موز میوه محبوب بسیاری از مردم دنیاست که میتوان در ساعات مختلف روز آن را مصرف کرد؛ حال برای صبحانه، میانوعده، عصرانه یا هر چیز دیگر. خواص درمانی، عطر و طعم فوقالعاده موز، هم به محبوبیت آن افزوده و هم میتوان از این میوه گرمسیری در بسیاری از غذاها و خوراکیهای مختلف، مثل کیک و بستنی استفاده کرد.
١- درخت موز معمولا در کناره جنگلها رشد میکند و از اینرو بیشتر از دیگر درختان در برابر خطرات تغییر اقلیم، آتشسوزی و تخریب قرار دارد.
٢- اگر فردی به میوههایی مثل موز، آووکادو و بلوط حساسیت داشته باشد، احتمالا به لاتکس هم آلرژی دارد. نیمی از کسانی که به لاتکس حساسیت دارند، به موز هم حساساند. این حساسیت به دلیل پروتیینهای موجود در موز است.
٣- پیشتر، تمام کشورها از موزهای «گروس میشل» مصرف میکردند. اینگونه طعم شیرینتر و بهتری داشت، اما در سال ١٩٥٦ با شیوع آفتی به نام «بیماری پاناما» در سراسر آمریکای مرکزی و جنوبی، این موز به تدریج کمتر مورد استفاده قرار گرفت. درحال حاضر کشاورزان گونه جدیدی به نام «موز کاوندیش» را پرورش میدهند.
٤- براساس برخی باورهای طب سنتی، ماساژ مداوم و هر روزه قسمت داخلی پوست موز روی زگیل، آن را از بین میبرد. عصاره پوست موز میتواند التهاب و خارش ناشی از گزیدگی حشرات را تسکین دهد. همچنین محصولات چرمی مثل کیف یا کفش را با مالش پوست موز میتوان به راحتی صیقل داد و برق انداخت!
٥- بررسیها نشان میدهد موز به دلیل وجود میزان قابل توجه پتاسیم، قادر است خطر سکته مغزی و قلبی را کاهش دهد.
٦- بعضی از خوانندهها برای بازیابی انرژیشان در زمان استراحت در کنسرتها، در پشت صحنه موز میخورند.
٧- میمونها برخلاف انسان، موز را از دُم آن پوست میکَنند. این روش آسانتر است و از لهشدن داخل موز جلوگیری میکند.
٨- فیلم «موزها» به کارگردانی وودی آلن، که در سال ١٩٧١ منتشر شد، ١١میلیون دلار کسب درآمد کرد و در زمره فیلمهای موفق کمدی در آمریکا محسوب میشود.
٩- در بین کشورها «اوگاندا» بزرگترین مصرفکننده موز در سراسر دنیاست، بهطوری که هر فرد بهطور متوسط روزانه ٦٠٠گرم از این میوه مصرف میکند!
١٠- در سال ٢٠١٥، فروشندهای در انگلستان، موقع بازکردن بستهبندی یک جعبه موز، مبلغی بیش از یکمیلیون دلار را داخل جعبه پیدا کرد!
١١- خاک مناسب برای پرورش موز نباید نمک داشته یا اینکه خیلی سرد باشد. یکی از شایعترین مشکلاتی که در پرورش موز پیش میآید، پوسیدگی ریشهها به دلیل سردبودن بیش از حد خاک است.
١٢- موز تا زمانی که سبز است، حاوی مقدار بسیار زیادی نشاسته است، اما بعد از زردشدن، تمام نشاسته آن به قند تبدیل میشود.
١٣- در سال ٢٠١٢، فردی توانست با خوردن ٨ موز کامل در ٦٠ثانیه رکورد جهانی این کار را به خودش اختصاص دهد.
١٤- در سال ٢٠٠١، یک خوشه موز در جزایر قناری، عنوان «بزرگترین دسته موز» را با داشتن ٤٧٣ عدد موز و وزن ١٣٠کیلوگرم از آنِ خود کرد.
١٥- یک عدد موز حدودا از ٧٥درصد آب تشکیل شده است. این مقدار در مقایسه با خیار که ٩٦درصد و تربچه که ٩٥درصدشان از آب است، چندان زیاد نیست.
١٦- معنای نام موز به زبان لاتین میشود «میوه انسانهای خردمند»!
١٧- «جمهوری موز» یا «جمهوری موزفروش» اصطلاحی سیاسی است درباره کشورهایی که از نظر اقتصادی تک محصولی هستند!
١٨- در سال ٢٠١٤، جایزه «ایگ نوبل» که به پژوهشهای عجیب تعلق میگیرد، به تیمی اهدا شد که علت لغزندهبودن موز را کشف کرده بودند. علت این لغزش، وجود مولکولهای پلیساکارید در پوست موز است. این ماده در مفاصل انسان هم وجود دارد.
١٩- طعم اسانسهای موزی، اصلا شبیه طعم اصلی میوه موز نیست، اما در هرحال، نزدیکترین طعم به آن است.
٢٠- در بازارهای شهر قاهره، پاپیروسهایی از جنس برگ بوته موز فروخته میشود!