنید، بلکه در یک قوطی مقوایی که به خوبی در جریان هوا باشد، بگذارید.

  • ریحان

ریحان را می توان در یخچال نگهداری نکرد. چرا که در یخچال، بوی خود را از دست می دهد و بوی مواد غذایی دیگر را می گیرد. بهترین شکل نگهداری آن در آشپزخانه و داخل یک لیوان آب است. برای نگهداری طولانی مدت ریحان توصیه می شود که آن را فریز کنید و داخل فریزر قرار دهید.

  • کره بادام زمینی

کره بادام زمینی در صورت نگهداری در یخچال و در ظرف در باز رطوبت خود را از دست می دهد و سفت می شود. بنابراین از نگهداری کرم بادام زمینی در یخچال خودداری کنید.

  • قهوه

قهوه از جمله نوشیدنی های پر مخاطب است که بعضی ها برای کپک نزدن و تازه بودن، آن را بر خلاف کافی شاپ ها، داخل درب یخچال می گذارند. اما باید توجه داشته باشید که دانه و پودر را نیز نمی توانید در یخچال نگهداری کنید. دانه های قهوه به جای خنک، تاریک و خشک نیاز دارند اما اگر می خواهید برای مدت طولانی قهوه را نگهداری کنید، در یک کیسه بدون هوا بریزید و در فریزر بگذارید. در این صورت برای یک ماه می توانید آن را ذخیره کنید.

  • عسل

قرار دادن عسل در یخچال، کمک خاصی در افزایش زمان مصرف ندارد. بنابراین از قرار دادن ظرف عسل در یخچال خودداری کنید. عسل در یک ظرف در بسته برای همیشه تازه می ماند، به همین دلیل نگهداری آن در یخچال کار بیهوده ای است. به علاوه نگهداری آن در یخچال باعث شکرک زدن آن می شود که خوردن آن را مشکل می کند.

  • روغن زیتون

از جمله روغن های خوراکی که اصلا نیازی به نگهداری در یخچال ندارد، روغن زیتون است که نگهداری آن در یخچال سبب تند شدن مزه می شود و بهتر است آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

  • آووکادو

میوه ای پر خاصیت و مفید برای کلیه گروه های سنی که الزامی بر نگهداری آن در یخچال و فریزر نیست و آن را نیز باید خارج از یخچال نگهداری کنید. زیرا هوای سرد مانع از رسیدن آن می شود.

  • هندوانه

بعضی ها فکر می کنند که هندوانه برای تازه بودن، باید در یخچال نگهداری شود. در حالی که هندوانه نبریده را داخل یخچال نبایذ گذاشت. زیرا در درجه حرارت اتاق آنتی اکسیدان های آن حفظ می شوند. در یخچال، ماده بتاکاروتن آن که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود از بین می رود به همین دلیل در یخچال نباید نگهداری کرد. مگر آن که بریده شده باشد که در این صورت باید روی آن را با نایلون بپوشانید تا تازه بماند.

  • کدو حلوایی

کدو حلوایی را نیز نباید در یخچال نگهداری نمود. بلکه باید در جای خشک و تاریک و در جریان هوا قرار دهید.مصرف کدو حلوایی، ویتامین های بسیاری را برای کودکان و نوجوانان به ارمغان می آورد.

  • موز

موز یکی از مواد غذایی مفید برای بدن است که باید خارج از یخچال نگهداری شود تا به تدریج با درجه حرارت اتاق برسد. قرار دادن کوتاه مدت موز در یخچال، باعث تغییر رنگ و مزه نمی شود. اما ضرورتی هم در این کار نیست.

  • سیر

بعضی گمان می کنند که قرار دادن سیر در یخچال، سبب کاهش بوی تند آن می شود. اما قرار دادن سیر در یخچال به خرابی و فاسد شدن آن می انجامد. در یخچال ظاهر آنها تغییر نمی کند، اما وقتی می برید، متوجه می شوید که فاسد شده اند. البته این مورد همیشگی نیست.

  • پیاز

این سبزی در صورت نگهداری در یخچال خراب می شود و باید آن را در خارج از یخچال و در معرض جریان هوا نگهداری کنید اما اگر پوست آن را می گیرید، در داخل یک ظرف در یخچال بگذارید تا بوی آن، هوای یخچال را تحت تاثیر قرار ندهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان